Farming Simulator Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

traktorista
Még olyan kérdésem lenne, hogy írják, hogy az olajretek 30 %-al növeli a hozamot. Ez most hozzáadódik a műtrágyázáshoz, vagy olajretek után már hiába műtrágyázok?

a traktorista pálinkával müködik

traktorista
Nyárfa rönkökkel nekem is sokkal kevésbé esik az FPS. A feldarabolt oldalágakkal van a baj. És az is számít, hogy hány hevedert kapcsolok be, ha az összeset, akkor nagyon eszi az erőforrást. A nagy rönkszállítón elég sok heveder van.
Valószínű, hogy a fadarabok szimmetriája határozza meg, fenyőrönkök nagyon szimmetrikusak és jóval kevesebb számolást igényelnek.
De az is csak akkor, ha hevedereket kapcsolok, mert önmagában simán fut. Ez egy Achilles-sarok lehet a játékban, lehet még a készítők sem tesztelték ki igazán.
Ilyenkor a menü is beszaggat, az is teljesen használhatatlanná válik. Nem volt meg az 1 FPS sem. Nem mondom, hogy olyan csúcs gépem van, de amúgy teljesen normálisan fut rajta. i5 processzor, 8 giga ram és geforce Ti 750 kártya. Ezzel nem kéne gond legyen, de mondom, amúgy nincs is.

holecsko10
Megnéztem és inkább ne töröld a map01.i3d.colMap.grle mert a dedikált szerverek panaszkodnak rá hibával. A Giants Editor-ban válaszd ki a Terrain Editing nél az Info Layer Painting és ott az Info Layer fülben álldics át tipCol-ra. Majd kastincs a Terrain Info Layer paint módra ilyenkor be sötétedik a map és elő tűnik az aszfalt fel festése fehér színben ez vagy kitörlőd és újra fested a fő útvonalat a térképeden vagy üresen hagyod és úgy mented le. Ha üresen hagyod akkor annyi hogy bárhova le tudják szórni a búzát szecskát stb.
Remélem tudtam segíteni.

TDU,ETS2 Nick: holecsko

Ez érdekes, mert nekem nem megy magas beállításon, de mégsem vettem észre FPS esést, amikor lekötöttem a fákat. Igaz én fenyővel próbáltam ...
traktorista
Tovább tesztelgettem a favágást. Mivel a kis Stepát kinőttem, így vettem egy nagy rönkszállítót. Igazi nagy faszállításra készültem. <#hehe>
Nyárfákat vágtam és jó sok aprófa keletkezett a gallyazásnál, amiket kézzel felhajigáltam. Mikor már jól meg volt tömve a pótkocsi aprófával, bekapcsoltam egy gombnyomással a hevedereket. Na ami ezután jött... FPS leesett 1 alá, azt hittem lefagyott a játék, írt is valaki ilyet korábban, de már nem emlékszem neki mitől jött elő. Szerencsére menteni még tudtam. De akkor még nem jöttem rá mi okozta a bajt.
Szóval a játék nem bírja a a sok aprófával megrakott pótot hevederekkel együtt, pedig nekem egyébként full HD-ban hasít magas grafikai beállításokkal. Hevederek nélkül nem szaggat, viszont úgy a rakomány lerázkódik. Fenyővel még nem rakodtam meg komolyabban. Nyárfarönkökből ha túl sokat rakodok rá, akkor rögzítés nélkül a nagy súlytól elkezdenek a rönkök táncolni és előfordult már, hogy szétrobbant a rakomány. A hevederek a nagyobb rönköknél is fps csökkenést okoznak, de nem olyan vészes, mint aprófánál.
Szóval még van mit dolgozni rajta a fiúknak, bár nem hiszem, hogy különösebben meghatják őket az ilyen problémák.
Utoljára szerkesztette: traktorista, 2016.11.18. 00:57:39

holecsko10
map01.i3d.colMap.grle töröld ki és jó.

