Dragon Age II
-
MrAndree #585 Szerintem nem butább vagy lustább valaki azért mert jobban bejött neki a Mass Effect stílusa mint a Dragon Age-é. Fiatalabb, ebben egyetértünk. :) Nekem annyiban jobban tetszik ME, hogy a történetmesélése szerintem erősebb (beszélő főhös miatt elsősorban). A minőség meg ízlés kérdése inkább, nyilván egy akció RPG is képviselhet magas minőséget (mint teszi azt éppen a Mass Effect ugye) és egy hcrpg is lehet borzasztó szar.
Kicsit ezt a túlzott nosztalgiázást nem értem igazából. Emlékszem, hogy vagy 10 évvel ezelőtt is azt olvastam egy számítógépes magazinban, hogy a régi játékok mennyire jók voltak, most meg már csak a grafika van és nincs hangulat. Ez volt 2000-2001 környékén. Most ugyanez van, csak most éppen az akkori játékokat tartjuk az igazinak és a maiakat nem. :) Baldur's Gate-ről első körben elcsúsztam (12 vagy 13 éves voltam amikor kijött) de később természetesen megvolt mindegyik része és imádtam is (a akkor már vérgagyinak számító grafika ellenére). Torment hasonlóképpen. NwN 1-2 is jó, Kotor első része meg örök kedvenc. De a mai AAA-nak kikáltott RPGk (ME 1-2, vagy a Bio első "konzolosabb" RPGje a Jade Empire) legalább ugyanennyire bejönnek így nem érzem úgy, hogy régen sokkal emlékezetesebb élményekkel lettem volna gazdagabb. Eye of Beholder meg ezek már teljesen kimaradtak, de papírra rajzolgatni én is szerettem régen. :) Valóban egyszerűsüdnek a játékok sajnos, MEben egy küldetés így néz ki, hogy "figyu, eltűnt a bátyám, de már tudom ám hol van, menj el X rendszer Y bolygójára, ott látták utoljára, neked csak annyi a dolgod, hogy odamész és szétlősz mindent aztán jöhetsz is vissza". Ebből a szempontból tényleg jobb volt régen. De cserébe kaptam egy olyan moziszerű élményt amit meg a régiektől nem. Itt már persze az játszik leginkább hogy ki mit szeret egy játékban.