• Barnez
    #72
    "Egy példa:
    Az adenin hidrogéncianidból keletkezhet..."

    És mindezt Miller-Urey kísérlettel állították elő?

    "Nincs olyan hogy élő anyag meg élettelen anyag."
    A hasonlatod akkor csak az "eleve-elrendelést" cáfolja, amiben egyszerűen nem hiszek, egy szót se ír róla a Biblia, sőt az ellenkezőjét támasztja alá, a szabad akaratot.

    "Tehát mindent teremteni kellett?"

    Egy szóval: igen.

    "És végezetül ti kreacionisták szeretitek az élő sejtet egy jól szervezetten tudatosan működő gyárként bemutatni..."

    Nézd meg az ostoros sejtet! Nagyon egyszerű, de mégis bonyolult. Hogy alakíthatta ki ostorát, és annak a "mozgató gépezetét", ha az előtt még nem volt ilyen lény?

    "Kíváncsian várom milyen tényekre gondolsz."

    - Az ókortól kezdve a középkorig a tudósok, és ezáltal az emberek úgy hitték, hogy a Föld lapos, pedig a Biblia már 2700 évvel ezelőtt megmondta, hogy a Föld kerek. (Ézsaiás 40:22)
    - 3000 évvel ezelőtt megmondta, hogy a Föld a "semmiben" van. (Jób 26:7)
    Honnan tudhatta Jób az igazságot?
    - Emberemlékezet óta a folyók a tengerekbe és az óceánokba ömlenek, azoknak vízszintje mégsem emelkedik. Mielőtt rájöttek volna, hogy a föld gömb alakú, sokan azt hitték, hogy a felesleges víz a föld peremén túlfolyik. Később bebizonyosodott, hogy a nap minden másodpercben több millió köbméter vizet „szippant” fel a tengerből vízgőz formájában. Az így keletkezett felhőket a szél a szárazföld fölé sodorja, s a csapadék eső vagy hó formájában lehull. A víz a folyókba jut, majd vissza a tengerbe. Erről a csodálatos, az ókorban általában ismeretlen körforgásról beszél a Biblia. (Prédikátor 1:7)