Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • PhantomAss
    #32467
    Néhány szó a Reverbről ahogí ígértem:

    Lenovo Explorerem volt, ahhoz tudom hasonlítani. Annak a felbontása 1440*1440, wmr az is.
    Vannak a Reverbnek előnyei és hátrányai, és nekem is kb. az jött le mint a netes tesztekből. Jó pár órát használtam de nem jött elő sem a kép elsötétülés, sem a vibrálás, úgyhogy szerintem tényleg megoldották a problémákat.

    Némi hátrány:
    - kábel vastag és merev, nagyon érezni főleg hogy maga a hmd könnyű és kényelmes. A bal oldalamat húzza lefelé és ott nyomja az orrot egy idő után. Erre majd ki kell telálni valamit mert elég zavaró tud lenni. Remélem a HP készít majd egy könnyebb, hajlékonyabb kábelt is.
    -a periférikus látásoddal alul-felül, fent és lent látni egy vékony sötét csíkot a képernyőn. Ha mindkét szemeddel ránézel akkor nem látszik, de ha pl. a menüben babrálsz és alőre fókuszálsz akkor picit látható. Játék közben nem látszik mert nem figyelsz rá. Nem tudom ez mitől van, többen írták a neten hogy a lencsék szélei látszódnak. Lehet hogy ez az.

    -Amiben kb. ugyan olyan mint a Lenovo az a fov és a színek (bár itt talán a színek jobbak azért).

    -Amiben mindenképp jobb az a sweet spot, sokkal nagyobb, persze ha csak a szememet mozgatom akkor látom hogy a szélein nem olyan éles, de elég egy picit mozdítani a fejed és akkor abszolút nem zavaró. Az ipd-m 64mm (internetes méréssel), ezzel okés minden.
    A másik meg ugye a felbontás ami szuper. Amikor először felvettem nem hittem el hogy milyen éles a kép. Ennyi tesztelés után azt mondom hogy ugyan még mindig nem éri el a fhd monitorét, de közel van. Próbaképp visszaraktam a Lenovot és nem értettem hogy ezzel hogyan tudtam egyáltalán játszani, olyan pixeles az egész.

    Próbáltam a DCS-.el és az Il2-vel.
    A DCS-ben a gépekben a kijelzők, műszerek simán olvashatóak. Su25, Su27, Mig21 és Harrier gépeim vannak, meg a ww2.
    HUD-on az összes szám, szimbólum közel hajolás nélkül olvasható, kristály tisztán. Harrier műszerfal kijelzőjén a hajtómű / navigációs adatok olvashatóak, látod ahogy az üzemanyag litert számolja vissza, zoomolás nélkül. Látható a fúvóka állásszöge a műszeren, stb. 7-8 km magasból is látszik az összes reptér a környéken, ez a Lenovonál már 2-3 km magasból is kihívás volt. 2km-ről rázoomolva megmondod hogy milyen gép áll a betonon.
    Alapvetően ez mindegyik gépre igaz, csak a kis címkék, hibavisszajelző műszerek nem olvashatóak csak ha közelebb hajolsz, de az a monitoron is így van. Próbaképp betöltöttem egy Su27-F18 harcot, szabad szemmel 1-1.2 nm-ről meg tudod mondani hogy milyen gépet látsz, zoomolva sokkal távolabbról is. Kötelékben közelebb repülve le lehet olvasni a Hornet azonosító számait zoom nélkül.
    Leginkább Il2-vel próbáltam, ott is baromi jó. Teljesen jól olvashatóak a műszerek, egyszerűbben is mint a modern gépeknél mert csak néhány nagy műszer van. A Lenovónál ha pl. le akartam olvasni a hűtővíz hőmérsékletét, akkor inkább csak sejtettem a mutató állásából az értéket, itt viszont nem, kristály tisztán látszik az egész műszer, a számok, értékek, mindegyik kivétel nélkül. A nagyon oldalt lévő vagy nagyon pici műszerekhez kell kicsit közelebb hajolni. A kép szép éles, a sweet spot miatt csak picit kell itt is a fejed mozdítani. Online voltak olyan lelövéseim hogy előbb észrevettem a másikat, légiharcban jól tutam követni a másik gép mozgását (pedig ugye ahhoz eléggé ki kell csavarni a nyakad), egyáltalán nem volt olyan érzésem hogy nagy hátrányban vagyok a trackir/monitoron játszókhoz képest. Végre vállalható a vr is, legalábbis egy propelleres szimben mindenképp, és nekem ez volt a fő szempont.

    A gépigény kb. ugyan olyan mint a Lenovónál, egy kicsit nagyobb. Ott ugye játszani kellett a pd-vel, ss-el, itt nem mert olyan nagy a felbontás. A beüzemelés annyi volt hogy kihúztam a Lenovót ezt pedig bedugtam és kész. A Steam egyből felismert, beállította a felbontást, és már működött is. Il2 alatt fpsvr-rel mérve (high settings, 4xAA) 50-70 fps közötti értékek vannak, a mozgássimítás be van kapcsolva, így teljesen smooth minden, gyors mozgásnál van egy kis utánhúzás de simán játszható. A cpu fel van húzva 4.9-re (9700k), 1080ti, 16gb ram, ssd.

    Összegzésként azt mondanám, hogy ha érzékeny vagy a kép minőségére (színek, sweet spot, fov), volt előtte Oculusod, és roomscale játékokkal is játszol, akkor ne ezt vedd. A wmr hmd-hez jó fényviszonyok is kellenek, este már ha csak lámpafény van a 6 dof mozgás nem működik jól. Autószimhez jó lehet, de talán a Pimax a nagy fov miatt lehet hogy jobb választás.
    Ha viszont csak szimulátorozol, ezen belül is repszimek, akkor szerintem ez a legjobb választás, mivel ott az a lényeg hogy minél előbb észrevedd a másikat és jól lásd a műszereket. Emiatt a fentebb írt negatívumok számomra bőven vállalhatóak.

    Ha esetleg van vmi kérdés, teszteljek le valamit akkor nyugodtan írjatok, ha időm lesz megnézem.



    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2019.09.09. 09:29:30