Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • molnibalage83
    Tök jó, hogy összeszedted, még jobb, hogy még olyan is hozzászólt, lektorálta akinek van valós szakmai tapasztalta, de próbáld már meg ennek megfelelően kezelni. Azért a haditechnika egy 'elég' átfogó, hatalmas, és elég gyorsan változó témakör, amiben lényegi információk tömkelege nem publikus, ami meg innen-onnan hozzáférhető, az még szigorúbb forráskritika esetén is fals olykor, ha belátod, ha nem.

Ezek szerint nem olvastad el és így mondasz róla ítéletet?

Azért kezdődik 1945 tájáról és ezért válik egyre kevésbé részletessé 1990 után, mert az minősített. Az evolúciót mutatja be, hogy AIM-9B-től hogyan jutottunk el AIM-9X-ig. Csak amíg a régebbi rendszerek igen részletesen taglalhatóak, mert már a fejlesztési doksik sem minősítettek, addig nézd meg, hogy Sz-300PT =1978) vs. Sz-400 korszakban (2007 után) mennyire részletes az EW fejezet. A VGPO és hamiscél generálás után nincs benne semmi csak az ALE-50/55 és csá. Miért? Nincs adat. Ez az, amiről van. Ez még az a korszak, amikor éppen csak megjelent az Sz-300PT, de tömegével volt még Volhov, Nyeva, Vega, stb. Tehát ez a része pl. 30+ évvel ezelőtti állapotnál véget ér és ez néhány alapelvet mutat be egyes antennák ellen és csá.

Ennek megfelelően elég stabil alapot ad annak megértéshet, hogy a képesség beli korlátok mik voltak és milyen alapvető műszaki és természettudományos korlátok meszeltek el egyes dolgokat. De pl. milyen műszaki konkrétum van benne az Sz-400-ról? Szinte semmi. Annyi, hogy az Sz-300 család új tagja, új rakéták és az alapvető felépítés mire jogosítja fel esetleg, ami logikusan következik abból, hogy mit tudott már az Sz-300PT is. De nem kijelent, a valószínű szót használja.

Ezért mondtam azt, hogy a vélemény, a lehetséges és a tény dolgok el vannak választva benne.

Tök jó, hogy orosz sajtóanyagokban elcsíptek képeket egy S-300 valamelyik monitoráról, aztán az SG haditechnika topikban ebből megállapítjátok, hogy akkor mennyi HMZ, meg hány célcsatorna van, de azért ezt utána készpénznek tekinteni, és eből projektálni az orosz légvédelem képességeire, ráadásul hosszú éveken át, az azért egy kicsit erős, nem?

Most akkor dísz csak a képernyő és a rajta látható funkció? Mit kellene erre megint válaszolni? Egyébként ezt Hpasp szokta jellemzően tenni, konzultálj vele, ha szerinted téved. Mert ez így megint az, hogy a semmit állítod szembe azzal, amit más leír. Ezt hogyan kéne értékelni..?

Vagy te nem tudnál itt még pár kérdést feltenni? Hogy ha valakinek az orvostudomány a hobbija, és orvosi diploma meg gyakorlat nélkül ír egy orvostudományi összefoglalót, akkor azt még nem fogják a SOTE-n bevenni a tananyagba, akkor sem, ha néhány doki beleszólt, infót adott hozzá, meg lektorálta.

Nem is tananyag az írásom bár megjegyzem, hogy tudomásom szerint legalább egy hivatásos olvasta és csak annyit tudott hozzá tenni, hogy "nem semmi". Most erre megint mit mondjak, ha egy hivatásos légvédelmis oktató szerint is teljesen rendben van? Kihez kellene akkor fordulni még...?

