• aZsandar
    Dimre írta ezt le, ezzel el tudsz már indulni. (#18301)

A többi részlet a soilmod.zip-ben, a Tutorial SoilMod.docx tartalmazza, angolul. Ha ezeket megnézted, és konkrét kérdés lenne, akkor bátran!

Amit megfigyeltem:
    A lime 1x szórva 0.6-el noveli a pH-t egy nap alatt, 6.4-ig mehet, 5.8 vagy alatta, menj át rajta kétszer, stb...
    Víz kb. ugyanez, ámbár ott nem ennyire konkrét.
    A többit ilyen formán megtalálod:
    N: x0 = + 0%; X1 = + 20%; x2 = + 50%; x3 = + 70%; x4 = + 90%; x5 = + 100%; x10 = + 75%; x15 = + 50%
    PK: x0 = + 0%; X1 = + 10%; x2 = + 30%; x3 = + 80%; x4 = + 100%; X7 = + 30%
    STB...

Fontos!
    GPS mod-dal tudod igazán használni. Beállítod, aztán ráállítod a kurzusra a műtrágya szórót, vagy permetezőt, és aszerint kapcsolgatod, hogy az adott érték mit mutat a jobb szélen. Persze, ott kell ülni, de meghálálja.
    Én csak akkor szoktam melóst felvenni, ha pl. az egész földön egységesen 6.2 a pH, mert akkor bátran telisbeszórhatja az egészet mésszel.
    Ha valami extrém eltérés van (pl. a nedvesség az egész földön 10-20%), akkor a FallowMe + GPS-el küldöm végig a permetezőket, akár 5-öt is egymás után. (Azért kell a GPS, mert így ráhagyhatsz a munkaterület szélességére, és fordulás után nem akadnak össze. Köv. táv. min. 45m). Aztán másnapig hagyom állni, és utána finomítok rajta, amit kell...

A kiszórt műtrágyák folyékony formában (permet, vagy locsolva) hatékonyabbak, úgy vettem észre.

Most "röviden" ennyi. ];o)
    Utoljára szerkesztette: aZsandar, 2015.11.20. 22:22:00