• thsanyi5
    #36
    Mégis, hogyan lenne boltban kapható a memória ha problémák vannak az időtartammal. 1 másodperc is már nagynak számít. Ez nem azt jelenti, hogy nem lesz belőle semmi. Csupán azt, hogy ez nem egy olyan terület ahol azt mondhatják, hogy akkor most 3 év múlva kifejlesztjük. Ez nem így megy. Mellesleg egyetemen is tanítják. Nekem is volt egy ilyen órám az egyik félévemben. Nem egyszerű dolog érteni mivan. Gyanítom az itt értetlenkedők többsége nem vett rész ilyen órán. Menjetek el nézzétek meg és utána mondjátok, hogy hülyeség az egész. Részemről nagyon tetszett mikor egy egy apróságra rájöttem, hirtelen megvilágosodott, hogy jééé hát ez tényleg. Azért a quantum számítógép nem feltétlenül azt jelenti, hogy végtelen sebességet érünk el vele. Viszont bizonyíthatóan gyorsabbat lehet vele kihozni jónéhány számítás esetén mint egy mostani számítógéppel. Az egyik nagy probléma a fejlesztésekkel kapcsolatban az, hogy mivel nagyon kicsi részekkel kell dolgozni így minden zavaró tényező óriásinak számít. Gondoljatok csak bele, hogy itt akár egyetlen darab foton az amivel történik valami. A legkisebb külső behatás is megváltoztathatja az állapotát ezzel tönkre téve azt. Már csak ha meg akarod mérni az állapotát azzal is tönkre teszed.
    Ennek a kvantum összefonásos dolognak pedig az a jelentősége, ahogy azt írják is, hogy nem számít a kettő közti távolság. Ezt lehet akár teleportációnak is nevezni. Információt viszel át tetszőleges távolságba 1 pillanat alatt. Ez így ha létre hozzák akkor pl nem kéne várni egy űrszonda jelére a naprendszer valamely pontjáról (pl nem kell órákig várni míg átér a fénysebességgel közlekedő rádiójel), hanem instant információküldés történhet.
    Egy ilyen qbit azért tud többet tárolni mint egy hagyományos, mert nem 0át vagy 1et tárol. Hanem egy komplex értéket. Leegyszerűsítve olyan ez mintha egy valós szám lenne benne 1 és 0 közt. Mintha egy analóg értéket tárolnánk egy bitbe. A 0 és 1 valamilyen keverési arányban szerepel benne ami valahogy vissza fejthető.