Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

láma kérdés de f-15c vel miért nem tudok a küldikben rakétákat indítani? Csak a cannon megy akármit is csinálok rakétára váltok befogom a célt világit sípol minden ,de csak a skúló repül rakéta nem.
macleody
Milyen küldiket próbáltok? Gyári, vagy kreált cucc? Nem lehet, hogy a régi küldiket meg kellene nyitni mission editorban és újra elmenteni? Lehet valami kompatibilitási probléma van az 1.2 és az 1.5 között.
2Pete
Nekem egész délután jó volt a DCS így. Ja és a biztonság kedvéért ráraktam a rendszergazda jogokat is.
A gamma (is) el van baxva sajnos. Talán a következő patchban... <#sniffles>

detto mint te. ha 10-ből 1 -szer elindult kifagy a küldi végénél.. nekem most vista sp 2 re állitva lett talán jo vagy jobb de nem akarom elkiabálni.. Nálad is egyépként olyan a rift-tel mint ha fel lenne tolva a gamma? nagyon világos a kép.. azzal nem lehet csinálni valamit?
Utoljára szerkesztette: priluki, 2015.10.07. 20:21:11

2Pete
Igen a bin-ben lévőt állítottam.
Az én, illetve minden Riftel játszónak az volt a gondja hogy ha elindítottál egy missziót akkor a töltés felénél 95%-ban ctd lett. Ha meg elindult akkor a küldetés befejezésekor quit-ra nyomva, 100%-ban ctd. Na ezt teljesen megszüntette a "vista" módszer.
Steames DCS-t használok, bár nem hiszem hogy ez számít.

Borisz80
Küldetések betöltésekor fagy nálam, és mindig ott amikor már majdnem elér a loading csík a végére, kb az 1/5-e hiányzik még.
Valamint küldetésből kilépéskor, rányomom a quite-ra és kész... fagyás. Párszor fagyott már úgy is ki, miután már beültem a cockpitba, és megkezdtem a gurulást.

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

a bin mappában a dcs.exe-t állitod vistára? mert nekem azon is folyton fagy.. 😞

2Pete
Az Oculus Riftes fagyási problémára ( tíz indításból egyszer futott ) azt a megoldást találták hogy Vista kompatibilitási módra kell az exe-t állítani. Próbáltam, működik, most a DCS nagyon stabil, és kilépésnél sem fagy. Próbáld ki hátha neked is segít.

Talált valaki megoldást a fagyásra? Hiv. oldalon csak annyi tudnak róla, A küldik mindig ugyanott fagynak.

alább megtalálod,hogyan telepítsd az 1.5 Open Beta-t.

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

Reaper
Mert csak Open Beta-ként jött ki az 1.5! 😉

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

Srácok, ha kijött az EGDE és az 1.5 akkor nekem a steames verzióm miért ír ki 1.2**** verziószámot?
A röhögést úgy értettem, hogy a sokan egyértelműen fantazmagóriának kiáltották ki. Aztán ez elmúlt<#alien>

LeonSilver
Lehet, habár én a szájammal nem tudok lesni. Sem bagót se mást 😉

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Cancri55
A bagóleső az az ember szája nem? Csak nem b@ssza szájba a Hz4 😄
Utoljára szerkesztette: Cancri55, 2015.10.07. 01:23:21

Cancri55
Ha TWS-ben vagy, elvileg csak az aktuális céljelet kell, hogy lásd. Sajnos a FOV hiánycikk a DCS-ben, sűrű céljelekt nem tudsz szétválasztani, viszont 20 mérföldes léptéknél ha a sűrű céljelek szélére viszed a kurzort, akkor lehetséges egyesével befogni őket.... jobb megoldás nincs, mert a 10-es felbontásnál már lökhetik az arcodba a közepes infrás fagyit.

