Digital Combat Series: World
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A gamma (is) el van baxva sajnos. Talán a következő patchban... <#sniffles>#sniffles>
Utoljára szerkesztette: priluki, 2015.10.07. 20:21:11
Az én, illetve minden Riftel játszónak az volt a gondja hogy ha elindítottál egy missziót akkor a töltés felénél 95%-ban ctd lett. Ha meg elindult akkor a küldetés befejezésekor quit-ra nyomva, 100%-ban ctd. Na ezt teljesen megszüntette a "vista" módszer.
Steames DCS-t használok, bár nem hiszem hogy ez számít.
Valamint küldetésből kilépéskor, rányomom a quite-ra és kész... fagyás. Párszor fagyott már úgy is ki, miután már beültem a cockpitba, és megkezdtem a gurulást.
Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X
Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!
Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Utoljára szerkesztette: Cancri55, 2015.10.07. 01:23:21
Utoljára szerkesztette: Cancri55, 2015.10.07. 01:15:14
Jah, '93-ban. Alapmű. Néha tényleg történelemkönyv is lehetne, Ukrajnát pl. nehezen lehetett volna pontosabban megjósolni 😊
Amúgy nem röhögtek rajta, ellenkezőleg, eszméletlen szakmai vitát váltott ki már az elsőként kiadott rövid tanulmány is, ennek hatására született meg a könyv ami ma a hidegháború utáni politikai rendszer, diplomácia, nemzetközi kapcsolatok értelmezésében megkerülhetetlen. Persze a "polkorrekt", mainstream vonalon ma is illik hevesen ellenkezni vele, mert nehezen egyeztethető össze a nyugati humanista-multikulturális-demokrácia exportos-westernizációs felfogással az amit ír, kár, hogy az elmúlt 2 évtized őt látszik igazolni...
A Pascalt várom én is 😊 Csak tartok tőle, hogy rossz ötlet volt tőlük, hogy rögtön HBM2 -vel kezdenek...
Utoljára szerkesztette: Colos1357, 2015.10.06. 21:48:38
Az nVidia vs AMD vitához meg annyit, hogy a szívem mélyén valahol még most is nVidiás vagyok, de egyelőre úgy látom, hogy továbbra is hanyagolnom kell...
Utoljára szerkesztette: Colos1357, 2015.10.06. 21:45:11
Prohardver cikk
Ettől függetlenül architektúrálisan valóban le vannak maradva ilyen téren, megoldják egyelőre erőből, nyilván a Pascalnál majd kiderül, hogy hogy is van ez pontosan. 😊
Ezt honnan tudod amikor még a habokban sincs egyetlen igazi dx12-es játék sem?
nem akarok nvidia vs amd vitát kezdeni, csak kérdem...
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.10.06. 20:58:04
GOOBY, pls
www.pumaszallas.hu
www.smart-bus.hu
Mégsem lehetett hallani ilyen hangokat, hogy nincs 60fps és nem szinkronba megy a kép.
A képfrissítés mindig fix, csak az új technológiák (G-Sync, FreeSync) igazítják a frissítést az FPS értékekhez. Nem tudom hol hallgatóztál, de én például amióta LCD kijelzőm és TrackIr-m van, azóta szajkózom, hogy fix 60FPS alatt nincs élet! Inkább lejjebb veszem a minőséget, de a fix 60 FPS kell... 😊
A VGA tartaléknál meg amit irtam, még nem tartunk ott, hogy a többségnek 4k monitorja van az egységes FHD felbontáson 60hz-en meg nincs értelme a tartaléknak, hogy most 50 vagy 150%al tud több FPS-t adott játéknál ha fix 60 értékre van korlátozva.
De van értelme. Pontosabban nem a tartaléknak van értelme, hanem a minél nagyobb erőnek, mert nem mindegy, hogy milyen minőségben kapod meg a fix 60 FPS-t 1080p-n. Nagyon sok olyan játék van, aminek a teljes pompájához és 1080p-n a fix 60 FPS-hez bizony "kell" a 980Ti.
A kell nyilván egyéni preferencia kérdése. Aki elvan gyengébb látvánnyal is, annak nyilván felesleges.
www.smart-bus.hu
"Mégsem lehetett hallani ilyen hangokat, hogy nincs 60fps és nem szinkronba megy a kép."
