Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
Ja, Nesuét én nem láttam még. Na, végignéztem, hát lenne pár dolog amit azért kicsit másképp kell, remélem Nesu nem vesz magára, de ha a videója már szóba került mint oktató anyag, akkor pár dolgot tegyünk helyre.
Oké, ez is egy módszer, hogy kapcsoljunk föl mindent, és az biztos jó lesz :) A kapcsolótáblán nem kell mindent felnyomni, pitot cső és kesztyű fűtés nem kell, navigációs fények sem túl jó harc közben, kabin UV lámpa nappal engem zavar, de ez ízlés dolga, külső fegyverfelfüggesztést meg csak akkor kell, ha van ugye alattad fegyver. Kapcsolótábla első panelén csak a legfölsőt meg a legalsót kapcsold be (generátor és a belső rendszerek). A magyarított kabinbelső nagy segítség ebben, hogy olvashatóan ott van minden funkció (kép)
A jobboldalt a gázkar alatt nem az üza pumpát kapcsolja, hanem az üzemanyag csapokat. Üza pumpa a kapcsolótábla közeli panel legalsó gomb (ha a hajtómű jár, akkor ez a pumpa is felesleges, de biztonsági okból csak elemelkedés után kell lekapcsolni).
A toronnyal rádiózás azért nem működik, mert a küldetés szerkesztőben be kell állítani a rádió 3. channel frekvenciáját erre a repülőtérre (manual legutolsó oldalán ott van minden), és jobboldalt a FuG16 kapcsolóját a háromszög ikonra (az a reptér szimbólum). I a géppár, II a raj, háromszög a földi irányítás, négyszög a honi légvédelem csatornája. Ezt a játékon belül már nem állítható, csak mission builderben (rátehetnék a fegyverzet panelra mondjuk, de egyenlőre ez van). Hogy quick startnál a progi foglalkozik-e ezzel, azt nem tudom. A rádiót bekapcsolni a biztosíték panelen kell (közelebbi panel fentről a 2 a FuG16 és a 3. a FuG25a).
A hajtóműindításnál a kurbli a lendítő súlyt pörgeti csak meg, ha dugattyúkat akarod megmozgatni, akkor elektromos gyújtás nélkül kell a ráengedni a sartert, akkor kicsit elforog a légcsavar, de nem indul be. Ezzel lehet átmozgatni a motort. Elektromos gyújtással együtt a starter be fogja indítani a motort. A hűtőt nem kell manuálisan nyitni csukni, az a kapcsoló arra van, ha valami tönkremegy.
A Storch felsőszárnyas gép, nem dupla fedeles. És 156 nem 152. A többi stimmel :)
A taxizásnál a bot hasrahúzással valóban nem rögzíted a farokkereket irányba, ahogy a fókánál, de hasrahúzni nem csak emiatt kell, minden farokfutós gépen alapszabály, hogy hasrahúzott bottal taxizol, mivel ez a farokfutót biztosan a földön tartja. Farokfutó rögzítés egyébként tényleg nagyon fontos a meszában, taxizásnál, fel vagy leszállásnál rengeteget segít.
A fényjelző rakétapisztolyt én kivettem, repülőgép setupban beállítható mission builderben, hogy nelegyen ott. Sokat kitakar a műszerfalból, és úgysem használom soha. De ez is szubjektív, hogy kinek mi tetszik.
Ami a videóból még kimaradt, amin a fade outnál megállt a kurzor, a műhorizont reteszelést manuálisan kell kioldani, addig nem fog működni, de ezt csak felszállás után, szintben repüléskor kell megtenni. Felszállás közben, repülés közben 1.45 ata fölött csak bekapcsolt MW50-el szabad repülni, annak a kapcsolója a műszerfal bal alján van, a nyomás jelző műszer pedig feljebb az elektromos vészkikapcs fölött, fekete kerettel. Ja, és az is nagyon fontos, a légcsavar állásszöget manuálisan 12:00 állásban kell tartani taxizásnál, felszállásnál. Ez is teljesen kimaradt. Felszállás előtt fékszárnyat 20 fokra le kell nyitni, a bal szárnytőben kis vonalak jelzik a lenyíló fékszárnyra festve, hogy meddig nyitottad le. 2 vonal 20 fok, 4 vonal 40 fok. Ha fegyverzetet töltenek, akkor a lőszer visszajelző műszert is manuálisan kell beállítani a töltött mennyiséghez. Azt is érdemes tudni, hogy a Revi lehajtható, utazni, kötelékezni sokkal kényelmesebb úgy (setupban beállítható, hogy felnyitott revinél a pilóta is kicsit jobbra mozdul, hogy a Revit lássa rendesen.
Hát, így hirtelen most ennyi jutott eszembe.