Cancri55
Csak memorizálni tudom, az exponenciális görbét kell meredekebbé tenni, ha jól emlékszem -29-es érték, ugyebár az osztott gázkarból a bal oldali nagyobb erőhatás által hamarabb kapcsol fáklyát, tehát gázkaronként hangoltam az értékeket.
Utoljára szerkesztette: Cancri55, 2015.10.07. 01:15:14

Capt Baloo
OFF
Jah, '93-ban. Alapmű. Néha tényleg történelemkönyv is lehetne, Ukrajnát pl. nehezen lehetett volna pontosabban megjósolni 😊
Amúgy nem röhögtek rajta, ellenkezőleg, eszméletlen szakmai vitát váltott ki már az elsőként kiadott rövid tanulmány is, ennek hatására született meg a könyv ami ma a hidegháború utáni politikai rendszer, diplomácia, nemzetközi kapcsolatok értelmezésében megkerülhetetlen. Persze a "polkorrekt", mainstream vonalon ma is illik hevesen ellenkezni vele, mert nehezen egyeztethető össze a nyugati humanista-multikulturális-demokrácia exportos-westernizációs felfogással az amit ír, kár, hogy az elmúlt 2 évtized őt látszik igazolni...
Olvasd el az utolsó mondatot az előzőben, mert szerkesztettem. Inkább leírom megint: régen nVidiás voltam, és még most is... Csak jelenleg azoknak értelme nincs... 😉

A Pascalt várom én is 😊 Csak tartok tőle, hogy rossz ötlet volt tőlük, hogy rögtön HBM2 -vel kezdenek...
Utoljára szerkesztette: Colos1357, 2015.10.06. 21:48:38
És mire kijön a Pascal a programok többsége még mindig Tier 1-et fog támogatni... <#gonosz1>
A DX12 végleges bekötési modellje már megvan, a Microsoft rég közzé tette. Az szerint a Maxwell Tier 2-es, a GCN1 meg Tier 3 -as.

Az nVidia vs AMD vitához meg annyit, hogy a szívem mélyén valahol még most is nVidiás vagyok, de egyelőre úgy látom, hogy továbbra is hanyagolnom kell...
Utoljára szerkesztette: Colos1357, 2015.10.06. 21:45:11
Valószínűleg az AMD fanboy hírre gondol itt ni, vagy valami ehhez hasonlóra:

Prohardver cikk

Ettől függetlenül architektúrálisan valóban le vannak maradva ilyen téren, megoldják egyelőre erőből, nyilván a Pascalnál majd kiderül, hogy hogy is van ez pontosan. 😊
PhantomAss
"Ez a 3 éves 7950 nagyobb mértékben tudja a DX12 -t, mint a fél éve kiadott nVidiák"
Ezt honnan tudod amikor még a habokban sincs egyetlen igazi dx12-es játék sem?
nem akarok nvidia vs amd vitát kezdeni, csak kérdem...
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.10.06. 20:58:04

GOOBY, pls

VO101Tom
A monitor nem fog tudni több képet kipréselni magából, teljesen mindegy mennyivel több fps-re húztad fel a játékot. Sokan írják azonban a különböző HW teszter oldalakon, hogy "érzik", hogy finomabb a játék futása, mert az input lag, az egér pozíciójának érzékelés is sűrűbb a nagyobb fps-en. Hogy ez mennyire placebo vagy sem, arra egzakt mérési mód nincs. Mivel a feedback ugyanúgy 60 Hz-en kapod, mint előtte, mi alapján "érzi" hogy finomabban mozdul a karakter, vagy bármi, azt passzolom. Egy jó egér és jó egérpad 100x többet számít mint az egekbe tolt fps – szerintem. De ha igaz is, a mi esetünkben a repülőszimulátoroknál ez az input lag már a joy használati módja miatt sem érzékelhető, olyan reflexből ráncigálás mint lövöldözős kollégáknál, itt nincs. Ergo 60Hz fölé tolni is felesleges.

www.pumaszallas.hu

Onlány már inkább a CPU ereje számít, a nyers GPU erő nem nagyon számít.

www.smart-bus.hu

NAmár most eljött a LCD ideje a user nem állithatta a felbontást és ha nem akarta a képtörést akkor a képfrisistése is fix volt.
Mégsem lehetett hallani ilyen hangokat, hogy nincs 60fps és nem szinkronba megy a kép.

