• Sysfox
    Hatalmas videó!

Pár dolog eszembe jutott erről...

Én falun születtem, és gyerekkoromban (lehetettem 10-12 éves) minden nyáron a szántóföld mellett üldögéltünk naphosszat és néztük az aratást. Fogalmam sincs, miért vonzott akkor, de ez a mai napig megmaradt bennem. Mit meg nem adtam volna, ha egyszer, akár egyetlen egyszer beülhetek egy kombájnba! Aztán egyszer teljesült a vágyam, egy ismerős melós vitt egy fordulót aratás közben, teljesen odáig voltam az örömtől! Mára már felnőttem, de ez a vágyakozás teljesen megmaradt, csak most már nem utasként, hanem sofőrként szeretném kipróbálni, milyen is egy igazi aratás!

A videóban egyébként szerepel a kedvencem a Claas Dominator kombájn, szerintem nagyon szép, gyerekként is ez volt a kedvencem. A helyi TSZ-nek hasonló gépei voltak, például Rába Steiger (a duplakerekű volt az igazi!), Forschritt E-516 kombájn, IFA teherkocsik, és akkortájt vettek két John Deere aratót, akkor ezek újdonságok voltak (vajon volt akkor már közbeszerzés? :D).

A videót elnézve egyébként az jutott eszembe, hogy hihetetlen, mennyire innovatívak ezek a gépek, mennyire jól ki vannak találva, szemet gyönyörködtető nézni őket munka közben.
    Utoljára szerkesztette: Sysfox, 2014.11.25. 12:34:15