Pedig az orvostudomány területén azért nem jellemző, hogy bármi titok legyen,

Ameddig pl. nincs szabadalom addig gyógyszeriparban, de még egyes eljárásoknál is bizony ez van. Csak lásd fent, a HTÖ 25-50+ éves dolgokról ír és, hogy azóta hova mozgott. A nagyon komoly források az evolúció elejéről vannak, műszaki háttérrel, aztán már egyre inkább csak képességekről esik szó. Hogy kiszűrhetőek legyenek alapvető marhaságok, amikkel sok helyen találkozik az ember. De semmi több. Csak ehhez is sok sok oldal kell, mert a miértet is leírtuk és nem csak odaböfögtük, hogy "mert csak".

míg a haditechnikai területén majdnem minden az ami tényleg fontos, és max. következtetni lehet rá, aztán a következtésből tovább következtetni - ez meg ugye közismerten hozzájárul a tudományos igényesség növeléséhez. Ehhez képest akárhol felmerül egy haditechnikai vonatkozású kérdés, 97,3%-os eséllyel megjelensz, és linekeld, hogy itt a tudományos igényességű bizonyíték, akkor is ha amúgy max. csak a háttere van benne, olvasd el, ha nem, hülye vagy.

Ez csak simán nem igaz csak egyesek szeretnék, ha ez lenne, mert kötekedni egyszerűbb, mint olvasni, gondolkodni és megérteni a helyzetet. Lásd az AIM-9B-s példádat.

És csodálkozol, hogy az ember inkább nem elolvassa, hanem utána jár maga, a HTÖ igényességi szintjéig mindenki el tud jutni egy kérdés megválaszolásában kis utánajárással - ez persze nem a te hibád, ha nem így lenne, akkor minősített dokumentum lenne, és nem szabadna az asztalon hagyni a HM-ben sem, amíg kimész ebédelni.

Sajnos azért kellett megírni, mert az én tapasztalatom az, hogy nem jut el. Nagyon nem. Jellemzően inkább a szezon keverése megy a fazonnal.

Ami a DCS-t illeti, igen, teljesen irreális szituáció van a videóban, a hülyegyerek, aki meg yt-n örömködik, hogy mennyire reális, az tényleg egy majom, aki a Star Warst keveri a légiharccal.

Amen.

Ettől függetlenül nem tudom ép ésszel felfogni, hogy tudsz ennyi energiát befektetni egy olyan program folyamatos fikázásába, amit nem használsz, ráadásul mindezt az irreális elvárásaid alapján.

Nem én fikáztam. Tom betett egy videót és abból indult az egész. Én csak közöltem, hogy mi az amit látunk és mi vele a gond. Ennyi.

Az egyik nap az a baj, hogy milliós gép kell a futtatásához különben kevés az fps meg mikrolaggol (nem mikrolaggol, és egy középkategória tetejét képviselő gépen, minimális kompromiszumokkal nagyon szépen elfut, arról meg nem ED tehet, hogy ma már nem 150 000 forint egy középkat. gép mint 2004-ben),

Köszönöm az "értelmes beszólást". A gépemet 2015 augusztusában vettem és akkor az elég jó volt. A bibi az, hogy akkor sem futott rajta jól a DCS. Aztán jött a nagy hozsánna, hogy "de majd az új motorral" a 2.5-től. Azzal sem lett jobb. Aztán most a Vulkan API a messiás. Mindig új messiás van. Felőlem lehet, csak engem már nem tudnak meggyőzni.

hol az, hogy nem modellezi élethűen a teljes elektromágneses spektrumot, meg az egyes érzékelők, szenzorok pontos működését, vagy épp az épületek körül fújdogáló szél örvénylését.

Nem is vártam el soha. A DCS érdemeit elismerem*, de alaptalan istenítésétől a falnak megyek.

*Pl. nekem az kurvára bejön - ha meg tudná csinálni - hogy helikkel JTAC és katonaság tehető le és lehetne zónákat elfoglalni amolyan capture the flag módon. Amit a Wargame Red Dragon RTS-ként modellez elvi szinten talán már most megcsinálható lenne DCS-ben. Igen, szinte programozó kell hozzá, de elvi szinten menne. Ameddig van egységed egy zónában, addig income lehetne definiálható, amiből hívható lenne be még egység. A Két oldalnak lennének behívható csoportjai, aminek a pontszámát generálja szkript a háttérben és abból lehetne venni suppy-t, stb. Egy szim alapú RTS lenne lényegében. Jó ez most nagyon elszállás volt a Karib tengeri ötödikre, de valahol el körvonalazódik. Csak ennek a skillnek közelébe nem leszek soha sajnos.