A képfrissítés mindig fix, csak az új technológiák (G-Sync, FreeSync) igazítják a frissítést az FPS értékekhez. Nem tudom hol hallgatóztál, de én például amióta LCD kijelzőm és TrackIr-m van, azóta szajkózom, hogy fix 60FPS alatt nincs élet! Inkább lejjebb veszem a minőséget, de a fix 60 FPS kell... 😊

A VGA tartaléknál meg amit irtam, még nem tartunk ott, hogy a többségnek 4k monitorja van az egységes FHD felbontáson 60hz-en meg nincs értelme a tartaléknak, hogy most 50 vagy 150%al tud több FPS-t adott játéknál ha fix 60 értékre van korlátozva.

De van értelme. Pontosabban nem a tartaléknak van értelme, hanem a minél nagyobb erőnek, mert nem mindegy, hogy milyen minőségben kapod meg a fix 60 FPS-t 1080p-n. Nagyon sok olyan játék van, aminek a teljes pompájához és 1080p-n a fix 60 FPS-hez bizony "kell" a 980Ti.

A kell nyilván egyéni preferencia kérdése. Aki elvan gyengébb látvánnyal is, annak nyilván felesleges.

www.smart-bus.hu

sure
+
"Mégsem lehetett hallani ilyen hangokat, hogy nincs 60fps és nem szinkronba megy a kép."
Mert akkor még nem volt ennyire elöntve szeméttel a net, kevesebb volt az egybites write-only júzer még nem volt akkora marketing gépezet ráállva a témára.

Ahol igen jól jön a VGA-ban a tartalék, az az online játék (MMORPG-k, de akárhol, DCS-ben is) - jó dolog, ha single playerben a konfigod kiizzadja a feszített 60 FPS-t 90-95%-on pörögve, de ha bejön pár tíz vagy akár száz játékos, akkor kell a nyers erő a megjelenítéshez.

Isten nem bottal, hanem VMware.

LeonSilver
Ja, értem!

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Nem kapálózik senki, a 90 FPS -en kapálóznak azok, akik Occulus Rift -el szeretnének játszani, és teljes joggal. Oda nem elég a 60 Hz, mert - ezt leírtam régebben - ott a periférikus látómező is beszáll az érzékelésbe, ahol sokkal érzékenyebb a szem a gyors mozgásokra, ezért min. 90 FPS kell. És az elég nagy felbontás.

Amúgy ezen kívül tényleg semmi értelme ezen kapálózni...
Az a baj, hogy sokan olvasták valahol Pistike százhúszefpéesselszmúszabbajátékminthatvannal című előadását, és szeretnének utána járni, hogy ez valóban igaz-e. És én örülök, hogy itt, értelmes emberek között kérdezik, és nem Dr. Prof. Vér Istvánt kérdezik meg erről. Ezért válaszoltam neki ilyen higgadtan, meg a múltkor is már leírtam, akkor is nyugodt voltam. Amikor a BF3 vagy a BF4 topikban PH-n ugyanez szóba került, akkor nem voltam ilyen nyugodt, és csak azért hagytam abba a veszekedést, mert nem szoktam szellemi párbajban kiállni fegyvertelen emberekkel.