Mert
Ahol igen jól jön a VGA-ban a tartalék, az az online játék (MMORPG-k, de akárhol, DCS-ben is) - jó dolog, ha single playerben a konfigod kiizzadja a feszített 60 FPS-t 90-95%-on pörögve, de ha bejön pár tíz vagy akár száz játékos, akkor kell a nyers erő a megjelenítéshez.
Isten nem bottal, hanem VMware.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Amúgy ezen kívül tényleg semmi értelme ezen kapálózni...
Az a baj, hogy sokan olvasták valahol Pistike százhúszefpéesselszmúszabbajátékminthatvannal című előadását, és szeretnének utána járni, hogy ez valóban igaz-e. És én örülök, hogy itt, értelmes emberek között kérdezik, és nem Dr. Prof. Vér Istvánt kérdezik meg erről. Ezért válaszoltam neki ilyen higgadtan, meg a múltkor is már leírtam, akkor is nyugodt voltam. Amikor a BF3 vagy a BF4 topikban PH-n ugyanez szóba került, akkor nem voltam ilyen nyugodt, és csak azért hagytam abba a veszekedést, mert nem szoktam szellemi párbajban kiállni fegyvertelen emberekkel.
Azonban egy dologban nem értek egyet: én 3 éve vettem a 7950 -et (akkor csúcs volt), és egyelőre nem kívánom cserélni. Így az időtállóság igenis fontos, csak jelenleg nem az nVidia a nyerő időtállóság tekintetében. Ez a 3 éves 7950 nagyobb mértékben tudja a DX12 -t, mint a fél éve kiadott nVidiák. A másik mondanivalója az írásodnak viszont igaz, ha az ember nem hosszú távra időtálló megoldást tervez, akkor tök mindegy, hogy 80 vagy 120 FPS. Kivéve, ha 120 Hz -es monitorja van a delikvensnek <#bee1>#bee1>
Ez továbbra is működik, csak LCD-n sokkal randább a kép, ha nem natív felbontáson megy....
Tehát a CRT korában mindenki szabadon garázdálkodott a felbontással egy bizonyos határon belül, sőt még a képfrissitéssel is, és rendszeres volt a visszabutitás, hogy minél több FPS legyen.
NAmár most eljött a LCD ideje a user nem állithatta a felbontást és ha nem akarta a képtörést akkor a képfrisistése is fix volt.
Mégsem lehetett hallani ilyen hangokat, hogy nincs 60fps és nem szinkronba megy a kép.
Most mikor tulajdonképp csak egy felbontás emelésről van szó FHD ->4K meg mindenki panaszkodik rá .
A VGA tartaléknál meg amit irtam, még nem tartunk ott, hogy a többségnek 4k monitorja van az egységes FHD felbontáson 60hz-en meg nincs értelme a tartaléknak, hogy most 50 vagy 150%al tud több FPS-t adott játéknál ha fix 60 értékre van korlátozva.
Mire elérkezne az az idő, hogy a tartalék nem elég a 60 hz tartásához addigra már régen cserére került az a hardver.
Amit irtál, hogy a 4k 60hz tartásához kellene a tartalék ahhoz a monitorokat is cserélni kéne és legalább a középkategóriáig olyan VGA-ra ami tudja ezt a kritériumot
Leon, a technikai oldalát értem és nem is a monitorok felöl közelitem a dolgot hanem a VGA teljesitmény felől
Utoljára szerkesztette: repvez, 2015.10.06. 19:41:43
Nincs most humorom bepötyögni a nem kis különdséget.
Legyen annyi elég, hogy míg CRT-n a képfrissítés minél magasabb annál jobb (nem bassza széjjel a bagólesődet), addig az LCD monitoroknál a 60Hz az tökéletes. De mondom, nem azonos két szám mögötti mutatvány.
ITT nézz körül.
CRT-n a 60Hz eléggé ette az ember szemeit-agyát, ott a konzumer kategória is tudott 75-100Hz-es frissítést.
"mi értelme van egy 980Ti 120fpsét összehasonlitani egy 380as 80FPseével,, mikor mindegyiket vissza korlátozzák a felhasználók 60ra"
Az a nem mindegy, mennyi tartalék van a kártyában...ahogy mész felfelé a felbontással, úgy véreznek el a kevesebb tartalékkal rendelkezők, és ugye nyakunkon a 4k meg a 3D-s VR kütyük, ahol 2x le kell renderelni a képet.
