• eta32 #22685
    Nos itt még van mit finomítani ,De nálam műkszik tud szántani .
    Minkét mapon megpróbáltam különböző trakival és ekével is....
    Valamit rosszul csinálsz.
    Az hogy nem találja a földet sok mindent jelenthet a készítők olvasatában és a fordítóéban is....
    Az elején találkoztam én is ezzel az üzenettel ,de miután tegnap szántam rá időt az AI kitapasztalásra ,most már meneget igaz egy érdekessel ma is szembesültem ,az egyik gép sem akart még csak elindulni sem sehova valami miatt....nem hogy szántani....persze előtte szántott csak gondoltam átküldöm máshova,de nem moccant pedig elfogadta,csak valami fura üzit dobott...
    Majd egy másikat is el akartam küldeni de az sem és a többi sem moccant....van még mit dolgozni rajt azért még eléggé beta....
    Pontosan kell a földre irányítani hogy elkezdje a munkát (akár a szántást)
    De volt a teszt alatt hogy ugyan abban a helyzetbe csak másodjára kezdte el a szántást.
    ja és nagyon meg tud keveredni mikor előtte már a földdel valami egyéb földmunka is történt,keresi a kiutat kóvályog ide oda de aztán rátalált.
    Na és a lényeg szántani nem mindig sikerült normálisan....legalább is a legkisebbnél eggyel nagyobbal...
    Amolyan "dezsavű" érzés fogott el a 17-19-nél is találkoztam hasonlóval,már mint amit majd itt alább írok az ismételt helyen való szántásról
    Egyik irányba rendesen szánt a másikban az 5 ekefejből csak 2-vel a többi a megszántott rész szántja újból...
    Azért ezeket illett volna kiküszöbölni nem sok sok év múltán is ott tartunk ahol a part szakad....
    Nem bírja a paraszt a szántást ekével...
    A legkisebb ekével jól dolgozott.
    A nagyobbakat már meg sem mertem próbálni....
    De majd azokra is ráeresztem ha lesz ingerületem....
    Már valami csodás beállításnak köszönhetem hogy sikerült a térképet a menüben kicsinyítésre és nagyításra bírnom....

A garf beállítás is meg ér egy misét nálam.
    A felbontás skálázása: nálam 50% van állítva: Növeli vagy csökkenti a játék megjelenítési beállítását.: ez van oda írva magyarázatként
    Oké de hol és mit...
    Ha emelem nem lesz a játék szebb csak a menüben a kép feliratok stb, és a játékba benn a mapon a feliratok hud stb.
    Viszont a játék képe környezet gépek stb összességében az egészre semmi hatással nincs az csoda szép ,mint írtam a feliratokat hud-ot és a belső menüt bolt stb kivéve....
    Ugyanis a graf beállításoknál fullra feltoltam mindent és simán fut max fps-el.
    De így hogy 50%-on van az előbb említett érték minden felirat stb homályos.
    Nos ugye ha emelem az 50%-ot felfelé úgy csökken az fps és akadozni fog.
    De csak 100% ig onnantól tök mind egy az fps-re nincs sok hatással, viszont 130 körül a játékban már villódzik a kép a messzebb levő részeknél.
    Na már most csak így tudom "normálisan" használni szép minden a játékban igaz homályosak a feliratok hud stb de annyit meg ér hogy a játék maga csoda szép ,ami nem csoda hisz fullon van minden.
    Remélem ezen is reszelnek előbb utóbb mert alig látom a feliratokat...
    Graf beállítások 1
    Graf beállítások 2
    Graf beállítások 3
    Graf beállítások 4

Most jobban megnézve szántott föld textúráját és ahogy a traki ment rajt és az eke a földbe...már már olyan volt mit a C&C ben a dinamikus talajt szántottam volna....
    A traki egyik oldali kereke ami a tarlón ment nem süppedt bele a talajba viszont a szántáson levők igen ,tudom még ha ezek csak vizuális dolgoknak hatnak is de most már nagyon élethűen megcsinálták.
    Ahogy az eke is szórja a földet ,az is szép.
    Tényleg olyan szántás textúrája meg a többi is mint ha 3d-ben lenne, a tetőn a cserepeket is érdemes megnézni ahogy a köveket is a földeken az utakon ,nagyon ott van ,nincs az az érzésem mint korábban.
    Reméljük mihamarabb kigyomlálják ,nem nem a gazt hanem a Bugokat a játékból és használható lesz érdemben...
    Nyilván az a AI-val még sokat kell foglalkozni, de az irány jó amit kitaláltak.
    Sok minden van még amit nem néztem ,pl a talaj átalakítást és az épületek egyéb dolgok elhelyezését ,majd ezekről is beszámolok.
    Számomra ezek is lényegesek ,szeretettem a 19-ben is építgetni felépíteni a gazdaságot...hogy mégis valami farm formája legyen....