Azonban egy dologban nem értek egyet: én 3 éve vettem a 7950 -et (akkor csúcs volt), és egyelőre nem kívánom cserélni. Így az időtállóság igenis fontos, csak jelenleg nem az nVidia a nyerő időtállóság tekintetében. Ez a 3 éves 7950 nagyobb mértékben tudja a DX12 -t, mint a fél éve kiadott nVidiák. A másik mondanivalója az írásodnak viszont igaz, ha az ember nem hosszú távra időtálló megoldást tervez, akkor tök mindegy, hogy 80 vagy 120 FPS. Kivéve, ha 120 Hz -es monitorja van a delikvensnek <#bee1>
sure
"rendszeres volt a visszabutitás, hogy minél több FPS legyen."
Ez továbbra is működik, csak LCD-n sokkal randább a kép, ha nem natív felbontáson megy....

repvez
Nem biztos hogy pont ugy érted ahogy én gondoltam.Megprobálom jobban kifejteni.
Tehát a CRT korában mindenki szabadon garázdálkodott a felbontással egy bizonyos határon belül, sőt még a képfrissitéssel is, és rendszeres volt a visszabutitás, hogy minél több FPS legyen.
NAmár most eljött a LCD ideje a user nem állithatta a felbontást és ha nem akarta a képtörést akkor a képfrisistése is fix volt.
Mégsem lehetett hallani ilyen hangokat, hogy nincs 60fps és nem szinkronba megy a kép.

Most mikor tulajdonképp csak egy felbontás emelésről van szó FHD ->4K meg mindenki panaszkodik rá .

A VGA tartaléknál meg amit irtam, még nem tartunk ott, hogy a többségnek 4k monitorja van az egységes FHD felbontáson 60hz-en meg nincs értelme a tartaléknak, hogy most 50 vagy 150%al tud több FPS-t adott játéknál ha fix 60 értékre van korlátozva.

Mire elérkezne az az idő, hogy a tartalék nem elég a 60 hz tartásához addigra már régen cserére került az a hardver.

Amit irtál, hogy a 4k 60hz tartásához kellene a tartalék ahhoz a monitorokat is cserélni kéne és legalább a középkategóriáig olyan VGA-ra ami tudja ezt a kritériumot

Leon, a technikai oldalát értem és nem is a monitorok felöl közelitem a dolgot hanem a VGA teljesitmény felől

Utoljára szerkesztette: repvez, 2015.10.06. 19:41:43
LeonSilver
A két, különböző rendszerű monitoron a 60Hz nem ugyan azt jelenti.
Nincs most humorom bepötyögni a nem kis különdséget.
Legyen annyi elég, hogy míg CRT-n a képfrissítés minél magasabb annál jobb (nem bassza széjjel a bagólesődet), addig az LCD monitoroknál a 60Hz az tökéletes. De mondom, nem azonos két szám mögötti mutatvány.

ITT nézz körül.

sure
A 60Hz-es LCD/TFTmonitor a konzumer "plebs" kategória...

CRT-n a 60Hz eléggé ette az ember szemeit-agyát, ott a konzumer kategória is tudott 75-100Hz-es frissítést.

"mi értelme van egy 980Ti 120fpsét összehasonlitani egy 380as 80FPseével,, mikor mindegyiket vissza korlátozzák a felhasználók 60ra"

Az a nem mindegy, mennyi tartalék van a kártyában...ahogy mész felfelé a felbontással, úgy véreznek el a kevesebb tartalékkal rendelkezők, és ugye nyakunkon a 4k meg a 3D-s VR kütyük, ahol 2x le kell renderelni a képet.
Utoljára szerkesztette: sure, 2015.10.06. 19:11:07

repvez
ezt a részét értem a dolognak csak azt nem hogy miért mindenkimost kapálozik ezen a képrissitésen és a 60hz-en.
Amikor elkezdték lecserélni a CRT-ket LCD-re senki nem panaszkodott , hogy csak 60 al megy a kép, vagy legalábbis nem ennyire .Csak mióta megjelent a FHD 60p mint kifejezés.

ÉS ebből a szempontbol a teszteket sem értem, hogy mi értelme van egy 980Ti 120fpsét összehasonlitani egy 380as 80FPseével,, mikor mindegyiket vissza korlátozzák a felhasználók 60ra, hogy ne törjön a kép.Az időtálóság nem nagyon lehet szempont, mert aki eddig csúcskártyát vett az ezután is azt fog ami meg max 1 évig tart ki, a többiek meg eddig is kompromisszumokat kötöttek .
Ezekről a könyvekről valami bővebb infó?

