Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • Capt Baloo
    #34837
    Az egész kommentcunami úgy indult, hogy én beposztoltam, hogy a várakozásokkal ellentétben mindössze 10 dollár lesz az A-10C II upgrade, mire te közölted, hogy idézem (ctrl-c):

    "Szóval akkor szikerül nekik a 2. vagy 3. rókabört is lehuzni róla?".

    Egyáltalán nem habzó szájjal kaptál rá választ, közepesen erős iróniával jeleztem, hogy nem, nem a sokadik bőr lehúzásáról van szó, senki nem kényszerít semmire, és a meglévő gépedhez is kapsz upgradet ingyen, továbbá lesz egy nagyobb csomag is elérhető, amit bagóért megvehetsz, ha akarsz (tudnám, hogy ebből hol hiányzott a tárgyilagos ellenérv). Innen kezdted tovább tolni a biciklit a zsákutcán, 1 hsz-be olyan nyilvánvaló és tényszerű tévedéseket zsúfolva bele, minthogy:

    - "5 féle A-10 van" (nem, nincs)

    - "de csak a 5. verzió kapja meg az új 3d külsőt és belsőt." (nem, az eredeti A-10C is megkapja az új kabint, sőt tulajdonképp már hónapok óta megvan hozzá, és szintén megkapja a javított flightmodellt),

    - belekevered a témába az FC3-as A-10A-t is, csak tudnám miért, semmi köze a többi A-10-hez, teljesen más színvonal, ár, stb.

    - valamint felróttad ED-nek, hogy "illetve miért nem kapja meg mind az előző 2 modul a külső javításokat, ha nincs különbség köztük." (Azért, mert pl. az A-10A máshogy nézett ki, és mégis miért várod el egy fejlesztőtől, hogy ennyi év távlatából ingyen adjon bármit is.)

    Cutter elég szépen felsorolta neked ezen tévedéseket, és próbálta értésedre adni, hogy nem, nem vagy képben a témával, hiszen saját magad bizonyítottad írásban, hogy nem érted és nem is látod át a koncepciót. De ezt sem tudtad elfogadni, toltad tovább a témát, ami valahol ott csúcsosodott ki, hogy párhuzamba állítottad egy még EA modulhoz érkező újabb feature-öket egy 10 éves, már régen nem beta modul fizetős upgradejével, minden kétséget kizáróan bizonyítva, hogy tényleg nem érted az egészet:

    "majd az F16C is kap egy F16C II vagy F16Wild weasel modult, csak mert kap földi radart meg HARM rakétát?"

    Erre válaszul ismét elég tárgyilagosan leírtam, hogy hol tévedsz, és hogy simán üzleti szempontból miért lehetetlen az amit akarsz, hogy miért teljesen érthetetlen 10 dolláron (vagy akkor legyen 20 pörögni), miközben amúgy az original befektetésért cserébe 10 éve kapod a fejlesztéseket a programhoz, amire ennek következtében már rá se nagyon lehet ismerni, és főleg, hogy senki nem kényszerít semmire, de ha tenné is, azzal is csak teljesen szépen beleilleszkedne az iparágba, ahol bizony ezek a szemét fejlesztők időnként új dolgokat adnak ki, és pénzt is kérnek érne, még ha a játék címe ugyan úgy is kezdődik.
    Én neked egy szóval sem említettem a BMS-t, és egy szóval sem mondtam, hogy párhuzamot vontál volna vele, a BMS-re vonatkozó rész teljesen egészében Daninak volt címezve. Te a DCS:A-10CII fizetős upgrade, meg az F-16-hoz érkező, a sima release verzióhoz ígért funkciók közé vontál párhuzamot, ami nyilvánvaló marhaság.

    És akkor most mindezek után jössz, és közlöd, hogy mi csak személyeskedünk veled, és nem kaptál tényszerű válaszokat a meglátásaidra, mindezt egy olyan hszben, ami megint tele van tényszerű tévedésekkel, meg nyilvánvaló ferdítésekkel. De akkor nézzük:

    Állítás: "ugy látszik, hogy nem olvassátok el amit irok vagy csak azokat a részeket ragadjátok ki amibe bele tudtok kötni."
    Valóság: De igen, elolvassuk, tényszerűen elmondtuk hol tévedsz, és jeleztük, hogy a között amit te mondasz meg a valóság között akkora a különbség hogy zongorázni lehetne.

