Dragon Age II
-
Pares #576 Szerintem többet kellett várni, mint gondolkodni. Nehogy félre érts, kedvenc játékom, mai napig játszom itt-ott, amint jobban engedi a szabadidőm, de azért megmondom őszintén, az egyetlen rossz emlékem a DA:O-val kapcsolatban, ha ezt rossznak lehet nevezni, az a harcrendszer volt. Szerintem dettó az a helyzet, mint a Mass Effect 1-ben, jó az elképzelés, ratyi a kivitelezés.
Mármint pl.: amikor sok ellenfél volt, akkor egyszerűen idegesítő volt az egész. Egy nagy káosz, katyvasz, össze-visszaság, nem szép. Szóval azért vannak a DA:O harcrendszerének hiányosságai, bár a remek történet miatt elnézem. De azért elég sokszor nem volt élvezet harcolni. Pl.: Redcliff védelménél, vagy Denerim ostrománál (Ez miii??? Ez a része a játéknak harcrendszeri szempontból nagyon komolyan ratyi, szerintem...). Szóval a DA:O harcrendszere akkor bukott meg, amikor több ellenfél jött egyszerre.
Lenne azért jó pár dolog, amin javítanék, pl.:
-az emberek ne csak ácsorogjanak az utcákon, csináljanak valamit
-az erdők legyenek élethűbbek, ne legyenek lebegő fák, legyen valami mozgás
-kicsivel nagyobb mozgástér, mert elég sok pálya olyan volt, mint az alagút, még ha nem is volt fölötted plafon...
-általában csak egy ici-picivel szebb grafika (mondjuk a HD Textures mod elég szép munkát végzett...)
-nem mondom, hogy nyitott világ legyen, mert tudom, hogy hogy működik az (nyitott világ és minden más ratyi, vagy korlátozott világ és minden más jó), de azért pl.: a pályák közti átmenet lehetne kicsit érdekesebb, meg egy pálya rész ne 10x10 négyzetméteres legyen (Calenhad-tavi kikötő...)
-a harcrendszer hiányosságait már kifejtettem, azt még majd meglátjuk, mit hogyan javítanak/változtatnak. Elvégre PC-s videót még nem is láttunk, csak ilyen ratyi konzolos pre-alpha akármit...