• MacropusRufus
    Az, hogy a nagy cégek oda akarnak menni semmit nem jelent a jövőre vonatkoztatva ui. a nagy cégek a SecondLife-ba is bementek, majd kigyüttek, mert rájöttek, hogy ökörség.

Az online közösségeknek az lesz a veszte, hogy személytelen. Nekem is van vagy 250 ismerősöm, de effektíve csupán kb. 20-al tartom napi szinten a kapcsolatott. És ebből a 20-ból van sztem 5-6 akire bármikor számíthatok.
    Hiába van a fészbúkon 300 ismerősöm, amennyiben a fele 4000km-nél messzebb van tőlem, semmit nem ér.
    Sok hasznos infót el lehet érni, de komoly használható tudást nem, mondjuk ez egy örök igazság: a tudás/információ = hatalom. Tehát olyan igazán ütős infókat ne is nagyon várjál a nettől. Ahhoz az internet2 kellene használnod, amihhez meg nincs hozzáférésed. (meg úgy senkinek, csak a kutató központoknak meg hasonló cégeknek)
    És egy kis infó: a magyar iwiw meg nem is online közösségi oldalnak indúlt, hanem egy szociológiai kísérletnek, nevezetes: jelneleg a Föld minden egyes lakosa elérhető 6 másik ember közbeiktatásával. Ez a minimum ami kell. Na az - eredeti nevén wiw - ezt akarta cáfolni, nevezetesen, a net közelebb hozta az embereket egymáshoz. Semmi köze nem volt az online közösség építéshez.
    Meg hát én speciel nem találom kellően komolynak azt az embert akinek a névjegyén egy májszépsz vagy fészbúk elérés is szerepel.