    Kérdés: "Kiváncsi lettem volna mi lett volna a kifogás ha azt irom, hogy heti több órákat játszom vele és akkor is ezt a vélemmyényt irom ?" Válasz: Pont ez a lényeg. Ha heti több órát játszanál vele, akkor nem írnál ilyeneket, mint amiket, mert lehet értenéd a koncepciót.

    Állítás: "Erre ti semmilyen ellenérvet az általános közhelyek puffogtatásán kivül nem irtatok."
    Valóság:
    - "Felrovod, hogy 5 féle variáció van, de nem értem miről beszélsz pontosan. Lesz egy A-10A egy A-10C és egy A-10C II ez 3."
    - "Az sem igaz, hogy csak az A-10C II kapja meg az új dolgokat, az A-10A és az A-10C is megkapják a Flight Model módosításokat"
    - "FC3-as klikkelhető kabinra azt mondták, hogy a kabinbelső 90%-a nem lenne klikkelhető, és nagyon látványos lenne, hogy alig pár dolog használható egy full fidelity kabinhoz képest. Nem a klikkelhető kabin technológia hiányzik mögüle, hanem az, hogy ~25 gombot kapcsolgathatsz az egész gépben."
    - "Ha nem akarod, nem kell. Akkor repkedsz tovább egy korábbi A-10 verziót modellező modullal" És tudnék még másolgatni ide de minek, itt van minden még ezen az oldalon.

    Állítás: "DE az meg sem fordul a fejetekben , hogy ezeket a kritikákat nem azért irom, mert nem ismerem el azokat a dolgokat amiket beletesznek a játékba és csak a fikázás véget, hanem mert szeretném ha jobb lenne és a közösség is egybe maradjon ne aprózódjon szét feleslegesen ."
    Csakhogy: Attól, hogy ebben a fórumban valaki, aki nem is használja a progit, leír valamit, attól nem lesz jobb a játék, ez semmilyen formában nem járul hozzá a jobbá tételéhez. Pláne, hogy ráadásul olyan dolgokat írsz le, amik tényszerűen nem igazak. A közösség meg sok helyen máshol egyben van, csak innen léptek le sokan, pont azért, mert elegük lett a dcs-t nem használó emberek fogalmatlan fikázásából.

    Állítás: "A DCS összes modulja valami csodálatos modon tovább tudott működni a külöbözö verzió váltások között, de valahogy a BS-nek ezt nem sikerült megugrani, és ujra ki kellett addni a teljes modult BS2 néven"
    Csakhogy: a BS1 meg a DCS WORLD előtti időkből származik. A DCS WORLD a BS2-vel érkezett. Ebbe belekötni olyan, mintha az activisiont basztatnád a COD:MW2 miatt, csak mert volt egy COD:MW1 is. Azon túl nem veszed észre, hogy a szoftverfejlesztés nem charity event, vannak üzleti realitások is, amiken nem lehet átlépni, lévén a programozó is pénzért dolgozik. Ugyan úgy elegánsan átlépsz a fölött, hogy aki megvette a BS1-et az olcsóért upgradelhetett 2-re, és 9 éve használhatja ezért a pénzért azt a szimet, ami 3 generációt fejlődött csak grafikában.

    Állítás: "de ezek után egy kis extra upraddel ujra kiadják BS3"
    Csakhogy: 2011-ben jött ki a BS2. Az 9 éve volt. Mire kijön lesz 10 vagy 11. Teljesen irreális elvárás bármilyen fejlesztőtől 10 év után ingyen upgradet, feature-t várni. A COD:MW1-hez se fogsz ilyet kapni, illetve de: Remasterednek hívják, pénzbe kerül, és nem 10 dollárba. Attól még, hogy egy meglévő típushoz 10 évvel később kijön egy fejlesztés pénzért, azt bőrlehúzásnak venni, hát mit mondjak....

    Állítás: "igy ugyan az a modul majd lesz 2 féle verzióban az egyiknek szarabb lesz a kinézete és kevesebb fegyvere lesz mig a másik a fullos."
    Valóság: igen így van. És? Ingyen kéne fejleszteniük azt, amit 2011-ben megvettél? Senki nem kényszerít semmire, ha kell az új, fizess érte. Ha nem, használhatod a régit, amúgy azzal is sokkal jobb most a játék, mint 9 éve, és ezért egy fillért se kérnek. Az új 5-ös bömöst se adják oda neked azért, mert egyszer volt egy E34-ed.

