Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • Colos1357
    Konkrétan a motorokkal sajnos annyira nem, inkább csak az anyagok - főleg az acél - viselkedésével, meg a fizikával. :) Az oktánszám a benzin kompressziótűrő képessége, azaz a 100-as nagyobb kompressziót visel el, mint a 87-es. Nem csak a henger kompresszió viszonya számít, hanem az, hogy a gyertya mikor gyújt be, mert az sosem akkor gyújt, amikor a dugattyú felső holtponton van, hanem mindig előtte, amikor a kompressziónyomás még nem érte el a maximumot. Ez az előgyújtás. Ha az előgyújtás 87-es üzemanyagra van beállítva, akkor simán mehet bele 100-as. Csak annyi lesz a gond, hogy nem fogja a motor kihasználni a jobb üzemanyagot. Minél jobban be van sűrítve a keverék, annál jobb lesz a hatásfok, de ebben az esetben ugyanannyira lesz sűrítve a keverék, mint a 87-essel. (Sok esetben ezért parasztvakítás a benzinkúton a 100+ oktános benzin, mert csak akkor fog vele jobban menni az autó, ha van benne kopogásérzékelő, ami automatikusan állítja az előgyújtást.) Ha 100-asra van beállítva az előgyújtás, akkor a 87-es kopogni fog, mert mielőtt begyújtana, öngyulladással berobban. Ezzel nem is az a gond, hogy begyullad, hanem az - amit sokan nem tudnak - ilyenkor más az égés. Amikor a gyertya gyújt, akkor a hengerben égés van, nem pedig robbanás. (Gépészmérnökök számára ezért vörös posztó a "robbanómotor" kifejezés Azok "belső égésű" motorok )
    Ha öngyullad, akkor van robbanás, ami hosszútávon szétveri a hajtókart, és elégetheti a dugattyút is. Szerintem ehhez annyi idő nem elég, amennyi idő alatt beáll a messer motorja.
    A kopogásos égés értelemszerűen függ a szívótérnyomástól is, mert ha eleve nagyobb nyomással tölt, akkor hamarabb éri el a kritikus kompressziónyomást. Tök mindegy, hogy 100-asra vagy 87-esre van számolva a motor, mindkettőnek van vége. A metanol viszont növeli az oktánszámot (emlékeim szerint 120 környékére), így teljesen normális, hogy azzal nagyobb szívótérnyomás érhető el. Nekem rémlik valami valamelyik Messer manualból, hogy B4+MW=1,8 ATA, C3+MW=1,98 ATA.

A II VH -s vadászgépek motorjai azért ilyen érzékenyek, mert nem volt bennük semmilyen tiltás, vagy konstrukciós fojtás, mint manapság. Egy 50 ccm -es babetta motort is szét lehet 5 perc alatt hajtani, csak ki kell tágítani a kipufogó nyílást, és növelni kell a töltőnyomást. Akkor viszont néha szükség volt a nagy teljesítményre, ezért nem védték őket, és olyan teljesítményt is el lehetett érni rövid ideig, ami már fizikailag károsította a motort.

Az is lehet még gond a Messernél a DCS -ben, hogy még a hideg motornak kezded el tolni. Csináltam párszor olyat, hogy beállítottam -30°C -t, felmentem 6000 méterre, és alapjáraton, manuálisan beállított nagy állásszöggel - hogy alacsony legyen a fordulat - vitorláztam 500 méterig, majd gázadásra - csak 1,3 körül adtam neki - 1 perc alatt valamikor beállt, valamikor meg le. Ezt okozhatja az, hogy lehűl az olaj, nő a viszkozitása - besűrűsödik -, és 1. jelentősen csökken a kenőhatása, 2. kinyírja az olajszivattyút, és meg is szűnik a kenőhatása.