A Béna.

Az 60 Hz azt jelenti, hogy 60 képet tud megjeleníteni másodpercenként. Ha te erre ráengedsz 120 FPS -t, akkor csak minden második képkockát fog megjeleníteni, mert ciklus közben nem tud frissíteni. Ha 30-ra, akkor meg egy kép 2 monitorciklusig lesz a képernyőn. Amikor törik a kép, az azért van, mert nincs szinkronban a monitor és az FPS, és a minitorciklus akkor indul, amikor a VGA már a kép egy részét elküldte a monitornak. Ekkor az előző képre rárajzolja a következő képnek azt a töredékét, amit éppen elcsípett. Ennek kiküszöbölésére van a vSync, ami szinkronizálja az FPS -t a monitor ciklusaival és a monitor frekvenciájára, esetedben 60 FPS -re korlátozza azt. (A VGA akkor kezdi el a frissítést, amikor a monitorciklus kezdődik)

Ezért hülyeség az, hogy 658745214 FPS -en szmúszabb a játék, mert akkor is csak 60 FPS -t látsz. (Vagy 75, 90, 120, attól függ, hogy mit tud a monitor.)
Ami miatt volna létjogosultsága a vSync kikapcsolásának, az az input lagg. Ugyanis a mozgást a VGA által kiszámolt képekhez szinkronizálja, és ha a vSync miatt el kell dobni egy rakás képet, akkor újra kell szinkronizálnia. Ez leginkább az FPS játékosok réme, de erre is van megoldás, vagy a játékban - ha lehet - korlátozod az FPS -t, vagy az új AMD driverben, amelybe újításként betettek egy csúszkát, hogy milyen max FPS -el dolgozzon a kártya.
A másik probléma a vSync-el az, hogy elméletileg 30 FPS -re korlátozna akkor, ha nincs meg a 60. Ezt a tripla pufferelés hivatott kiküszöbölni, amely viszont teljesítmény csökkenést okozhat. Én BF3 -ban vizsgáltam: 1. Vsync off: 50...55 FPS; 2. vSync On - TP on: 40..50 FPS, vSync on - TP off: 30 FPS.

Kapcsold be a vSync -et, az input laggal itt nem kell foglalkoznod, mert nem tizedmásodperceken múlik, hogy lelőnek-e. 😊 De ha van humorod, korlátozhatod a graphics.lua -ban vagy a driverben, de ne 60-ra, hanem 65 -re. Ez tapasztalat, érdemes pár FPS -el többre állítani, mert egyes játékok esetében a beállított 60 csak 59 lesz.
krisztian005
Elérhető az Albatros photoshoptemplate, ha esetleg valaki ért hozzá jólenne egy Cápali, Cápeti vagy Zümi festés, ha akció lessz én megveszem. Amúgy a fórumban azt irták már lehet ketten repülni, csak ha jól értettem még nem lehet irányitani az "utas" oldalról.

Borisz80
"telepített dcs world"/mods/aircraft/ "a kívánt mod"/doc
Ott vannak a modokhoz tartozó manualok, külön külön.

Most hogy mondod TWS-ben mintha tényleg ki lennének jelölve a céljelek automatice. Ránagyítok már legközelebb.

@Lóca
Egyszerű nyelven, a monitor Hz és a játékban mérhető "Frame Per Second" az teljesen más. Az a jó ha minnél nagyobb a játékban az fps. Ha esetleg a kép mozgásakor olyat látsz hogy a képernyőn látható sík meg van törve akkor meg bekapcsolod a vsync-et az options-ben.

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Loca
Feltettem én is az 1.5-ös verziót, eddig nagyon tetszik, a FPS is sokkal jobb mint eddig, bár néha mikrolaggol, ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem, nem tudom milyen összefüggés van a monitor Hz és az FPS közt.

