• endy papp
    Semmi gond ,de azt tudod hogy a tyúkokról írt szösszenetemre válaszoltál amit @lacapapa2@-nek írtam.....
    Nos igen nem mind egy hogy növekedési vagy (érési) betakarítási fázis,mivel a fű nem fog elszáradni soha mint a többi (haszon) kultúrnövény.

Az alábbiakat már általánosságban mindenkinek írom.
    Picit pontosítanék magamon.
    Mentségemre legyen mondva a fő "projekt" az ültetett fa növekedésének nyomon követése.
    Ehhez kapcsolódva ,megnéztem,a fa 2 ciklus után már vágható de értelmetlen mert még kicsi és val.színű sok pénzt nem tudunk belőle csinálni.
    Én azt mondanám érdemes megvárni a legvégső fázist,ha teljes haszonnal szeretnénk értékesíteni.

Nos a fű.
    Az idő gyorsítás miatt pici eltérés lehet.
    Lassú növekedés mellett teszteltem,értelem szerűen ez változik a többiben.
    Én csak teszteknél használom,mert meg tudja kavarni a dolgokat,a növekedésben,még a gyári beépített 120-as is.
    A mod 12000 idő gyorsítást meg kifejezetten csak különleges alkalmakkor ajánlom.
    Egy pl: a fű növekedést konkrétan nem tudta lekövetni a játék,gondolom a többi haszon növénynél sem jobb a helyzet.
    Érdekes a fa növekedést nem zavarta.....két szempillantás alatt 12 méterre nőtt....
    Az első növekedési ciklusra 1 napot írtam,rosszul .... valójában kb 6-7 óra
    A második növekedési ciklus 1 nap, ez után már vágható(kaszálható ha jobban tetszik) nos itt már nem növekedési(zöld) ciklusban van értelem szerűen,hanem érési-betakarítási ciklus,vagyis (citrom sárga)
    A végső betakarítási ciklusát megint 1 nap , (de méréseim szerint picit, pár órával kevesebb) után éri el,(narancs sárga) ez után már nem nő tovább (mint írtam el sem szárad mint más növények) és itt érhető el a legnagyobb hozam.
    A letaposásra is érdemes figyelni még a fűnél is ,erről írtam lentebb.
    Az első ciklus után a gyom első fázisában megjelenhet.
    A gyomnál eddigi tapasztalatom szerint random ,hogy hol és mikor melyik földön jelentkezik,milyen fázisban,ahogy a meszezés hiánya is.
    A gép amit dob.
    Apropó gép mit dob.
    Konkrétan a fa növekedést figyelve a 14. napon jött az eső, de ez is random mert van olyan mikor már a 4. nap esik....
    Összefoglalva a fű kérdést,komoly gondoskodást igényel ,még ez is ,ha max hozamra törekedünk.
    Ha nem veted újra ,akkor is újra nő ahogy a cukor nád is,de érdemes időnként szántani és trágyázni is,stb stb.
    Nos ha innen (csak a fű oldaláról) közelítem meg, hogy a játék (egyesek szerint ) ló @szt sem fejlődött nem újult meg.....azért így már egészen más aspektusba helyezi a kritikusokat.
    Természetesen mindenkinek lehet és kell is véleményének lenni ,még ha az túlnyomóan negatív is .
    Én is fogalmaztam meg nem kevés negatívumot a játékkal és a készítőkkel szemben.
    De azért nettó hülyeségeket felesleges írni ,mert aki legalább annyit foglakozik egy adott játékkal mint én , mert szereti és érdekli, az ezekre az "állításokra" hamar rácáfol,....akár pár nap távlatában már.
    Köszönöm mindenkinek hogy meghallgatott és elolvasta és elolvassa a szösszeneteim.

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2018.11.25. 06:17:42