Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • Sidewinder
    A Ka-50 nincs már szolgálatban évek óta. A Mi-8-as, ami pedig valójában Mi-17V2 az szolgálatban van még náluk, ahogy a Mi-24P is,bár folyamatosan váltják őket az új, különböző,sokkal fejlettebb Mi-35M, Mi-28N vagy éppen Ka-52-es típusok. Ez utóbbi a legkorszerűbb harci helikopter az orosz légierőben.Tehát lényegében egy kifutó típus. Voltam augusztus végén Moszkvában a MAKSZ-2019-en. A statikus soron kiállítottak vagy három különböző Mi-24-es utódot. Az egyiket Mi-35P-nek hívták, de már forgatható toronyban volt 23mm-es gépágyú. Aztán volt még egy változat ugyanilyen néven,amire a világ összes szenzorát és elhárítórendszerét felpakolták, plusz visszatért rá a régi, normális kinézetű, eredeti Mi-24-es szárnycsonk. Továbbá, hogy még színesebb legyen a kép, olyan különbségek is voltak, hogy például az egyik verzión a Mi-35M változaton már megszokott X alakú farokrotor volt a Mi-28N fő forgószárnyával. A másikon meg teljesen a régi Mi-24-es rotorrendszer a háromlapátos faroklégcsavarral. Ezért lehet lemodellezni őket. A Mi-17 meg főként inkább szállító, így lehet,hogy más megítélés alá esik. Azt,hogy mi mennyire van valósan megcsinálva azt úgy lehet kideríteni,ha van ismerősöd aki igazából repül valamelyik típuson. Nekem van, és biztos lehetsz benne, hogy megkérdezem,hogy milyen a 24-es ha végre kiadják. A 17-esről azt hallottam,hogy nagyon élethű lett. A Ka-50-esről meg annyit lehet tudni,hogy kettő,teljesen egyforma műszerezettségű nem készült belőlük. Mert bár egy ideig hivatalosan szolgálatban álltak, attól még mindegyik tesztpéldány volt. A 2000-es évben történt harci alkalmazásuk, aminek során csecsen terroristák kiképzőtáborait és járműveit változtatták hamuvá, az is, egy három hónapos teszt volt, amiben a felkészített katonai pilóták mellett,tanácsadóként jelen voltak a Kamov cég gyári tesztpilótái is, valamint a Kamovos mérnöki gárda is segítette a harctéri üzemeltetést.Az a példány ami le lett modellezve, nagy eséllyel úgy működött a valóságban is. Ezt leginkább csak dokumentumfilmek alapján lehet sejteni, ahol például látszik az indítási procedúra egy része. Meg annak alapján, hogy arról a példányról, ami a szimulátorban lemodellezésre került,a neten egy a teljes kabinbelsőt bemutató fotósorozaton megtekinthető. Minden kapcsoló ott van, mint ahol a DCS-ben és a feliratok alapján minden kapcsoló arra szolgál,mint ami a funkciója a DCS-ben is. Láttam kiállítva Ka-52-est a MAKSZ-on,de nem emlékszem, hogy amikor arra mentem, akkor lett volna mellette gyári szakember, mert akkor biztos elkezdtem volna kicsit faggatni a Ka-50-esről. A gyári repműszaki szakemberek egyébként elég segítőkészen válaszoltak mindenféle kérdésre. Valaki a közönségből például megkérdezte az MSZ-21-es utasszállító előtt álló szakembereket,hogy miért pont MSZ-21 lett a gép neve. A gyári mérnök pedig kompletten előadta neki a típus elnevezés történetét.
    Visszatérve a konkrét példádra, hogy a 29-es akkor miért nem, ha a Kamov és a Mil szállítóhelikopter meg igen,arra szerintem az az egyértelmű válasz, hogy egy szuperszonikus vadászgép más elbírálás alá eshet kormányzati és titkosszolgálati részről, mint egy évek óta kivont harci helikopter és egy olyan felfegyverezhető szállítóhelikopter amiből világszerte rengeteg példányt civil üzemeltető használ.