Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • wittman
    Volt szerencsém részt venni eme eseményen és kipróbálni az Oculus Rift 2 fejlesztői változatát. Sanyo jól fogalmazta meg a tapasztaltakat és azt kell mondanom, ha kijön egy megfelelő felbontással rendelkező változat, akkor simán beruházok rá én, és ezzel nem leszek egyedül úgy gondolom. Hatalmas élményt adott az, hogy végre érezhető "igazán", hogy van tér! Brutális volt az első perc is már, amikor csak Su-27 kabinjában ülve a zónában érezni lehetett, hogy pár méterrel magasabban ülök, mint a talajszint. Arról nem is beszélve, hogy bármerre nézel ki a gépre, az nincs megnyúlva, mint a egy monitoron, amit látunk.

A repülést az Oculus-al újra kell tanulni, de az élmény mindent kárpótol. Az első 15 perces repülés alatt teszteltem, hogy mit bírok. Szatyi barátunk javaslatára 10db orsó végrehajtása közben egy földön kiszúrt pontot nézve teszteltük magunkat. Hát az kell mondanom, hogy a 10. orsó végére, jött egy kicsit az az érzés, ami valóságban is jelentkezik ilyenkor, de szerencsére engem csak kicsit "viselt meg". Megvolt a szűz leszállás is, ami nekem problémamentes volt, mert ahogy Sanyo is írta a műszerek és HUD adatai nagyon nehezen olvashatóak a még így is alacsony felbontásból adódóan, de a sebesség érzetet nagyon visszaadja az Oculus. A "kabinból kiszállva csak azt vettem észre, hogy hatalmas élménnyel lettem gazdagabb, meg csurom vizes lettem tetőtől talpig. Igaz ez még az alkoholmentes teszt volt.

Később, mikor már jó pár pálinkával való koccintáson voltam túl újra beültem és több típussal kipróbáltam az Oculust. Természetesen nekem a Su-25A-el való repülés volt a legjobban odabaszós, mikor a hegyek között lavíroztam pár méterrel a patakok fölött, mert most először éreztem, hogy azok hegyek igen is magasak és én meg lett vagyok a lábánál. Su-33-as Kuznyecovról való felszállás is odabaszott, meg a Kuzin az alacsony áthúzás. A másfél órát sikerült egyfolytában repülni az Oculus-al így második körben, melyet befejezve olyan fáradság lett rajtam, hogy aludtam is egy jó órát egy fotelben, de meglehet a pálinka is közrejátszott ebben, talán...

Összegzésként csak azt tudom elmondani, hogy azon törtük a fejünket, ha kijön egy olyan VR szemüveg, amely megfelelő felbontással rendelkezik szimulátorozáshoz, akkor már "csak" azt kell valahogy megoldani, hogy ebben a virtuális térben a kapcsolókat is tudjuk valahogy vezérelni a kezünkkel, mint ahogy az érintőképernyőn kapcsolgatjuk a gombokat a Helios segítségével. Szerintem ez sem lehetetlen dolog...