• Jóózsf István #23968
    Észrevettem még egy dolgot.
    Elvállaltam egy répaszedést. A küldetés úgy érte el a 100%-ot, hogy a szedő gép és a traktor a póttal (megrakva valameddig répával) kint volt a mezőn. Volt még hátra másfél sor!!!
    A gép le is állt. Manuálisan sem lehetett vele tovább szedni a répát. A pótkocsiból még el tudtam adni a répát a konzervgyárban. Eredetileg szembe vele hordtam. (Ez volt a plusz pénz, amit minden betakarításnál megkaptunk, ha rendesen összeszedtünk mindent!)
    Ez jobb volt a 22-ben, hogy szépen be lehetett fejezni a munkát és több plusz pénzt kaptunk a teljesen összeszedett terményért. Nem azt mondom, hogy horribilis összeget buktam, de a 22-nek ez adta a savát borsát, hogy voltak benne ilyen kis huncutságok!

Ezt most úgy tudnám megtenni, hogy szerzek valahonnan egy másik jó nagy pótot azt telerakom, de nem adom le. Amikor a betakarító gép végzett teljesen a mezővel, akkor viszem el csak a félretett és az utolsó rakományt. Így meg lesz a pénz az utolsó szem terményért is.
    Az apróságoknál szinte mindegy, mert nagy valószínűséggel az utolsó kanyar leszállításakor éri el a küldetés a 100%-ot. Csak a krumpli, répa, cékla, (tudom is én mi még) esetében lehet ebbe a kis kellemetlenségbe belefutni.

És még egy kis apróság: A kis pótkocsi 8000 literes, a nagy meg 30'000. Biztos jó ez így?