Dragon Age II
  • Pares
    Ott bukott meg, kérlek szépen, hogy sokan megvették konzolra is. És hol és mi lenne az Ő hibájuk? Nem ők készítik a játékot! Most nem akarok én itt senkit védeni, csak logikusan gondolkozz el rajta. Persze a konzol természeténél fogva is egyszerűbb irányítást igényel, és mi van akkor? Ők kapnak egyszerűbb irányítást, mi PC-sek meg a hagyományos, eredetit. Viszlát.

Tudom, mit jelent az, hogy oldschool, bár ezt inkább magára a játékra használják, mintsem az emberekre. Én is nagyon régóta játszom, és csak PC-n. Amint mondtam, soha az életbe nem volt konzolom, mert pénzkidobásnak tartom (de hát egészségére annak, aki azt választotta). Mindig is PC-s voltam. Nekem sem a grafika számít elsősorban. De változó világban élünk. Változnak az igények. És ezt egy két emberke rinyálása nem változtatja meg. Bevallom, én sem tudom valamibe úgy beleélni magam, aminek bűnronda a grafikája. Régen ez nem volt nagy gond, mert messziről figyeltük a játékteret, nameg eleve régen volt, de képzeld el a DA:O-t egy BG szintű grafikával, közelről. Azért ilyet nem lehet manapság. És az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a beleélésbe a szép grafika is segít hozzájárulni.
    Egyszóval én csak azt nem bírom, amikor valaki játssza az agyát, hogy ő mekkora hárdkór epik oldszkúl gémer, és picsázzik mindent és mindenkit, hogy minden milyen butított és egyszerű. Én is annak ennek az "oldschool gamernek" számítok a definíciód alapján. És akkor most mi is van? Mire megyek azzal, hogy ökörségekbe belekötök, hogy ez már nem olyan mint régen, és fél évvel a megjelenés előtt konzolos képek alapján (amik egy félig kész konzolos verziót mutatnak) kritizálok? Persze hogy nem olyan, mint régen, mert nem régen élünk, hanem most. Különben meg az én szerény véleményem szerint a Bioware ha akarná se tudná már megismételni a BG sikerét és színvonalát. Nem is próbálkoznak vele, békén hagyják és kész.

Ez konzol játékosok fikázása is a hegyitót tipikus példája: sose látott még magyart, de utálja mint a szart.