• galocza
    te ott vagy, nekem meg csak 1 hét adatott londonban, szóval nyilván jobban látod, mi folyik arrafelé.
    amit én láttam: a britek gyakorlatilag megvalósították újra a gyarmatbirodalmat - ezúttal otthon. akitől a metróbérletet vettem, akitől az ásványvizet bóklászás közben a kisboltban, a bootsnál az ajakírt, akitől megkérdeztem, hogyan jár a kishajó woolwich warfra, akitől könyvesboltban érdeklődtem - mind-mind paki, indiai, fekete, sárga volt. pár múzeumőr, metrós ember meg a szállodai dolgozók, akire emlékszem, hogy fehérek voltak (meg a beefeaterek 8).
    pár éve olvastam, hogy az átlag brit ifjúnak esze ágában sincs dolgozni, mert az állam úgyis alányúl - nem nagy bevétel, de elég, hogy elmulatozzon. nem tudom, mennyire igaz, de kb egybevág azzal amit láttam, szóval el tudok képzelni.
    ami a hiba a brit elméletben, hogy lehet, hogy (nagy)papi marha hálás volt (és igyekvő), hogy az otthoni szűkösség helyett európai (relatív) bőségben élhet és dolgozhat, de leszármazottai már máshogy gondolkodnak. itt élek, megillet mindaz, ami a briteket. hogy igaza van, vagy sem, most nem vitatom meg, de ez már most probléma, és az idő haladtával egyre inkább az lesz...