Pont ugyanez a problámám nekem is a Bjornholm mappal, ha rájönnék hogy mi okozza, kijavitanám 😞

holecsko10
Üdv!
Nemrég elkezdtem át konvertálni a Westbridge Hills Térképet kb 98% kész csak elakadtam és nem tudok tovább lépni.
A következő a hibám amikor a kombájn elkezd aratni a 16-os földet, még csak ezen a földön tesztelem búzát és a mellék termeként lerakot szalmát valamiért bele nyomja a földbe az elején majd kb. 2 méterrel beljebb egy kis pukli szalma hallommal kezdi húzni a csíkot. Valaki meg tudná mondani miért van ez?

Előre is köszönöm válaszotokat.

Akit érdekel a térkép ITT letölteti

Ez így van ,ahogy írod ,de mivel itt lófütty amit érte kapsz ,így nem véletlen hogy hanyagolom....
Mellesleg én a 15-ben legjobban azt szerettem,nekem semmi idegeskedésem nem volt ,imádtam minden percét...<#wink>
Itt átmentem "földtúró parasztba",legalább ha már farming szim akkor legyen.
Érdekesség:
Nem tudom észre vettétek é hogy éjjel (sötétben)nem mozognak úgy sem a haszon növények sem a fű mint nappal<#eljen>

traktorista
Kicsit tesztelgettem a favágást lombhullatókkal, mert az az igazi puding próbája. Látszik, hogy sokat javítottak rajta, már nem képződnek szellemfák és a szállítójárművet is jól meg lehet pakolni, nem taszítják egymást a rönkök. Egy minimális táncolás most is van, de nem vészes, főleg a hevederekkel.
Viszont van most egy olyan bug, hogy ha erősebben megszorítom a rönköt a rönkfogóval, akkor hajlamos kicsúszni oldalra a szorításból. Döntésnél néha előfordul, hogy hajk vágódik bele, máskor nem és akkor traktorral kell dönteni. Nem tudom mi határozza, ahogy épp kedve van. A kézi pakolás viszont nagyon jó, nagy segítség a kis darabok gyors összegyűjtésében. A grafikára sem lehet most már panasz, hengeres keresztmetszet és szép vágásfelületek.
Összességében a favágás jó lett, csak már nem sok pénzt fial. A 15-ben bár jól lehetett vele keresni, de annyi idegeskedéssel járt, hogy sokszor hanyagoltam.

Utoljára szerkesztette: traktorista, 2016.11.15. 21:35:19

És ez is megjött! 😄
Follow Me
Utoljára szerkesztette: Carl Davies, 2016.11.14. 20:09:12
Nem tudom de szerintem ezen részén nem javítottak ...még<#nemtudom>
Nálam valahogy ugyan úgy indulnak ahogy eddig....
Dimre lécci ha rá érsz majd ezt a modot próbáld ki ,nálam valahogy nem műkszik,sehogy...nem tudom ,már minden variációt megpróbáltam asszem,nem sürgős...
CCM Mod
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2016.11.14. 19:03:08
joceruza
Ha használod az új drivecontrol 4.10 modot akkor igen. A "VariGear" opciót kapcsold ki.
Utoljára szerkesztette: joceruza, 2016.11.14. 16:24:01

Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI

dimre
Mindenkinél úgy indulnak a gépek, mint egy nyugdíjas Malév gép, vagy az én készülékemben van a hiba, a patch listában nem találtam ilyesmi bejegyzést.

X universe Home, sweet home

dimre
Ez egyetlen komplex mod: MultiOverOverlayV2.76 Beta Hud, választható alternativ skinek hozzá: MultiOverOverlayV2 Hud ArtDesign.
Elsőre bonyolultnak látszik, ha végigpróbálod a lehetőségeket, hamar egyszerűvé válik, a mod a kiegészítővel cirka 1,5 MB, nem befolyásolja a játék futásteljesítményét, még béta állapotban van, ezért nem teljes a program, és vannak apró hibák, hiányosságok (pl. traki után két pótkocsi van, az első tele, a másodikban van némi termény az elsőben nem érzékeli a cuccot, vagyis "0" % áll a bal felső sarokban levő infóban). Használtam a 15-nél is nagyon jó átlátható információt ad az összes tevékenységedről, magtáradról, a legmagasabb árat kínáló felvásárlókról, BGA, fapalánták, állatok állapota, stb... Szóval minden benne van, lehet személyre konfigurálni, billentyűkhöz rendelni paneleket, akár egérrel is kezelhető, a panelek helyzete változtatható, oda teszed ahol neked tetszik, kikapcsolhatóak, a gyári infópanelek is eltüntethetőek, nem kell használni több modot (az íránytű, compass nincs benne).
Utoljára szerkesztette: dimre, 2016.11.14. 15:12:46

