Dragon Age II
  • wedge31
    Nézz körül a neten hogy mik mindenidök legjobb crpg-i a játékosok és kritikusok egyöntetü véleménye szerint.

Az elsö három helyen körökre osztott kocka alapu játékot fogsz találni / BG 1-2, Planescape, Fallout- 2 /
    Ezek játékok megprobálják visszaadni az asztali rpg-ék játékstilusát persze messze nem maradéktalanul.

Én speciel szeretem tudni hogy folyik le a harc ha pl van egy tizes sebzésü fegyom plusz a modósitok ugye pontosan tudom mekorát fogok sebezni sima ill critical ütésnél és forditva ha ismerem a páncélzatom értékeit is tudom mire számithatok védekezésnél.
    Ellenben egy nem kockaalapu játéknál ezt nem tudod logban kiiratni és a gép csap a hasára random azt akkorát sebzel vagy védsz le amekkorát ö akar.

A hack&slash az teljesen más talán nem is kéne most ide hozni.

Szerintem fifázni se azért fifázik több millió gamer mert olyan nincs a valóságban is kint a füvön...

A szomorú helyzet viszont az hogy ezt a vitát már rég eldöntötte a konzolosodás hogy ez most jó vagy rossz abba nem mennék bele de tény hogy a nyugati old-school crpg-ék gyakorlatilag eltüntek és én komolyan hiszem hogy sokan nem tudják miröl maradnak le emiatt.