• philcsy
    #73
    "És mindezt Miller-Urey kísérlettel állították elő?"
    Nem az eredeti kísérletben történt ha erre célzol.

    "A hasonlatod akkor csak az "eleve-elrendelést" cáfolja, amiben egyszerűen nem hiszek, egy szót se ír róla a Biblia, sőt az ellenkezőjét támasztja alá, a szabad akaratot." Ez nem hasonlat az 'eleve-elrendelést' és a 'szabad akaratot' nem tudom honnan ráncigáltad ide.

    "Nézd meg az ostoros sejtet! Nagyon egyszerű, de mégis bonyolult. Hogy alakíthatta ki ostorát, és annak a "mozgató gépezetét", ha az előtt még nem volt ilyen lény?"
    Minden sejt felszínén vannak nyúlványok. Hogy alakulhatott ki belőle az aktívan mozgó ostor? Lépésekben. Például a nyúlványok meghosszabbodtak. Majd a nyúlványok képesek lettek a sejt felszínén körbefordulni. Végül a tövénél megjelentek azok a fehérjék amik már aktívan mozgatni tudták.

    De visszakérdeznék, téged is isten teremtett mert te is bonyolult vagy és eddig SOHA nem volt még egy olyan lény mint te, mert ugye csak úgy spontán nem alakulhattál ki te se.

    A biblia olyan mint nosztradamusz jóslatai. Úgy értelmezed őket ahogy éppen akarod.
    "3000 évvel ezelőtt megmondta, hogy a Föld a "semmiben" van. (Jób 26:7)
    Honnan tudhatta Jób az igazságot?" Nem tudta tévedett. A föld nem a semmiben van.
    A Prédikátor 1:7-re például legalább 10 magyar fordítást találtam, de egyikben sincs szó napról vagy párolgásról.
    Az Ézsaiás 40:22-re találtam olyan fordítást ahol "aki ott trónol a föld pereme fölött". Tehát az eredeti kifejezés nem fordítható egyértelműen kerekre. De még ha kerekre fordítod az se gömb.

    De ha ennyire teremtéspárti vagy akkor miért nem ebben hiszel:
    "A világ ma reggel 8:30-kor teremtődött, benne minden emberrel, álattal, növénnyel és igen az összes emlékeddel és a bibliával együtt." Remélem ez rávilágít arra hogy miért haszontalan dolog a teremtéssel magyarázni a dolgokat amikor van más lehetőség is.

    Természetesen a világ teremtése logikájánál fogva nem cáfolható, viszont nem is bizonyítható és teljesen használhatatlan állítás. Ezért nincs helye a tudományban és a tudomány okatatásában.

    Nekem nincs bajom a vallásokkal, nem vagyok vallásellenes sem ateista. De a suszter maradjon a kaptafánál! A vallás az ember nem testi dolgaival foglalkozzon, a fizikai világot meg hagyja a tudományra. Ha egymás területén kontárkodnak abból semmi jó nem származik.