Milyen modok ezek? Van, ami érdekelne engem is, van amelyik "csak" tetszik...
<#eljen><#taps>
Látom ráértél nagyon ....mint a kifestőben<#nyes>
dimre
Kitapétáztam a képernyőt, csak úgy dől az input <#smile>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Azt már most is tud DDD.
De van hogy még ennél többre is képes....<#wink>
Meg jó lenne, ha tudna átlósan dolgozni a munkás.
traktorista
Az FS 2011-ben a gyári mapon nemcsak szögletes földek voltak és azokkal mégis elboldogult az AI. Igaz, hogy sokszor pontatlanul haladt, keskenyebb sávokat kihagyott, de nekem érdekesebbnek tűnt, mint az utána következő részekben. A 2013-tól kezdődően a föld koordinátáihoz igazították a mozgását, előtte meg tetszőlegesen meghatározható volt, nekem az jobban tetszett.

FrezeR
Erre talán majd megoldás lesz az auto tractor mod ha elkészül ehhez a részhez is. 😊

Az AI témához még annyit hogy csak addig használható ,míg nem találja szembe magát egy ilyen és ehhez hasonló földekkel.
Ezekkel úgy sem tud mit kezdeni.

Amúgy meg a játék borítóján rajta van 3 éves kortól már használható......aki csak erre tud hivatkozni egy adott moddal kapcsolatba valószínű ő is itt tart......<#nyes>
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2016.11.13. 10:18:26
joceruza
Ez így van<#wink>. A lényeg hogy úgy gondolom,ha nincs akadály,a szántás tökéletes. Mindenki azzal jön hogy a valóságban így-úgy,majd linkelik ezeket a modokat amik a három éves gyerekeknek való. Gyönyörű amikor túlszánt kemény métereket,csak mert lusta az ember befejezni. A nem négyzet vagy tégla földekkel akkor sem tud mit csinálni.Az AI-nak vannak hibái. Sok. Az már más tészta. Lehetne sorolni napestig. Tetszik hogy próbálkoztak,de az nem hogy nem jött össze nekik.

Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI

Sajnos vagy nem, valóban ez az oka,de elég sok helyen pont emiatt vissza tolat (nem szántásnál)így nem sok minden marad el vagy semmi.
Pl: vetés ,tárcsázás permetezés
Megfigyeltem néha vetésnél még a hegyoldalra is felmegy a fordulónál mert ott valahogy nem érzékeli az akadályt.
De aratásnál is tud némely kombi akkorát fordulni hogy szinte lemegy a térképről.
Sokszor pont emiatt hogy az akadályok útjában vannak ,pl a répa burgonya,(Holmer Terra Dos T4)kombi fordulásnál legyúr annyi termést hogy egy kisebb föld termése veszik oda..
Lehet tényleg jobb lett volna a a fiók aljába hagyják ,ha már jobban nem sikerült megcsinálni,de igazából nem annyira rossz,csak oda kell rá figyelni mit is csinál,
Pont amit írtál amiatt szereti önállósítani magát.<#fejvakaras>
Azt jó újításnak tartom hogy már a rendsodrot is tudja vinni melós<#eljen>

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2016.11.13. 09:43:06
dimre, joceruza : mindkettőtöknek igaza van. Nem hibás az AI, de ugyanakkor hibás is.

Bekerült ugyanis az az új "ficsőr", hogy kikerüli az akadályokat. Ami igazából egy népvakitás, mert ha a gép előrevetitett fordulási sugarába bekerül egy ún. "rigid body"-s test, abban a pillanatban el is kezdi a fordulási manővert. Ha olyan, akkor épp a föld kellős közepén...

Gyakorlatilag egy olyan hitvány megoldást alkalmaztak, amit inkább tartottak volna meg a fiók legalján...

