"A dzsunka lemez gyártók nem adnak többet 2-3 évnél optikai tárolóra, de a jobbak sokkal többet. pl a pár éves verbatim dvdim olyanok mint új korukban ezekre 10+ évet vállalnak"
Anyaghibára adnak annyi garanciát. Sajnos én amikor most NAS-ra másoltam a zenéket 1-2 éves verbatimból is találtam olyat amit folyamatosan reszelt a dvdiro hogy le tudja olvasni, de a nagyobb probléma velük az inkább hogy nem megoldott a normális tárolás rendszerezés. Legalábbis nekem az volt vele a legnagyobb bajom, hogy meghallgatok egy zenét majd teljesen mást szerettem volna akkor ezt vissza helyére, elővenni egy másik lemezt teljesen máshonnan. Macera. Most délután PDF gyűjteményem rendszereztem.. mindig van új, ezért ha kiirnám (egyébként 2-3BD lemez lenne), akkor biztos zavarna, hogy megint van egy csomó új a rendszerbe amit megint bele kell illeszteni, de ez már másik lemezen van, stb stb.
Nah megint oda lyukadtam ki, hogy az egyszer irás a legnagyobb gondom. Ezt talán ki tudnám kerülni újrairható BD-vel de ahhoz az lassú és 2-3 ilyen lemez már egy vinyo ára :)