• philcsy
    #71
    "Még egyetlen tanulmány sem számol be arról, hogy ilyen kísérlettel előtudtak volna állítani nukleotidokat."
    Egy példa:
    Az adenin hidrogéncianidból keletkezhet. A foszforsav egyszerű szervetlen sav. A ribóz pedig egy részlegesen oxidálódott pentán. A három molekula vízkilépéssel bármikor összekapcsolódik és kész az egyik nukleotid.

    "Ok, ide nagy adag szerencse kell, meg életre valónak kell lenned."
    Tehát itt elfogadod a véletlent. Pedig ez a véletlen a generációkon át exponenciálisan halmozódik. Ha 1000 (vagy mégtöbb) generációra visszamenőleg sorbavesszük hogy mi minden kellett ahhoz hogy te most legyél olyan kis valószínűséget kapsz ami az élet spontán keletkezésével összemérhető. Vagy ez szerinted gondviselés? (Agrrrrrrr.....)

    "De itt egy élő sejtből lesz élőlény, nem élettelenből."
    Nincs olyan hogy élő anyag meg élettelen anyag. Az anyagok ilyen csoportosítása kb 200évvel ezelőtt a vis vitalis idejében volt menő.

    "Továbbá, ha megfigyeljük az élővilágot, mindegyikben van egy kód, egy program, ami megmondja a kinézetét, a személyiségét (itt alap dolgokra gondolok, pl.: nyugodt, vagy ideges típus-e). Nem gondolod, hogy kellett legyen egy teremtőnek lennie, aki mindenkinek megadta a "programját"?
    Nem. Ennyi erővel az éghajtalnak is van programja, hiszen a nap és a földi körülmények egyértelműen meghatározzák az éghajlat kialakulását (ha valaki bele akar kötni +kozmikus sugárzás). Ezekszerint a mostani éghajlatot is valaki teremtette és nem csak úgy létrejött? Ugyanígy minden folyamathoz lehet 'kódot' rendelni. Tehát mindent teremteni kellett?

    Másik oldalról megközelítve: A kinézetet és a személyiséget nem lehet csak a DNS-hez rendelni. A DNS mint az egyed kizárólagos információhordozója és programja elképzelés alapvetően hibás. Az összes információt nem a DNS mint kód tartalmazza. Amikor csak a DNS-re koncentrálunk hibát követünk el. Igen az össze tudós hibázik ekkor. Miért teszik mégis? Ez egy egyszerűsítés ami ahhoz kell hogy kezelhető legyen a probléma, + a tapasztalatok azt mutatják hogy ez az egyszerűsítés alkalmazható.

    És végezetül ti kreacionisták szeretitek az élő sejtet egy jólszervezetten tudatosan működő gyárként bemutatni, pedig ebben a gyárban össze-vissza (véletlenszerűen) szaladgálnak a munkások (enzimek) meg a munkaanyag (aminosavak, nukleotidok, ...). És amikor a munkás csodák csodájára találkozik egy munkaanyaggal találomra csinál vele valamit.

    "Lehet, hogy a Bibliában leírt teremtés folyamata, leírásai nem egyeznek meg egyes tudományos teóriákkal, de egyeznek a bizonyított tudományos tényekkel. Teóriák mindig jöttek mentek; viszont a tények azok tények."
    Kíváncsian várom milyen tényekre gondolsz.