Desktop #1 ASRock Fatal1ty Z370 Gaming K6 / i7 8700k / MSI GTX 1060 6gb / 16GB Corsair 3200Mhz Desktop #2 ASRock Fatality H87 / i7 4770 / MSI GTX 960 / nVidia Quadro 2000 / 16GB Corsair XMS3 LP

joceruza
Gondolom félreértettél. Az AI-nak más baja van. A szántás szerintem úgy jó ahogy van. Ilyen modokat alapból nem használok mint az alábbi.

dimre
Az AI nem annyira hülye, az ekénél nincs jól beállítva az érzékelő, gyárilag az első vasnál van, aki a modot csinálta a hátsóhoz állította, ennyi.
A föld szélét elszokták dolgozni, gondolom ezért linkelted, én is szoktam, és leszarom ha a "fél hülye AI" nem tudja rendesen megcsinálni.

Lehet állítani a nagyságát a hudnak.
Mondjuk ettől még látszani kellene csak kicsiben.
Igazából nálam 100%-ra van állítva de mindig minden látszódik ,soha nem tűnt el semmi....
Biztos ez is a kontroller miatt van....
Ellenben ez még javításra szorul ,a víz nem az erőssége.....még várni kell a remek munkára.....
Kotte Universal Pack 1.0 LS17
Akár honnan próbáltam nem ismeri a vizet,csak gondoltam szólok....
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2016.11.12. 23:14:49
traktorista
Igen, ez logikus. Nem akkora nagy baj, de elég sok funkció megváltozott a 15 óta. Hozzá vagyok szokva már, aztán rá kell jönnöm, hogy teljesen más billentyű csinálja a 17-ben ugyanazt, ezért jó néha a súgó. Többnyire el van tüntetve F1-gyel, de néha elő kell hoznom.

Én aztán lesz@rom ki szidja ki nem.<#bee1>
Csak saját magát szívatják vele az illetők,én meg röhögök jókat....<#hehe>
Ja ja kontrollerrel ,nekem így kényelmes,semmit nem kellet beállítanom ,minden gép funkció működik,alapból.
Nyilván egeret azért néha kell ,mert a modok miatt ,de ez elenyésző , a billhez hozzá sem nyúlok,max ha egy mod csak annak a kombinációjával megy de ez is elenyésző.
dimre
A súgópanel nagysága miatt nem látod, a sok info nem fér ki a panelra, nálam az ekénél szokott "eltűnni" a területekre korlátozás szöveg.

traktorista
De te ezek szerint kontrollerrel játszol. Meg nekem nem is az Y az aktuális billentyű, hanem a Z , pedig semmit nem állítottam át. Talán eddig is az volt, de most nincs a súgóban. Mielőtt kapnék a fejemre, nem warezzal tolom. 😄 Megvettem én is a lemezes változatot, majd elválik, h megérte-e. Mindenesetre most már van alapom szidni őket. 😄

Nálam most is írja,bal felső sarokban súgó.<#wow1>
Válassz magot "Y"
traktorista
A patch után már nem írja ki a vetőgépeknél a játék a segítőben, hogy mivel válasszak magot. De ezt még az irányítási menüben sem írja, ott csak az van, hogy eszközhasználat 1,2,3,4
Próbálgattam, aztán szerencsére meglett, hogy a Z-vel kell. Az előző részben talán O volt a billentyű.
Tisztán emlékszem, hogy a patch előtt kiírta.

dimre
Kárpótlásul amíg nem lesz tejszállítás mod. <#vigyor2> <#nevetes1>
Az előbbi hsz.-dhez, ez pont egy olyan mod, ami igazán megdobja a játékot. A Giants nem csinálja meg (ill. kivette), Marhu, és barátai kitömi (hibátlan modokkal) a hézagokat.

Jó de tejjel még nem tudom megtölteni...tudom írták hogy hamarosan az is lesz,na nem mintha anélkül ,nem működne a játék,de na....<#wink>
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2016.11.12. 21:00:48
joceruza
Csak állok,igen! Mondjuk ha két ürítés közt ülsz a trakiban és hallgatod a kedvenc zenédet (ami a legjobb újítás),közben rendesen tengeri beteg leszel. Fenomenális ez az érzés.<#wow3> IGEN! Ezt javítani kellene sürgősen. Csak azért akasszam le a pótot vagy száljak ki,mert pár pancser nem tud játékot csinálni....nem.
Valakit az sem zavar hogy olyan modokat használ amit még az LS 11-be sem mertem volna beletenni, én nem vagyok ilyen. Ami bent van gyári cucc,az legyen jó!