A monitorom 60 Hz-es és nem tudom hogy ez azt jelenti hogy max 60 FPS-t tud megjeleniteni, vagy esetleg tud többet, ha viszont tud többet akkor honnan lehet tudni mennyit bir max a monitor.

Olvastam hogy a graphics.lua fájlban maxfps = 120; van beállitva, és az érdekelni ha mondjuk, max 60 tud a monitor akkor érdemes átálitani mondjuk 60-ra, vagy ha nekem megfelel 30 is, és átállitom, akkor ezzel javul a teljesitmény, pl megszünhet a mikrolag, vagy esetleg több egységet teszek egy küldetésbe akkor ha lejjebb van véve a maxfps akkor jobban fogja birni, mint ahogy most van, vagy nem érdemes álitgatni?
molnibalage83
Meg olyan FC3 manual is van, amiben van F-15 és többi gép és van tisztán csak F-15-tel foglalkozó. A DCS oldalán meg egyes manualokat le sem lehet tölteni, no found üzenet van...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

molnibalage83
Melyik a legaktuálisabb FC3/F-15 flight manual? Nekem olyan változatom is van, amiben el nem tüntetett word (!) kommentek látszanak...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

molnibalage83
Kellene lennie az F-15C-nél. Már az F-15A is képes volt szorosabb kötelékben levő gépeket szétválasztani nemhogy a MSIP utáni F-15C. A bibi abból eredhet, hogy nem MFD-n, hanem még mindig TV képernyőn van a szkóp... A valóságban automatikus célkiosztásra is képes a rendszer tehát nem feltétlen kell ez, bár az olvashatóság miatt nem ártana.

Borisz80
F-15C-nél de hiányzik az F-16C-n megszokott radarképernyő FOV módja 😄 Gyakorlatilag 20nm-ről egy 4 gépes szoros kötelékben nem lehet szétválasztani a radaron a gépeket. Nesze neked TWS meg 4 amraam indítási mód.
Az igazi F-15c radarja képes arra a FOV módra?

Arra van valami gomb, hogy a radarképernyőn a céljel előző pozícióját ne jelezze ki a radar? Csak az aktuális pásztázáskor detektált jel érdekelne.

Na kora reggelre csak ennyi kérdésem lenne... 😄

Borisz80
Az 1.2-re való magyar mig-15, 21, 29 skin-eket hogyan lehet működésre bírni az 1.5-ben?
thx!

Borisz80
Még a Falcon-ban tök egyszerű beállítani, mert csak oda tolod a gázt ahonnan kezdődjön az utánégetés és klikk "set afterburner", addig a DCS-ben úgy kell kimókolni mindenféle hülye görbékkel? Remek.

Le tudnád írni hogy te milyen értékekre állítottad?

Az, hogy igaza van az már biztos. Az, hogy mennyire volt pontos a részletekben-na az meg meglátjuk ugye. Amúgy félelmetes olvasmány. Mindig az eszembe kellett juttatnom a tényt, hogy 2001 előtt írta. Hihetetlen. Persze, hogy sokáig kiröhögték. MInt sokakat aki előre láttak..

Capt Baloo
Kár, hogy azt már tudjuk, hogy neki nem volt igaza. Sajna Huntingtonnak még lehet, sőt, eddig eléggé ráhibázott a dolgokra... 😊
Cancri55
Átemelő pöcök nélkül semmi értelme, hiszen nics egy olyan pont, ahol ütközik a gázkar. Anno szépen kiteszteltem, hogy mennyire kell kitolni a görbét, hogy az ütközőpöcöknél legyen a maximál, gí átemeléstől szépen adta a fáklyát.

Ja a hülye gyökér. És múltkor láttam vele egy riportot, a fax azt mondja, hogy nem tévedett. Ja egy millió légy sem, együnk mi is szart. De komolyan normális az ilyen<#wilting>
s ráadásul exével indítva is fagy a DCS.