6609
Dragon Age II
  • SötétBarom
    LÓFASZ.

Morrigan 4 life. :D
  • Pares
  • cikasz
    Nem tudom ti , hogy vagytok vele, de ez az Isabela annyira jól meg van rajzolva, hogy szerelmes vagyok bele :D
  • CAC
    Ha már a "mi nem tetsziknél" tartunk, engem a monitorból kicsöpögő homárság frusztrál leginkább. Tudtommal még a hetero orientáltság a természetes, innét kezdve nem szeretnék smároló férfi karaktereket látni, amik közül ráadásul az egyik elméletileg én 'vagyok'.

Legyen szépen az options legeldugottabb részén egy checkbox a homogénoknak, ami engedélyezi az ilyet, de ne ez legyen már a default!
  • Különc
    Jó pár napot gondolkodtam mit is írjak vélemény gyanánt és még sok mindenben nem vagyok biztos, hisz még NEM JÁTSZOTTAM VÉGIG a játékot, szóval akit nem érdekel így a mondandóm az hagyja figyelmen kívül. (végigjátszás után újra írni fogok) Nézzük pontokba szedve, röviden:

(Elő)Történet: elszomorít, hogy nem lehet választani és nem látunk semmit Lothering ledózerolása előttröl a családról, jó lett volna kicsit a karakterépítésnek, még ha csak animáció is. (Vagy például valami hasonlót, amivel a Heavy Rain c. játék indul) Megtudni egy-két információt a testvéreinkről, apánkról stb. Act 2 vége felé járok a történetben, eddig nem mélyedtem bele, majd második végigjátszásra, mindenesetre sokszor nehéz döntés elé állít és morálisan idegeli a játékost. (legalábbis engem)

Játékmenet, harc: Ahogy mondtátok hasonlít az előző részhez, ám nekem kicsit fura ez a sínen való csúszkálás az ellenfélhez, szerintem meglehetett volna oldani másként. Sokszor olyan dinamikus a harc, olyan érzésem volt mintha egy csapatos Prince of Persiát játszanék. Taktikai nézetet nem hiányolom, kiscrollozás nekem bőven elég illetve a TPS nézet.

Nehézség: minden játékot a legnehezebb szinten játszom, elsőre is, nincs kivétel. Illetve most már van, a Dragon Age 2. Ez az én hibám is persze és inkább bossfightokon vettem le csak a nehézséget, de számtalanszor előfordul, hogy éppen túlélnék egy tömegmészárlást, mikor elém, mögém, fölém, alám beugranak még annyian + n+1 assassin akikkel a tököm tele van. Sok harcot csak úgy tudok megoldani, hogy félpályát visszafutok elkerülve ezzel a legtöbb mob egy időben való spawnolását.
    Healer nélkül szinte lehetetlen(nek érzek) pár fightot, tankot nem érzem annyira erősnek mint az előző részben ráadásul a tank által kiesett dps nagyon jól jönne például a 2 assassinos vagy 1 neves ember + 1 assassin harcok ellen. (Erre kérek is tanácsot, hogy ti hogy vagytok ezzel, nálatok is van sok futkosás vagy csak én vagyok béna? Még annyit, hogy ez nem feltétlen negatívum, csak nem annyira "heroikus" a harc)

Társak: vicces, beszólogatós haver törp, szende, apakomplexusos kislány, belevaló, mindenre kapható csajszi, vallási fanatikus, megtört amazon és egy látens(?) meleg. És egy kutya. Sajnálom az ajándékozás leegyszerűsítését, az első részben használt metódus jobb volt, ez túl szájbarágós. Én szeretnék látni például olyan lehetőséget, hogy magam is craftolhassak ajándékot a társaknak, és attól függően örülnének neki hogy mit, milyen minőségben és mikor adok.
    Szexjelenet olyan amilyen, csak hogy legyen benne ilyen is véleményem szerint, de ugye nem erről szól a játék tehát ez nem negatívum.

Technológia: szép ez a játék, ha most 2008at írnánk, de sajnos nem y állunk. Értem én, hogy EA, kevés idő, "Dragon Age-s hangulat" directx2341 és high res textúrák, mégis, ez már kevés vagy maximum elfogadható szint.
    Pályák annyira cső alakúak, mint tommygear karja (ezt nem bírtam kihagyni, aki érti érti), monoton, ismétlődő, ugyanott ugranak rád pókok, darkspawn, Qunari és ezek esetleges metszethalmaza.

Sok jó dolog van a játékban az egyik oldalon és ha nem is rossz, de még több idegesítő a másikon. Végigfogom játszani, nem egyszer, lefogom tölteni hozzá a DLCket és utána fogok olvasni, de nekem az igazi Dragon Age az az első rész marad, ez pedig egy: Hawke's adventures - A Dragon Age Tale maximum.

• Calver
    na akkor hadd szóljon

meg még egy, oldalról, és hátulról.
  • Fenrir
    No, akkor én is benevezek a Hawke szépségversenybe :)

