nfs-shift-2-unleashed-ios-logo.png?cb=14
  • High end PC #810
    Épp pénteken jött meg németből a Fanatech GT2 Clubsport, amit Karácsonykor rendeltem. Akkora készlet hiány van, hogy már rendelni sem lehet Clubsport váltzatot.
    A pedálsor a potenciométerével, és a nemlineáris fékpedáljával, ABS szimulációs pedálrezgésével, meg a kormány érzékenysége, visszacsatolása, és terhelése, fogása valami elképesztő, eddig kb úgy saccoltam pariban van a Logitech-el, de ez annál is jobb. Egyszerűen nem lehet betelni vele. Ráadásul PC,PS3,Xbox360 kompatibilis, és az iRacing-hez, GT5-höz, és Forza3-hoz optimalizálták, PS3-on a PS szimbólumok világítanak a kormányon, boxhoz kötve a a boxos szimbólumok, PC-én meg konfigolható, ráadásul PC-én a pedálsor külön köthető direktben is USB-én a nagyobb gyorsaság érdekében, míg PS3-on és Xbox360-on a pedálsor a kormányhoz köthető, és ekkor csak 1 USB megy a konzolhoz, illetve boxon még egy sem, vezeték nélküli összeköttetést alapból tudja a kormány (nyilván ez a leghátrányosabb összeköttetés).
    Igazi pozitívum: nem csak szoftveresen konfigolható, hanem magán a kormányon is van lehetőség konfigurálásra, az LCD kijelzőjén, ez nyilván konzolos összeköttetésnél jön jól, de PC-nél is, hiszen olyan funkciók is állíthatók, amik PC-én a driver-ből nem, nagyon jó, hogy egyből a kormányon be lehet állítani minden fontosabb dolgot, forgásszöget, linearitást, visszacsatolást, holtjátékot, meg megannyi mindent.

Negatívum: sajnos ilyen is van. És ez a sebességváltó, amit már eddig is láttam a képek alapján is, hogy gagyibb, mint a Logitech-é. Egyszerűen nem is fejlesztettek újat, az eddig is kaphatót lehetett hozzá rendelni H-shift és szekvenciális karokban. Egyrészt nem kapcsolható az átmenet, két különböző kar van, amit cserélgetni lehet, másrészt a váltóút is elég játék kormány érzetet ad, meg a fogása is, a váltófülek a kormány mögött pedig pontatlanabbak, mint a Logitech-nél, ami azért van, mert utólag felcsavarozhatóak, és egy nagy bumszli előbetétet kell elé tenni.

Tehát mindent összevetve nálam Fanatech vs Logitech 2:1, vagyis az új kormány mindenképp jobban bejött. G25 viszont így kuka, nem kell még mindig? :D
    Az lenne a jó, ha a váltóját hozzá lehetne csatlakoztatni a Fanatech-hez, de sajnos csak a pedálsor kompatibilis.

Shift2-nél lesz az igazi felavatás, az lesz a legközelebbi autós gamma, amivel hosszabb időre is elszórakozom.