• RealPhoenixx
    Lollerka :

Tom mi van a magyar felsooktatasban, en is ott szereztem az okmanyomat, es nalunk is volt olyan, hogy nehany tantargy eltert a 60%-tol, sot, hogy egy komolyabbat emlitsek, volt olyan igencsak fontos tantargy, amit 90%-ra kellett tolni, szval elhiszem a 80-at is, es egyet is ertek vele, amugy pedig egy roman egyetemistanak talan meg a 80% is keves.

A LENYEG: szerezhetsz odahaza egyetemi diplomat, de ahogy mi tapasztaltuk (BME diploma) itt a nemzetkozi hitelesito szervezet (NARIC-ami odahaza is van) csak foiskolainak fogadja el, szval ahoz hogy elismerjek hogy egyetemi vegzettseged van, itt kell tanulj +2 evet!

Es mindezt ugy, hogy ezeknek itt alacsonyabb az oktatasi nivoja, olyannyira, hogy jovore vegzos egyetemistaval beszeltem, aki master kepzesen van, es megkertem:

(- .en mondtam * . o mondta)
    - koordinatageometria, ird fel pls az ellipszis egyenletet, itt a papir es a toll
    * /megfogta a tollat hat hogy is van? /letette a tollat/ nem tudom, talan majd atgondolom es holnap meg tudom adni a valaszt
    - jo akkor a kor egyenlete /felvettem a tollat es a kezebe adtam/
    * /elkezdett legyezni a tollal/ hat az ugy van, hmmm..., most el kene gondolkoznom, nem vagyok benne biztos, szval inkabb nem irnam le
    - jo, akkor az egyenes egyenletet ird le legyszives
    * hmm..., rendben /es vegre elkezdte leirni, de kisse bizonytalanul/
    - hmmm..., erdekes, ez jo, nem tudom akkor miert vagy ilyen batortalan, szoval itt van az az m betu, mi is az?
    * hat mar nem tudom, hogy mi az
    - jo, akkor mi az a b betu amit oda irtal?
    * sajnos azt sem tudom!

Nah ez volt egy itteni egyetemi vegzettseg elott allo szemellyel kapcsolatos beszelgetesem, miutan a NARIC kikuldte a hivatalos levelet, hogy sajnos a BME mint sok mas egyetem, nagyon gyenge oktatasi nivoval rendelkezik, es hogy itt angliaban igencsak iszonyuan magas a nivo, es hat a BME-s gepeszmernoki diploma itt sajnaljak, de csak foiskolainak felel meg, es a kovetkezo esett meg le:
    nagyon sajnaljak, hogy velunk odahaza elhitettek, hogy iszonyu nivos az oktatasi szint, de ez nem a mi hibank!

Na erre mit varrrrrrrrrrrsz?