Dragon Age II
-
Jó pár napot gondolkodtam mit is írjak vélemény gyanánt és még sok mindenben nem vagyok biztos, hisz még NEM JÁTSZOTTAM VÉGIG a játékot, szóval akit nem érdekel így a mondandóm az hagyja figyelmen kívül. (végigjátszás után újra írni fogok) Nézzük pontokba szedve, röviden:
(Elő)Történet: elszomorít, hogy nem lehet választani és nem látunk semmit Lothering ledózerolása előttröl a családról, jó lett volna kicsit a karakterépítésnek, még ha csak animáció is. (Vagy például valami hasonlót, amivel a Heavy Rain c. játék indul) Megtudni egy-két információt a testvéreinkről, apánkról stb. Act 2 vége felé járok a történetben, eddig nem mélyedtem bele, majd második végigjátszásra, mindenesetre sokszor nehéz döntés elé állít és morálisan idegeli a játékost. (legalábbis engem)
Játékmenet, harc: Ahogy mondtátok hasonlít az előző részhez, ám nekem kicsit fura ez a sínen való csúszkálás az ellenfélhez, szerintem meglehetett volna oldani másként. Sokszor olyan dinamikus a harc, olyan érzésem volt mintha egy csapatos Prince of Persiát játszanék. Taktikai nézetet nem hiányolom, kiscrollozás nekem bőven elég illetve a TPS nézet.
Nehézség: minden játékot a legnehezebb szinten játszom, elsőre is, nincs kivétel. Illetve most már van, a Dragon Age 2. Ez az én hibám is persze és inkább bossfightokon vettem le csak a nehézséget, de számtalanszor előfordul, hogy éppen túlélnék egy tömegmészárlást, mikor elém, mögém, fölém, alám beugranak még annyian + n+1 assassin akikkel a tököm tele van. Sok harcot csak úgy tudok megoldani, hogy félpályát visszafutok elkerülve ezzel a legtöbb mob egy időben való spawnolását.
Healer nélkül szinte lehetetlen(nek érzek) pár fightot, tankot nem érzem annyira erősnek mint az előző részben ráadásul a tank által kiesett dps nagyon jól jönne például a 2 assassinos vagy 1 neves ember + 1 assassin harcok ellen. (Erre kérek is tanácsot, hogy ti hogy vagytok ezzel, nálatok is van sok futkosás vagy csak én vagyok béna? Még annyit, hogy ez nem feltétlen negatívum, csak nem annyira "heroikus" a harc)
Társak: vicces, beszólogatós haver törp, szende, apakomplexusos kislány, belevaló, mindenre kapható csajszi, vallási fanatikus, megtört amazon és egy látens(?) meleg. És egy kutya. Sajnálom az ajándékozás leegyszerűsítését, az első részben használt metódus jobb volt, ez túl szájbarágós. Én szeretnék látni például olyan lehetőséget, hogy magam is craftolhassak ajándékot a társaknak, és attól függően örülnének neki hogy mit, milyen minőségben és mikor adok.
Szexjelenet olyan amilyen, csak hogy legyen benne ilyen is véleményem szerint, de ugye nem erről szól a játék tehát ez nem negatívum.
Technológia: szép ez a játék, ha most 2008at írnánk, de sajnos nem y állunk. Értem én, hogy EA, kevés idő, "Dragon Age-s hangulat" directx2341 és high res textúrák, mégis, ez már kevés vagy maximum elfogadható szint.
Pályák annyira cső alakúak, mint tommygear karja (ezt nem bírtam kihagyni, aki érti érti), monoton, ismétlődő, ugyanott ugranak rád pókok, darkspawn, Qunari és ezek esetleges metszethalmaza.
Sok jó dolog van a játékban az egyik oldalon és ha nem is rossz, de még több idegesítő a másikon. Végigfogom játszani, nem egyszer, lefogom tölteni hozzá a DLCket és utána fogok olvasni, de nekem az igazi Dragon Age az az első rész marad, ez pedig egy: Hawke's adventures - A Dragon Age Tale maximum.