Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
Szerintem félreérted, én nem mondom, hogy a WT szar játék lenne, egyszerűen csak egy játék. Még a fejlesztői szerint sem hardcore szimulátor, akkor te miért próbálod összemosni velük? Te repültél egyáltalán DCS WW2-es géppel, vagy a CloD-al? Csak hogy mi alapján hasonlítod össze te a WT-t ezekkel? Én RL vitorlázón repkedtem, szimulátorban régi il-2 óta minden WW2-essel, még csövesekkel is A10c meg BMS4.32. WT is fent volt pár napig a gépemen, hidd el, hogy ismerem mindet, és ezek közül a WT az egyik legegyszerűbb jószág, olyan mint a faék. És ezt tényleg nem bántásból mondom, én pl qrva sokat elvagyok battlefield-el is, annál árkádabb izét nem is tudnál mondani (ok, gépbe ott nem ülök be, mert az kritikán aluli), de szórakoztat és ha csak kevés idő jut kis játszásra, akkor is tökéletes.
A hordozós leszállásra azért nem reagáltam, mert az teljesen szubjektív, hogy kinek mi számít nehéznek, és az is, hogy mitől nehéz. Azért mert jó az FM, vagy azért meg épp hogy szar? Objektív mérésekkel lehetne csak összehasonlítani a gépek tudását az eredeti tesztekhez képest de a WT annyira off, hogy ott nincsenek is olyan teljesítménymérések, amik eredeti háborús tesztjelentésekkel összevethetők lennének. De ha csak azt nézed, hogy mennyi gép van a játékban, teljesen kizárt, hogy annyira részletesen ki tudnák elemezni minden egyes repülőgép repmodelljét, amennyire pl clodban (basszus, a legtöbb típushoz még normális gépkönyv sem maradt fenn). CloDban az egyik veterán ausztrál faszi (F18-ason repült, majd letette a repmérnökit, most jak52 műrepülő csapatban tölti a nyugdíját) fél évet töltött csak azzal, hogy a clodos gépek szárnyprofiljait a NACA szabványokkal összevesse, és az FM-et aszerint alakította át (minden gépet, nem csak a vadászokat). Nem csak átesési sebességek és állásszögek lettek finomítva, de átesési dinamika is, a profilok viselkedése, polárisa, az orrsegédszárny hatása a 109-esen, a fékszárny felhajtóerő és légellenállási karakterisztikája, a sérült részek felhajtóerő csökkenése, légellenállás növekedése is, és még vagy tucat Cx, Cy, AoA paraméter. És az a durva, hogy amikor előveszel egy 1940-es tesztjelentést, amiben az angolok repülték a Hurricane-t és a Spitet a 109 ellen, és leméred ugyanazokat a paramétereket, értékeket, akkor a hibahatár 3%-on belül van! Vagy amikor a gépek átesését, dugózását hasonlítod össze azzal, amit anno a pilóták írtak, hogy a Spit-nek nem szabad tépni, mert a hosszú húrhossz miatt hirtelen és figyelmeztetés nélkül esik át, vagy a 109-es, amit dugóba ejteni kifejezetten nehéz volt (orrsegédszárny miatt), viszont ha már benne van, akkor ocsmányul csinálja - ha kipróbálod ezeket clodban, akkor ugyanezt kapod ott is. Ugyanilyen alapossággal lettek megnézve a kormányfelületek működése, azok kitéríthetősége a különböző sebességeken is. És ezeket leellenőrizni nem kell semmit turkálnod a programban, egyszerűen lerepülöd ugyanazt, amit anno a tesztekben leírtak. Persze nem árt, ha nem egymagad csinálod, hanem mondjuk olyan 10-20 fős teszter csapattal, akkor a pilóta faktor egész jól kiszűrhető.
Ami még az objektív összehasonlítást illeti, a clodos gépek cirka 300 különböző sérülési pontjuk van, legtöbb a hajtóművet a kenést vagy a hűtést érinti. (kép itt), a DM ezeket figyeli, ha ezek sérülnek, annak természetesen hatása van a CEM-re is. A repülőgép összesen kb 700 alkatrészből áll, gépek készítésekor az ini fájlban ennyi objektumot kell definiálni. WT-nél mennyi lehet ez? A warthunder wikiről letölthető, WT-hez kiadott modellezési segédlet szerint (tech-req-aircraft-en.pdf) az egész repülőgép szárnnyal, törzzsel, vezérsíkkal, minden lószarral együtt áll 64 db (!) alkatrészből, a kabinbelső 49-ből. Ebben benne vannak a hook objektumok, bombafüggesztési pilonok is. Hajtóművel kapcsolatosan van egy engine object, egy propeller object (illetve három a három fajta mozgásra) meg van egy radiator is. DM leírást nem találtam, de szerintem ezt kár tovább ragozni.
Clodban az egyik legabszurdabb sérülést Poginak sikerült összehoznia, egyszer ellőtték a feltöltő kompresszorát, megszűnt a sivító hang a motornál, a szívótérnyomás leesett 1.0 alá, és a gép alig húzott. Más baja nem lett. Nem csak az van, hogy lőnek-égek-meghaltam. Az ilyen dolgok miatt tartjuk a clodot a mai napig az egyik legjobb hardcore szimulátornak (és ezért esik 10-et az fps, ha bekapcsolod a realisztikus CEM-et
). A DCS WW2 is nagyon jó, kár hogy a szar netkód és a kevés típus miatt online csak dogszerverek mennek. A BoS is jól indult, FM-nél ott sem lenne különösebb baj, sajnos pont a német vadászok kaptak egy olyan elbszott fícsöröket, mint pl -3G-nél orranyomásnál háton dugóba fordul a gép, vagy hogy a legapróbb kormánymozdulatra konstans lengedezik ide-oda mintha muszáj lenne. Azt sajnos elfelejtették megmagyarázni, hogy szerintük mi köze lenne közvetlenül a G-nek az áteséshez, és miért nem az állásszöghöz vagy a tehetetlenséghez, és úgy egyáltalán kinek az ötlete volt ilyet belerakni??
Megkérdezni meg nem merjük, mert bannolnak ha nem vagyunk konstruktívak. És a hibára rákérdezés az nem konstruktív hozzáállás, ezt már tapasztaltam első kézből 
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2014.12.19. 03:20:02