    Állítás: "Most az A10C-nél is lesz egy alap verziója meg egy fullos 2 modulba csomagolva"
    Valóság: nem, lesz egy A-10C meg egy A-10CII. Mindkettő szépen néz ki kívülről is, belülről is, a II-höz lesz pár többlet képesség, gyakorlatilag egy későbbi A-10 verzió modellezése lesz.

    Állítás: "És valahogy a külsös studiők is ingyen tudják fejleszteni évek múltán is ugyan azt a modult, sokszor szinte teljesen ujragyártva (lsd:min21),"
    Csakhogy: egyik modul sincs annyi idős mint az A-10C, a MiG-21 a kiadó/fejlesztő belharcai miatt botrányosan el volt hanyagolva, amit most kap, az sok tekintetben egy szintre hozás, de nagyon nem 10 év után. Illetve pusztán azért, mert mondjuk a Razbam 4 év után ingyen upgradelte a Mirage-t az időközben rendelkezésére bocsátott többletinfók és egy katonai megrendelés alapján, attól még irreális ugyan ezt elvárni ED-től a 10 éves A-10-re. Azért mert valaki tett egy szívességet, ne menj már oda tartani a markod máshoz is, hogy de a Gyula is ingyen segített.

    Állítás: "hogy nekik nincs máshonnan bevételi forrásuk"
    Valóság: de van, legalábbis sokaknak.

    Állítás: "igy 2 gép 4 féle verzióba lesz jelen a játékban"
    Valóság: nem, 2 gép, 3 féle verzióban. De egészen konkrétan egy főtípus, 3 különböző verziója 3 különböző modulban, bár abból az első, az A-10A, azért véleményes.

    Állítás: "hogy akár a mission készitésnél is belefuthatunk olyanba, hogy a készitő egy olyan featuret, tesz bele ami az egyik vagy a másik verzios nem tud használni".
    Valóság: nem, ilyenbe nem futhatunk bele, ezt tudnád ha életedben megnyitottad volna a mission editort. Olyanba futhatunk bele, hogy a mission készítője mondjuk csak A-10CII-t rak bele, nem A-10C-t, így aki nem vette meg, az nem tud mibe ülni. Pont, mintha mondjuk csak Tomcat meg Hornet van a missionben, de neked csak Harrier van meg. Szólsz a mission készítőnek, hogy rakjon bele és kész. Minden nagyobb nemzetközi pvp és pve szerón szokott lenni minden egyes géptípusból repülhető.

    Állítás: "Arról nem is beszéélve, hogy a fejlesztés is 4 irányba kell hogy menjen"
    Valóság: Nem kell. Eleve csak 3 lenne ugye, de az A-10A FC3 modulhoz nem fejlesztenek semmit régóta, ez nem is várható el, és nem is érdekel igazából senkit. Feature ready évek óta, pont úgy, mint az A-10C. Ez utóbbihoz se fognak már semmi specifikusat fejleszteni, mert a gép rendszerei készen vannak 8+ éve. Most kap egy grafikai updatet belül, meg fm updatet ajándékba, de ez a modul készen van, nincsenek hiányzó featurök, vagy típus-specifikus oltári bugok. Teszem hozzá, az A-10C II fejlesztése se hiszem hogy hosszú vonal lesz, megkapja a plusz rendszereket, kifaszázzák, kész.

    Kérdés: "Gondolok itt pl a APKWS-re , az F-16/18 harrier miért nem kapja meg ? A lézer Maverick eddig is használatban volt a mostani fejelsztést ugyszintén miért nem lesz elérhető minden tipusra amin rendszeresitve van?"
    Valóság: senki nem mondta, hogy nem kapják meg. Az egyetlen dolog ami tudott, hogy a Laser Jdam nem lesz a Horneten, merthogy az adott fegyvert IRL se rendszeresítették a játékban szereplő Lot20-as C-ken.

    Állítás: "Semmi gondom nem lenne ha azt mondanák, hogy akinek megvan a modul az 2-3 évente kap egy nagyobb fejlesztés minden modulra és azokért 10 dolcsit kell fizetni"
    Valóság: De éppen azzal van gondod, hogy az egyik modullal ezt megcsinálják nem 2-3, hanem 10 év után, és még csak rá se kényszerítenek, hogy fizess.

    Állítás: "De az EDE a jófej és le kell borulni elöttük."
    Valóság: nem kell. Lehet nem tűnt fel, de mi sem szoktunk, sőt. Csak nem kéne akkor is páros lábbal szállni beléjük, amikor éppen jófejek, vagy amikor téged személyesen éppen nem is érint a téma.