Utoljára szerkesztette: sure, 2015.10.06. 19:11:07
Amikor elkezdték lecserélni a CRT-ket LCD-re senki nem panaszkodott , hogy csak 60 al megy a kép, vagy legalábbis nem ennyire .Csak mióta megjelent a FHD 60p mint kifejezés.
ÉS ebből a szempontbol a teszteket sem értem, hogy mi értelme van egy 980Ti 120fpsét összehasonlitani egy 380as 80FPseével,, mikor mindegyiket vissza korlátozzák a felhasználók 60ra, hogy ne törjön a kép.Az időtálóság nem nagyon lehet szempont, mert aki eddig csúcskártyát vett az ezután is azt fog ami meg max 1 évig tart ki, a többiek meg eddig is kompromisszumokat kötöttek .
A Béna.
Ezért hülyeség az, hogy 658745214 FPS -en szmúszabb a játék, mert akkor is csak 60 FPS -t látsz. (Vagy 75, 90, 120, attól függ, hogy mit tud a monitor.)
Ami miatt volna létjogosultsága a vSync kikapcsolásának, az az input lagg. Ugyanis a mozgást a VGA által kiszámolt képekhez szinkronizálja, és ha a vSync miatt el kell dobni egy rakás képet, akkor újra kell szinkronizálnia. Ez leginkább az FPS játékosok réme, de erre is van megoldás, vagy a játékban - ha lehet - korlátozod az FPS -t, vagy az új AMD driverben, amelybe újításként betettek egy csúszkát, hogy milyen max FPS -el dolgozzon a kártya.
A másik probléma a vSync-el az, hogy elméletileg 30 FPS -re korlátozna akkor, ha nincs meg a 60. Ezt a tripla pufferelés hivatott kiküszöbölni, amely viszont teljesítmény csökkenést okozhat. Én BF3 -ban vizsgáltam: 1. Vsync off: 50...55 FPS; 2. vSync On - TP on: 40..50 FPS, vSync on - TP off: 30 FPS.
Kapcsold be a vSync -et, az input laggal itt nem kell foglalkoznod, mert nem tizedmásodperceken múlik, hogy lelőnek-e. 😊 De ha van humorod, korlátozhatod a graphics.lua -ban vagy a driverben, de ne 60-ra, hanem 65 -re. Ez tapasztalat, érdemes pár FPS -el többre állítani, mert egyes játékok esetében a beállított 60 csak 59 lesz.
Ott vannak a modokhoz tartozó manualok, külön külön.
Most hogy mondod TWS-ben mintha tényleg ki lennének jelölve a céljelek automatice. Ránagyítok már legközelebb.
@Lóca
Egyszerű nyelven, a monitor Hz és a játékban mérhető "Frame Per Second" az teljesen más. Az a jó ha minnél nagyobb a játékban az fps. Ha esetleg a kép mozgásakor olyat látsz hogy a képernyőn látható sík meg van törve akkor meg bekapcsolod a vsync-et az options-ben.
Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X
A monitorom 60 Hz-es és nem tudom hogy ez azt jelenti hogy max 60 FPS-t tud megjeleniteni, vagy esetleg tud többet, ha viszont tud többet akkor honnan lehet tudni mennyit bir max a monitor.
Olvastam hogy a graphics.lua fájlban maxfps = 120; van beállitva, és az érdekelni ha mondjuk, max 60 tud a monitor akkor érdemes átálitani mondjuk 60-ra, vagy ha nekem megfelel 30 is, és átállitom, akkor ezzel javul a teljesitmény, pl megszünhet a mikrolag, vagy esetleg több egységet teszek egy küldetésbe akkor ha lejjebb van véve a maxfps akkor jobban fogja birni, mint ahogy most van, vagy nem érdemes álitgatni?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Az igazi F-15c radarja képes arra a FOV módra?
Arra van valami gomb, hogy a radarképernyőn a céljel előző pozícióját ne jelezze ki a radar? Csak az aktuális pásztázáskor detektált jel érdekelne.
Na kora reggelre csak ennyi kérdésem lenne... 😄
thx!
Le tudnád írni hogy te milyen értékekre állítottad?
s ráadásul exével indítva is fagy a DCS.