• Prince23
    Nem, az Howe arl volt, ő nyírta ki a családunkat.
  • gerey
    Rokonok, ha mágusos mentést importálsz említik is. Egészen pontosan Leandra (Hawke anyja) unokatestvérének a gyereke a human mage az Originsben.
  • miko1216
    Kösz a választ de még mindig nem értem :) lehet fogyatékos vagyok.
    Amúgy ahogy olvasgattam tovább elég komoly specializácók és abilityk vannak. Melyek kombinációja lehet igazán halálos? Gondolok én pl.: Assassin + Shadow + Sabotage
    Szóval szerintetek melyik a legjobb összeállítás dualos rugónak?
  • Lacoka12
    akkor lehet rokonok meg Howe is nemesek voltak és Hawke családja is az így elképzelhető
  • sanya200
    Akkor sorry, de azért nem nehéz eltéveszteni:)Főleg ha az ember nem emlékszik pontosan:)
  • ferenc001
    Végül is :D
    Amúgy az másnak is feltűnt, hogy a DAO-beli, mágus előtörténetes karakter neve is Amell, meg Hawke anyjának leánykori neve is Amell?
  • Lacoka12
    de akkor is hasonló a nevük,lehet hogy rokonok
  • ferenc001
    Mondketten rosszul emlékeztek, ok Howe-ok voltak, nem Hawke-ok.
  • Lacoka12
    jól emlékszel
  • sanya200
    egész pofás kis csaj:)
    Amúgy lehet én emlékszek rosszul de az első részben nem a hawke család volt az aki kiírtota az én csalásomat?Legalábbis az eszmélés dlc-ben annak a fószernek a fia aki kinyírta a szüleimet.
    Vagy én emlékszek rosszul?
  • MerlinW
    4 pontot kell elköltened az adott spec.-en belül, hogy azt a képességet megtanulhasd.
  • miko1216
    Hali!
    Még nincs meg a játék de beszerzem eredetibe. Megnéztem a dawiki-n a specializációkat igen brutálisnak tűnnek de ezt a pontrendszert nem értem.. Mit jelent az hogy 4 points in Templar stb. ? Ez a stamnia-ra vonatkozik?
  • SötétBarom
    Jó lett! :)
  • MrAndree
  • Különc
    Az összes assassin nightmare fokozaton monnyon le
  • szmöre
    Ebbe en is belefutottam, mi volt a teso sorsa elso es masodik esetben?
  • gerey
    Először beszélsz az eltűnt törpök apjával Hightown-ban, majd utána a Deep roadsra kell el menni értük.
  • SovereignX
    Kérdés emberek. Az miért lehet, hogy a harcos karakteremmel megkaptam egy questet még rögtön az act 2 elején - Fool's Gold konkrétan - még a tolvajommal meg nem találkoztam vele egyáltalán az act 2 alatt.
  • MerlinW
    Ááá, tényleg... Zevrant felsegítettem a teremtőhöz:) El is felejtettem:)
  • Calver
    [spoiler]Zevran benne van, act 3, egy holló "haverja" keresi Hightown-ban... nem lehet h őt is levágtad, mint szegény Anders-t?

btw akik megölték kicsi szentfazekat (most Leli-re gondolok, nem Sebastian-ra... akit sajnos nem lehet) - ki tűnik ez esetben helyette?
  • SötétBarom
    Sten: An infantry platoon commander. (nem név)
  • MerlinW
  • MerlinW
    Végére értem (48 óra, lvl24) mágusok oldalán. Szép volt, jó volt, tényleg. Még egyszer viszont tuti nem állok neki az egyhangú helyszínek miatt.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

- Anderst öröm volt megölni:)
    - Mindenki más velem maradt, a végső csatát Beth, Aveline, Fenris-el nyomtam, Varric, Isabella, Sebastian és Merril támogattak, jól.
    - Lilianát öröm volt kétszer is látni:)

Három kérdés:
    - Zevran, Morrigan nem kerültek bele a játékba végül?
    - Megöltem 3x Sten-t. Véletlen egybeesés a név?:)

Flemeth is csak annyi volt amit az elején láttunk... Szóval hiányoztak a visszautalások, ha már a DAO-s mentésemmel játszottam.

• Pares
    Ugyan...
  • böröczk
    új bözsi, csak kellemetlen, hogy még csak nem is hallott a régiről...
  • bendáj17
    ez tényleg elég érdekes és zavaró szerintem.
  • Calver
    Isabela egy nemibete... ööö, bughegy. nézd meg, rémisztő mennyiségű hibát hoz elő - az általad emlegetett spec nálam is előjött, de ennél még csúfabb dolgokat is tud alkotni... például használhatatlanná tenni egy pofozógépet.
  • raepa
    En ugy emlekszem a felirat csak egy nevet ir, viszont egyszerre tobb hangzik el.
  • Hoz_Hun
    Na újra megnéztem a végét, most bekapcsoltam a feliratot, hogy pontosan értsem a törpét...
    Azt mondja mindenki elhagyott csak Isabell nem. Csak Isabell?! De hát én végig Merrillel romantikáztam a végén megvolt a nagy szeretlek-szeretlek szöveg és még a romantikás achivementet is megkaptam, erre Isabell? Ez valami bug lesz! Isabellával csak annyit dumáltam, hogy velemegyek hajózni HA Merrill is jön. Azt mondta oké, még örült is neki. Erre csak ő marad velem?!?
  • Although
    Hát szerintem ezt eredetileg konzolra szánták.
  • blackfire001
    Xbox-on az első rész nem tetszett, ezért számítógépen játszottam végig a játékot. Idén viszont mindenképpen konzolon szeretném, remélve, hogy fejlődött annyit a konzolos játék, hogy játszható legyen számomra. Az első (mint már írtam) konzolon nem, de számítógépen kifejezetten tetszett.
  • Hoz_Hun
    Ha az irányításra gondolosz az ugyan olyan mint a DA1-nél. Minden másban olyan mint a PC-n. Nekem nagyon tetszik (XBox360 játszom vele).
  • Hoz_Hun
    Berágtam rá.
    Pont előtte borozgattam vele és elmesélte hogy vágta le a hajdani bajtársait. Erre ugyanezt próbálta velem, elárult a szemét. Elfogott a pulykaméreg. Amúgy se vittem magammal sehova, soha.
    Andres jobban megérdemelte volna hogy kinyírjam. Nem vitt rá a lélek, nagyon sokat kalandoztam vele lévén, hogy az egyetlen Healer (na meg az Awakeningebn is bajtárs volt)