• uniu
    #13
    Alaposan tévedsz sok dologban:
    "Hány embernek adnak a multik munkát?"

    Itt már megválaszolta egy fórumozó, hogy kb 3-nak 1 normális fizetéssel. Komolyra fordítva a szót: Lehet, h egynek adnak de másik 3-at tönkre tesznek. Az olcsó és rossz minőségű külföldi árukkal(pl élelmiszer) + az adókedvezményeikkel, tönkre teszik a mezőgazdaságot az országban. Te meg fizetheted a munkanélküli segélyeket. Most akkor mi is az olcsóbb ?

    "mert vásárolni bezzeg jó volt náluk a kisboltos magyar eladó helyett."

    Sokkal olcsóbb és jobb minőségű árukat lehet megvenni a kiskereskedőktől. A magyar és kíváló minőségű fokhagyma olcsóbb is ilyen helyeken, mint a génmanipulált íztelen és szagtalan kínai verzió. Az Örs vezér téri vásárcsarnokban pl 380 Ft/kg a magyar, nagyon szép piros és érett paradicsom.
    Hasonló árban ma láttam egy Auchanben akciós török paradicsomot, amit még féléretten szedtek le anno.(nincs olyan jó íze). Osztrák ismerősök mesélik, hogy átjárnak pl Sopronba zöldségeket/gyümölcsöt venni, mert sokkal jobb ízűek és nem érdekli őket az sem, ha esetleg drágábbak. A házi kaukázusi kefír 300Ft/l és még sorolhatnám. A műszaki cikkeben pedig egyértemű a multik magasabb árrése. Számtech cuccokban pl a Tesco és Metro nagyon magas árakon dolgozik a kiskereskedőkhöz képest, és pl a Tescoban nagyon gyenge a minőségi színvonal is.