Heli szimulátorként meg tényleg a no.1 mert van hozzá terrain engine. Ezen a téren labdába nem rúg a BMS4. Nem is fog talán soha.

Közben meg, ha repülnél vele, akkor tudnád, hogy ezek a valóban létező modellezési "hiányosságok" semmiben nem rontják a realitását meg a gameplayt, ha nem direkt ezeket keresed. Még a felhőkön átlátó IR raksik is olyan évi kétszer okoznak egy 10 másodperces (mondjuk akkor intenzív) fejfájást, meg röhögést, hogy na b+, megint utánam jött a 27ET a felhőbe. Olyan amit te szeretnél, a valóság atompontos modellezését minden apró részletre és paraméterre kiterjedően, olyan soha nem volt, soha nem is lesz.

Nem csak IR, lézer, bármi IR/EO esetén az időjárás mintha ott sem lenne. Ezt eddig a BMS4 sem tudta, de már tudja. Ez nem fikázás, csak komment a margóra. A BMS4 sok évi fejlesztés után eljutott oda, hogy újratanulom, mert összességében praktikus és működik. A DCS-ről nem tudom ezt elmondani. Ez nem fikázás, ez egyéni preferencia kérdése is.

Egy láda sört teszek rá, hogy amikor majd kijön hozzá a Falcon jellegű dinamikus online kampány (nincs már az olyan beláthatatlanul messze), akkor sem valamelyik szerón fogunk egymásra lövöldözni, hanem itt ütlek majd, hogy ne fikázd már annyit.

Igen, mert gépem ettől nem lesz hozzám és két repszimre nincs időm. Eddig egyre sem volt, csak lemondok más hobbikról cserébe a BMS4.34-ért. Bár, ha egyszer lesz DCS F-16C bizton megnézem videón a gépet, hogy mit tud, de kétlem, hogy lenne rá időm. Ha működni fog a dyn. hadjárat, akkor már korábban leírtam, hogy a mostani gépemmel mire tudnám használni.
    Bár az nekem az eddigi kommunikációból nem volt világos, hogy ez a DC mit jelent majd.

Előre elkészített hadjáratokból lehet majd választani amolyan Falcon4/BMS módon? Minden hadjárat azonos alap lesz kis customizációval?
    Vagy az autogen mission-höz hasonlóan generálja majd le?
    Vagy pusztán DC modul lesz, de minden DC-t kézzel kell részben összerakni.

Ez is nagyon érdekelne, de nem láttam erről infókat kitenni.

A júni 2-re kiírt missiont többen fogják streamelni (Zotya meg Zoli mindig szokta, sokszor mások is), meg ha kell akkor majd odaadom az ACMI-t a végén, de ez most nem a scriptelt verzió lesz, szóval itt sok AI viselkedést nem fogsz tudni tanulmányozni, hacsak az okosított légvédelemi működés nem számít annak, bár azt meg nem nagyon lehet tetten érni, lévén nem látod mikor sugároz, mikor nem. Replay nem tekerhető, ACMI igen. Scriptelt missionre most épp nem láttam, hogy lenne nagyobb szervezkedés (8-10 fő+). Ha a script működésére vagy kíváncsi, azon sok mindent nem lehet mutogatni, amit Cutter leírt, azt beállítod neki, és csinálja.

Köszi, azt megköszönöm. Nem elemezni akarom a játékot, hanem arra leszek kíváncsi, hogy milyen videót lehet összevágni abból, ha csak zajlanak az események, hogy a program szolgáltat nekem sok-sok helyzetet úgy, hogy nem én rakom össze. Időt spórol. Meg mivel lassítva is lehet felvenni, így FPS gondom nem lesz. Remélem. Ez is pl. a DCS érdemeinek elismerése. Ölnék, ha lenne ilyen BMS-ben. De sajnos sincs. Nem is tervezik.

(Aztakurva, ez mekkora wall of text lett :D )

De legalább már picit tördelted, ami jó. Bár azért több bekezdést elviseltem volna. Az előző szövegedet word-be tettem át és tördeltem magam. :)