dimre
"Itt van mire vágytál, világító ágytál" <#vigyor>, helyett a várva-várt

Kotte Universal Pack V 1.0

Német barátainknak (Farmer_Andy), remek munka <#eljen>
Utoljára szerkesztette: dimre, 2016.11.12. 18:06:02

Na ez gyorsan ment ,már mint a mod kijavítása.<#eljen>
Ha valaki szeretné hogy pontosan szántson az AI,akkor használja ezt.
Cayron 200 - helper v1.1
Ja azt néztem én is,hogy most is ugrik.
De azért sikerült úgy megpiszkálni ami mod eke eddig jól szántott azt is el..ták,ahelyett hogy a benne levőket javították volna...<#falbav>
Talán ennyi fért bele nekik az elmúlt 2 hétbe.
Ezért is írtam lesz itt még javítás,nem egy(remélem).....a következő fél évben.
traktorista
Sajnos a gázadásra megugrást nem javították, de az is lehet, hogy ők nem tartják hibának, pedig szerintem nagyon irreális.
Nem tudom mekkora fejlesztő csapattal dolgoznak, de ahogy nő a játék és bonyolódik, összetettebbé válik, egyre több hiba fog előjönni, amit néhány ember nem fog tudni érdemben korrigálni. A 2011-ben még messze nem volt ennyi probléma, igaz jóval szerényebbek is voltak a lehetőségek, hamar meg lehetett unni a játékot.

Szerintem akkor meg is adtad magad a kérdéseidre a választ.....<#hehe>
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2016.11.12. 12:09:51
Az igazság az , hogy nem . Magyar nyelvét tartalmazza e ? Menüben nem választható .
Nálam gond nélkül felment.<#eljen>
Eredeti?
A magyar nyelvet is tartalmazza?
Próbálom frissítést telepíteni . Farming Szimulátor 2017 ( Hungarian ) nincs telepítve ..<#conf>
Nos akinek nélkülözhetetlen már töltheti az új verziót ami műkszik rendesen.<#taps>
RealTime v2.1.0
Lesz itt még javítás dögivel....
Legalább is kell hogy legyen.
A fórumot(hivatalos) böngészve van még bug rendesen benne .
Megy a sírás rívás....<#banplz>

Ja a szántás NEM került javításra ,az AI még mindig nem tud normálisan szántani,de tartok tőle nem is fog.<#falbav>
Szerencsére lelkes modderek csináltak kb 1 hét alatt olyan 3 méteres ekét ,ami centiket sem hagy el, nem négyzet alapú földön sem<#eljen><#wink>
A többi ekével is lehet szántani ha magad végzed,de az AI-val nem érdemes.
Igazad van nem vitatkozom.<#worship>
Én is belső-külső 70-30%-ban tolom de belsőben ha áll,külsőben is,csak akkor látszódik igazán ,mivel menet közbe amúgy is billeg, nekem benn van a dinamikus kamera,ez még rátesz egy lapáttal...így nem különösebben veszem észre.
Vagy te csak állsz és úgy farmozol???<#nyes> és azt figyeled hogy épp salsa vagy csa csa csa van műsoron....<#hehe>
Speciel a 15-nél is simán átsiklottam felette és itt sem fogok eret vágni miatta,mivel ahogy írtam is nem általános és mindenhol jelentkező hiba.
2 napja tolom játékban,(persze több de a teszt mapokon eltöltött időt nem számolom,az kb 3x ennyi)amilyen kevés gépem van eddig nem is találkoztam vele ,csak a teszteken ahol direkt ez irányba figyeltem a gépeket.
Nyilván a kosár meccsek nekem se a szívem csücskei,mivel az életben sem csipáztam soha,de ez van.
holecsko10
Üdv!

Steam-es verziós FS17-em van és az lenne a problémám hogy ha a mods mappába vannak a módok és nem a játékon belül töltöttem le akkor fagy a játékom csak akkor nem fagy ha pdlc mappába másolom a dokumentumokban.
Eddig nem csinálta csak a frissítés óta.
Más Steam-es felhasználónak is csinálja ezt?

Előre is köszönöm válaszotokat.