Dragon Age II
  • Uniel
    Végig olvasva ezt és a mass effectes topicokat, arra a meggyőződésre kellett rájönnöm, hogy a mai játékos társadalom, nagyon keveri a szezont a fazonnal rpg terén, sokan azt hiányolján a DA2 ill. M3ból, hogy nem lesz benne több száz oldalas excel táblázat a statokról, v. az irányítást szídják.

Egy rpg-ben teljesen másodlagosak ezek a dolgok, az rpg lényege a történet és a karakterek. Én rengeteg időt játszottam régi papíros-dobókockás rpgvel, és ott is csak jelképes értékű volt a karakterlap. A bioware munkáiban pedig eddig a történet és a karakterek mindig is nagyon ott voltak.

Tehát én ezt várom a DA2-töl, legyenek benne Ogren-hez hasonló színes karakterek, a történet legyen érdekes, na és persze a biowarerra jellemző morbid humor, szituációk. Végszónak annyit, hogy megjelenés előtt temetni vagy véleményezni egy játékot teljesen felesleges, majd ha megjelent utána újonghatunk vagy épp köpködhetünk minőségétől függően.

A bioware eddig nem adott ki olyan játékot ami rpg terén ne lett volna jó, és csak abban bízom, hogy a nagy számban elszaporodott vérpistikék nyomására nem csinálnak az rpg műfajból 0 IQ-t igénylő akciójátékot, mert akkor végleg leáldozz eme műfaj jövöje, hisz nem túl sok fejlesztő csapat van akik jó minőséget tudnak ebben a műfajban alkotni.