| Hivatalos oldal |
Modok letöltési helyei:
| Modai.lt (Litván) | ModHoster (Német/Angol) | FS Portál (Magyar) | KingMods | LS-Novinky (Cseh) |
Egyéb ínyencségek:
-
endy papp #20568 Pár mondat még az új dlc-ről,hogy picit teljesebb legyen a kép.
Persze aki tudja ezeket az NE olvassa....
A gépek eszközök stb,stb..
Az AI forgalommal kezdeném ,itt a környezetnek,stílusnak inkább "megfelelő" hozzá illő kocsikkal,buszokkal találkozunk.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Az AI gyalogosoknál is történt némi változás.
Szerintem ez a része még rendben is van.
A gépek eszközök nagy részben abban bővültek hogy a cukor nád aratáshoz, szállítás,vetéshez,pluszként bekerültek, ezen kívül is kapunk párat de a HORSCH ingyenes dlc többet tartalmaz.....
A billenős pótkocsikat nagyon jól megcsinálták,de hogy erre miért kellett több évet várni (hogy ne modként lássuk viszont)....
A nád aratásról vetésről,pár mondat,mivel a többit növény dettó ugyan az, itt egy vidi róla.
Van egyszerűbb olcsóbb géppark ami ugyan úgy a vetésre és a betakarításra is vonatkozik.
A vetésről is csináltam vidit,de feleslegesnek érzem feltölteni,inkább pár szót róla.
A vetőgép feltölthető a már learatott náddal billenő pótról,értelem szerűen homlok rakodó lapáttal is stb,stb,vagy a boltban kapható palettából.
Vetni csak 1x kell utána újra nő,viszont a 3. betakarítás után érdemes újra felszántani és vetni a jobb terméshozam miatt.
De ez csak akkor érvényes ha a szántás opció engedélyezett.
Legalább is ezt írják a játékon belüli leírásban.
Igen van külön leírási oldal a cukor nádhoz,ahol elég részletesen leírják hogy merre meddig.
Igazából nem bonyolult.
Amiről csak annyit írnak hogy hosszabb a betakarítási idő mint más növényeknél,nem sokat árul el.
Így ezen részét teszteltem,legalább is a gyors növekedési fázisra állított játékban,így néz ki időben.
Elvetés után 10-11 óra az első majd ugyan így a 2.-3. fázis mire beérik,úgy hogy nem keveset kell rá várni mire arathatod.
El nem szárad , ha nem aratod le soha,de aratás után mindig újra nő,ugyan ezen intervallumokkal.
Nagy hasznot ne várjatok mivel eléggé alacsony az ára,a többi növényhez képest,no meg hogy ilyen sokat kell várni a betakarításra,mondom mind ezt gyors növekedés mellett,értelem szerűen (nem mértem mennyi) többszöröse más növekedésre állítva.
A vidin látszik hogy is megy az aratás.
Amit a nagy arató combinál rosszul oldottak meg ,vagy nem tudom....
Ha munkást veszel fel hogy ő arasson és csatlakoztatsz utána pótot (igen külön választható a combinál a hátsó csatoló) akkor a megfordulás után egyszerűen megáll mert a fordulási köre nem jó túl kicsi és így nem tudja a pótba üríteni a nádat.
Kipróbáltam az összes létező pótal ami szóba jöhet mivel mindegyiket nem lehet csatlakoztatni.
De ettől függetlenül ha munkás dolgozik rajt teszi rendesen a dolgát de akkor mellette kell haladni póttal.
A nádnak silója nincs így ürítés gyanánt,leöntheted a földre....
ahogy az alap mapnál anno a cukorrépa és a burgonya esetében.
Gondolom túl bonyolult lett volna szállító szalaggal ellátott silókat kialakítani,vagy az a koncepció ,dolgozzon a paraszt ha akar valamit...
Természetesen modként már vannak erre jó opciók,ahogy ma láttam már a burgonya szedő is tudja aratni 500 000 kapacitás mellett a cukornádat...
Talán a környezeti hangokról még nem esett szó,azok is a régiónak megfelelően alakultak,viszonylag jó de picit több "élettel" lehetett volna vegyíteni.
Éjszaka is érdemes a farmunkra benézni kívül belül,nagyon jól mutat este a Hacienda
Talán még pozitívum ként értékelhető hogy a bolt előadó termébe akár gépekkel is behajthatunk,de erre is kellett várni pár évet....
Összességében a szokásos alap map más környezetbe ,másként tálalva ,cukor náddal megspékelve,sajnos a hozzá járuló hiányosságokkal,de ezt már megszoktuk a többi alap mapnál,az elgondolás mindig jó ,de a tökéletesebb megvalósítás az sajna még mindig a modderekre vár.
Ettől függetlenül nem rossz simán el lehet vele lenni aki megveszi,sem fog csalódni,nyilván ez nézőpont kérdése,nem is vita tárgya.
Értelemszerűen ahogy a többi alap maphoz ehhez sem árt ha modokkal színesíti az ember,de ha valaki most cseppen ennek a mapnak a segítségével a FS világába annak még akár "nagy szám" is lehet.
Ha valakinek esetleg kérdése lenne vásárlás előtt áll,szívesen segítek bármiben.
Köszönöm a türelmet....