Dragon Age II
-
Although #6370 Kölcsönkértem egy Dragon Age II copyt és gondoltam játszok vele, most így előrehaladva. A demohoz képest pár helyen tényleg módosítanom kell a véleményem.
A nehézség hardon és felette már ténylegesen létezik ez pozitív, bár ez sokszor csak a nagy tömegbe érkező és semmiből utánpótlást kapó hordák jelentik. Mivel a terület alapú varázslatokat szinte lehetetlen használni. Ez inkább átgondolatlan volt. Az is illúzióromboló hogy mindenki nyugodtan sétál miközben zajlik a csata.
Összességében, a grafika elfogadható, nyilván a nagyobb méretű karakterek a képernyő előtt nyálcsorgató játékosnak jó, a crpg rajongónak nem biztos. Vagy a nagyítást egy kicsit jobban meg lehetett volna oldani. De összességében ez is szép és használható szerintem.
A történet Bioware standard ebbe mindig jók voltak. Nyilván az új játékosok el vannak ájulva tőle talán. kicsit talán filmszerű élményt ad. Ennek hátrányával. A Dragon Age Origins egyik nagy újítása teljesen eltűnt, nincs consequence, és a karakterek se élnek igazán. Nincs következménye ha negatív a viszony a karakterrel. Nincs az mint pl Alstair ha neki nem tetsző dolgokat csinálsz vagy mondasz vagy képviselsz. Akkor már nem viccelődik hanem a pokolba kíván és ezt érzed ahogy beszélsz vele. Csak a remény hogy a királygyilkos keresitek tart egyben benneteket. Ez eltűnt. Az egész játékon érződik ez egy Mass Effect clone.Sajnos.
Összességében ha nem a Bioware csinálta volna akkor jónak is nevezném, de így ez tőlük nagyon kevés. Mivel a terület relatíve kicsi lett. És van copy paste is mondjuk ez engem nem annyira zavart a történet szempontjából. De így végképp megmagyarázhatatlan számomra miért nem tudtak legalább pár helyre ténylegesen hasonló szintet hozni mint az Origins, miért tűnt el a consequence, például a csata a mélyutakon a törp halhatatlan és a Gólem között ahol ténylegesen volt különbség mind a csata nehézségében oldaltól függően mind az oldalak között. Itt ez teljesen hiányzik. És ténylegesen oldalt választhattál, szinte mindenhol. Ez így külön szomorú. Mert nem értem mire ment el két év.
Sajnos amit gondoltam nagyrészt igaz lett ez már nem a rajongóknak készült főleg, nem figyeltek apróságokra hogy az ember tényleg bele tudja élni magát a világba. Nem az a gond hogy egy városban játszódik meg a történet ezek rendben vannak. Az a gond minden újítás amit a Dragon Age origins hozott az rpg-k világába az eltűnt.
Így csak azt tudom mondani amit a rp-s barátaim vagy akár a Metacriticen írtak.
Inkább vedd elő újra a Dragon Age origins-t éld bele újra magad. Mert ennek a Mass Effect stílusnak általában rendkívül csekély az újrajátszhatósági faktora sajnos.
Sorry kicsit hosszú lett de általában igyekszem megindokolni ha mondok valamit miért gondolom így.