Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • VO101Tom
    Tegnap korábban mentem aludni, akkor most így egyben:
    - Én nem tudom Wags mire panaszkodott, de akkor úgy látszik, két embernek van teljesítményproblémája DCS-vel, Wagsnek meg Neked :P
    Neked lehet, hogy soha semmi bajod nem volt vele, 1500 tank felgyújt egy egész várost és meg sem reccen, de ez qrvára nem azt jelenti, hogy másnak sincs (azt az 1500 tankos küldit múltkor is kértem, hogy küld át, hagy nézzem meg saját gépen, de amíg csak bemondásra kell elhinnem, hogy rajtam kívül a világon mindenkinek atomjól megy, addig hagy legyek már egy kicsit szkeptikus). A DCS a VR alatt kb fele fps-t tud, még a 4K desktop módhoz képest is. 4K-ban 80 fps-el futtatja a DCS-t, elindítom Odyssey+ -on ami natív képpontok számában pontosan a fele, és van 25-30 fps, amiben 5-10 másodpercenként a VR főmenübe (!) dob vissza, nem csak egyszerűen receg, hanem lekapcsol a VR sisak (ez volt két hónapja, a nagy VR "improvement" óta csak desktopban tudok repkedni). Amikor a CaptoGlove-osok kimentek Moszkvába beilleszteni a kesztyűjüket DCS alá, majd két hét után eredmény nélkül hazamentek, akkor írta Wags először a fórumon, hogy hát igen, VR alatt a játékuk nagyon lassú, ezt fejleszteniük kell. Ezt a nagyon várt VR optimalizálást is csak azért erőltetik, mert egyedül nekem van vele bajom igaz? Valami kibaszott fontos ember lehetek akkor, ha Wags csak velem foglalkozik egyedül a világon De nem is értem miért vitázol VR-ról, amikor neked nincs is. Honnan tudnád, hogy milyen retkelések és szívások vannak vele?

nyilván azért csinálnak már most új grafikai engine-t, mert évekig tart, és tisztában vannak vele, hogy az, ami most van, az most jó, de 5 év múlva már lehet nem lesz jó, és akkor már késő lesz nekiállni.
    Bazz Balu, majdnem félrenyeltem . Ne komolytalankodjuk már el, öt éves terven akkor dolgozol, akkor költesz rá dollár milliókat, ha biztos vagy benne, hogy öt év múlva a cég még létezik. Amikor csőd szélén az előre eladott modulokból tudod csak fedezni a havi működési költséget, és ráadásul azzal is qrva nagy csúszások vannak, akkor finoman szólva is ordas nagy faszság lenne hatvan embert dolgoztatni olyan feladatokkal, amikre talán szükség lesz talán öt de lehet hogy nyolc év múlva. Azt egyébként is honnan tudnák, hogy milyen videokártya specifikációk, driverek és API-k lesznek 2025-ben, milyen VR sosakok lesznek, mekkroa felbontással, mennyien hasznának kesztyűt és más kiegészítőt, és milyen lesz az átlag PC konfig? Mégis mit fejlesztenek, ha most minden jó?

Szóval ha valami abszolút nem problémás a DCS-ben, az a grafikai engine. Persze értem, hogy a Falconban megszoktátok a csillió fps-t, de annak más oka van, nem az hogy annyira faszán írták meg az engine-t :P :P :P
    Wags azt mondta, a VR mellett a legtöbb probléma és lassulás oka elsődlegesen a TÉRKÉP engine. Neked nincs bajod a grafikával, mert szépen néz ki, de egy normálisan tervezett játéknál, az szigorúan meg vannak szabva, hogy a mindenkori CPU GPU használat mekkora része mehet el a megjelenítésre, és mennyi marad a rendszerek szimulációjára, az AI vezérklésére, hangra, a netkódra, a minden másra is. Ez jelenleg DCS-nél nagyon elbillent a grafika felé. Szép, ez kétségtelen, de milyen áron?
    (BMS-nek is jelenleg a legnagyobb akadálya a térkép, a térkép mesh nagyon kevés poligonnal qrva sok draw callback-ot küld a GPU felé, ami elviszi a számolási teljesítmény nagy részét, és ez nagyon behatárolja, hogy mennyire részletes térképet enged. Ezért készül hozzá is új grafikai engine, valszeg az is pár év még.

Már abban nem vagyok teljesen biztos, hogy az előfizetéses rendszer garantált megoldás lenne a problémákra, de abban, hogy ha egy szarul működő rendszert úgy akarsz jobbá tenni, hogy nem költesz rá, akkor csak rontani fogsz rajta, abban teljesen. Láttam ilyet éppen elégszer, a kirúgjuk a szarul dolgozó embereket az oda vezet, hogy két hét múlva vagy egy másik csinálja a melót ugyan olyan szarul, csak drágábban, vagy szétdobtuk a csapaton belül, és igazából senki nem csinálja az adott feladatot, mert azoknak is épp elég bajuk.

Ez sokkal komplexebb kérdés, mint hogy mi döntsük el mi lenne ED-nek a jobb, de az biztos, hogy ha szar a rendszer, akkor nem az a megoldás, hogy öntsünk bele még több pénzt és nézzük meg úgy megjavul-e. Ha a piac nem képes eltartani egy céget aki 125 programozóval fejleszt (ami egy rohadt nagy szám a játékstúdiókat tekintve, bőven AAA kategória), akkor nézze meg ki a hatvan legjobb, a többit rúgja ki. Most a játékosok által finanszírozott hitelből élnek, amit e.a.-nek neveznek, és ha Nicknek hinni lehet, akkor erősen adósságspirálban vannak, aminek az elsődleges oka, hogy szervezetlenek, sem határidőket, sem költségeket nem tudnak előre tervezni, de előre beszedték a pénzt, a munka meg nem halad.
    Ami az előfizetést illeti, azt elfelejted, hogy nem számodra kellene normális indokot kitalálniuk. Te eddig is jóval többet költöttél modulokra, mint amennyi az előfizetés lenne, ED nem azért van bajban, mert TE keveset költöttél. Vagy azok, aki napi/heti szinten játszanak vele, azok keveset költöttek. Az átlagjúzert kellene meggyőzniük, hogy az évente, két évente vásárolt 1-2 modulja mellé bevállal-e havi 10-20 dodó extrát úgy, hogy azért konkrét dolgot nem is kap. Én kizártnak tartom, hogy ez működne, ennél még a DLC-k bevezetése is többet hozhatna nekik.

A Kamovot tényleg nem értem. Pedig próbálkozom. De egészen konkrétan azt mondod, hogy egyszer már megvetted a Black Shark 1-et, és utána azt újra meg kellett venni Black Shark 2 néven, meg most majd lesz BS 3, az átfogás olyan 11-12 év.
    ...
    A BS1 amit anno megvettél, ugyan úgy használható ma is.
    Nem. Nem használható. Erről beszélek, nincs olyan DCS World, amire fel lehetne tenni. Egy ideig volt extra pénzért új kód, ami mehetett az újabb engine alá, de évek óta az sincs már. Megvettem, majd vásárlásom után pár hónappal jöttek azzal, hogy engine-t váltottunk, ez a BS1 kuka, vedd meg megint. Ez olyan, mintha kijönne a CloD, és akkor hopp, mindenkinek törlődne a könyvtárából a régi IL-2. Szarjanak sünt, ez qrvára nem így működik, tőlem Kamovra pénzt többet nem kapnak.