Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • Capt Baloo
    #32908
    Igen, csak régen csináltak egy játékot, megvetted, játszottál vele 2-3 évet talán, az alatt jött hozzá 1-2 patch, hibajavítás, esetleg kiegészítő, ez utóbbiért persze már akkor is fizetni kellett megint, aztán elavult az egész, végigjátszottad a kampányt, meguntad a multit, nem volt már szép a grafika és jött az új játék, megvették az emberek azt, a régivel senki nem foglalkozott, és senki nem várta el, hogy 8 évvel később aktuális színvonalú grafikája, fizikája stb. legyen, meg tizenéves távlatban elképzelés a jövőről. Ezzel szemben a DCS modulokat megveszi az ember egyszer, és utána elvárja, hogy akkor az forever működjön és legyen naprakész. Ez viszont nyilván rengeteg meló meg kiadás a fejlesztőnek, amit bőven nem fedez már a modulért anno beszedett díj. Érted. Pláne, hogy közben persze az is elvárás, hogy maga a DCS World legyen egyre szebb, jobb. Kinek dinamikus hadjárat kell, kinek profi IR modellezés, kinek reálisabb rakétadinamika, vagy okosabban működő SAM-ek, kinek profi ATC, mert persze véletlenül se ugyan azzal lennénk elégedettek..

    Szóval vitatkozhatunk az elven, de attól még a pénzügyi realitások úgy néznek ki, hogy ha van belőle annyi profit, hogy megérje repszimet fejleszteni akkor van repszim, ha meg úgy gondoljuk, hogy 4000 forintos árba férjen bele ingyen 7 évvel később az újramodellezett pilótafülke, akkor meg nem lesz, mert ez egyszerűen nem jön ki. Ha ez így nem tetszik a közösségnek, akkor van egy fasza F-16 szimulátor, azzal lehet játszani mindenkinek, csak meg ne und a típust.

    De amúgy a példád több helyen sántít. Egyrészt ED nem kötelez senkit, semmire, és nem a szervíz után szól. A BS1 amit anno megvettél, ugyan úgy használható ma is. Bármelyik korábbi verziójú DCS ugyan úgy használható. Szóval nyugodtan mondhatod, hogy köszi, te nem kérted a motor cserét, neked jó a régi. Azt kifizetted, használhatod az idők végezetéig. Az egy másik kérdés, hogy a community kéri a motorcserét, mert már nem elég a 150 ló, kell a 200, de fizetni sem előfizetéses rendszerben, sem alkalmilag nem akar érte, sőt ED-nek az anyját, ha el akarja adni hozzá az eredeti légkondi faszább verzióját pénzért, hiszen már kifizetted 8 évvel ezelőtt a régebbit. De még itt is az van, hogy igazából használhatod tovább a 8 éve kifizetett légkondidat az új motorral, amit amúgy ingyen kaptál, sőt még új klímapanelt is kapsz hozzá, hogy szépen nézzen ki, egyedül azért kérnek pénzt, hogy ha az új klímapanel mellett szeretnél még plusz funkciókat is a légkondiba, amik eddig nem voltak. És akkor erre mondjátok, hogy elvből nem fizettek érte, mert már egyszer megvettétek. (És hint: nem is kötelezett rá senki, és nem is maradtok ki semmiből ha nem, szóval nem is értem a felháborodást.)

    De legfőképpen az van, hogy sok éves távlatok és bőven 100 dollár alatti árak mellett filléres dolgokról beszélgetünk. Ezeket a gépeket egyszer megvettem a Lock Onhoz 2004-ben talán, nem tudom mennyiért, Media Marktos vétel volt és az akkori költségvetésemből kiindulva nem lehetett több 5000 forintnál. Aztán úgy majdnem egy évtizeddel később adtam értük még 4320 forintot (219 volt a dollár épp). Ez volt lassan 6. éve. Azóta mindegyik kapott pfm-et, új kabint, pár rendszert felturbóztak (pl. ezekben is leáll a hajtómű tartós negtív g-től vagy háton repüléstől), sérülésmodellt (durran a futó gép tömeg meg törődés függvényében), lett benne egy új repülő és for free 2 general updatet kapott a környezet azóta, a grafikára rá sem ismerni. Mindez került cirka havi 60, azaz hatvan forintba a mai napig. És akkor azon pörögtök, hogy újra eladták, újra eladták. Ne már.