23835
| Hivatalos oldal |
Modok letöltési helyei:
| Modai.lt (Litván) | ModHoster (Német/Angol) | FS Portál (Magyar) | KingMods | LS-Novinky (Cseh) |
Egyéb ínyencségek:
-
#16852 Vettem egy Fliegl pótkocsit (a 3. a listán), mert az alap elég kevés, erre nem fér be a kombájn csöve alá. :(
Ilyenkor mit tudok tenni?
A kombájn miért nem tud közvetlenül a silóba üríteni? Kicsit furcsa, hogy odaállok és nem megy, ki kell töltenem a két méterrel mellette lévő pótkocsiba, majd onnan a silóba. -
Egy kis videó arról, hogy ezek a forwarderek milyen jól dolgoznak a fenyőerdőkben. Sajnos a játék fizikájának hiányosságai itt is tetten érhetők, két rönköt csak nagy negézségek árán sikerül összefogni a villával, legtöbbször kicsúszik és marad a bosszankodás. A másik probléma, hogy kamionra átrakodásnál nagyon nehezen fogja meg a rönköket, ha már a forwarderen vannak, a villa egyszerűen nem csúszik be a rönkök közé. -
#16850 Nem tudom a játék hogy kezeli, mert most nem foglalkozom mezőgazdasággal, de a digitális mérleggel le lehet ellenőrizni. Amúgy a valóságban 1000 liter termény kevesebb, mint egy tonna, például 1m3 kukorica 700kg. -
Hungarykum #16849 Számolásban ott van mindkettő:
Az 1-nél literben van. A 2-nél tonnában. 500000 l a játékban 500 tonna. -
#16848 Én is ezzel a tóba eresztős mószerrrel próbálkoztam, de sokszor elnyelte a pótkocsit is, még az erősebb traktorok sem mindig tudnak megbírkózni vele. Ahol te állsz a kamionnal, ott nagyon meredek, viszont hátrébb, a tó jobb partján(ha szemben állunk a tóval) van egy kevésbé meredek rész, mint egy rámpa, ott jól bele lehet engedni. -
sly78 #16847 juhéé kijavították a Horsch Maestro ugrálását. sőt, 12m széles és mindent vet. ami amúgy hülyeség, de sebaj, én úgyis csak kukoricát fogok vele vetni.
http://www.farming-mods.net/mod/maestro-12sw-v2-0/ -
sly78 #16846 azért elég sok hibát orvosoltak az előzőhöz képest. itt legalább van fejlődés, látszik, hogy pl megnézték, hogy mik a népszerű modok és ebből egy hatéves kiokoskodta, hogy akkor ezeket kéne beletenni az új játékba :) ott van pl a FIFA sorozat. a 2013 után megvettem 14-et és öt perc után dührohamot kaptam, mert minden kibaszottul idegesítő hibát ugyanúgy benne hagytak.
-
endy papp #16845 Az előttem szólókhoz nincs sok hozzá fűzni valóm,osztom én is a leírtakat.
Pár gondolat tőlem is.
BGA most az első siló töltés(kukorica szecska) ,na mondom milyen jó még azt is kiírja hogy hol kell taposnom, hogy meg legyen százalékban a tömörítettség.
Lehet csak azért mert van benne egy BGA mod is.
No de a meglepetés ezután jött ,a teheneknél fűvel töltöttem meg a silót ,na mondom 70% körüli a tömörítettség megnézem lehet é takarni,igen azt írja lehet,na mondom akkor eddig minek is tapostam???? hogy nem kell meglegyen a 100% ????nem értem Vagy csak ez is valami bug.(vagy a mod miatt van).
Na mind egy akkor is megtaposom mert a kamion nem tudna átmenni elakadna a nagy póttal,kettővel meg kizárt,inkább leakasztom és trakival húzom fel, a hátsót.
Most inkább túrtam a földet mert a favágásra nem értem rá a betakarítás és egyéb miatt.
Előtte egész éjjel vágtam a fát és rakodtam..... (mármint a játékban)
Apropó favágás ,nekem még soha nem sikerült leadnom úgy fát hogy csak oda álltam és automatikusan leszedte.
Lerakodni meg nehogy már
Ezért inkább a hosszúra vágottakat beleeresztem a tóba,óvatosan beletolom a pótot kamionnal és leszedi a fát.(beszippantja a mocsár)
Fa "lerakodás"Pót beletolása a tóba.....
Persze vigyázni kell mert hamar elnyeli a tó, a pótot is.
Még nem ültetem fát igaz még olyan sokat nem is vágtam ki,mellesleg ahogy elnéztem rengeteg erdő van a mapon.
Jó persze ha csak azt csinálja az ember hogy vágja mint "őrült",akkor hamar kifogy.
Úgy vagyok vele kicsit ebből kicsit abból a munkából.
Így nem lesz uncsi és monoton .
A Scorpio-val vigyázni kell mert sajna hajlamos néha derékba elcsapni a fát
Ha lehet mindig lent tartom a fejet a talaj közelébe.
A tuskó "ledarálás" is jól elveszi az időt .....még ha nem is hagy az ember nagyot.
Ja igen a scorpio-hoz van olyan mod ahol lehet1-15 méterig állítani a fa vágási hosszt.
Ha valaki unja a kézi fűrészelést.
Én eddig nagyon elégedett vagyok a játékkal úgy összességében ,még a hibái ellenére is ,ami ,ha nem tulajdonítunk neki túl nagy jelentőséget, elenyésző.
Megpróbálom csak a jó oldalát nézni és nem fel@szni az agyam olyanokon amik a 2013-ban is benne voltak és itt is öröklődtek.
Egyszerűen beszippantott magába a játék.
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2014.11.13. 00:20:43 -
zolcsika080104 #16844 adj egy ződ csillagot akkoo oszt jó cakkát! -
#16843 Igaz, hogy sok pénz van a fából, de lassan is nő. Én nem gyorsítom az időt, legfeljebb az éjszakákat ugrom át és igencsak sokat kell várni a következő favágásig, mert egy Ponsse Scorpioval pillanatok alatt letarolok egy erdőt és utána nincs ott semmi jó ideig. Ezért már inkább csak szálalóvágásokat végzek és ültetek újat a helyére, hogy legyen meg a jó erdei hangulat továbbra is, mellette meg ott mezőgazdaság. A játék lehetőséget adna szinte már csalásszámba menő dolgokra is, pl a tó környékének beültetése fával, azt tömeges bedöntése egy traktorral, de én az ilyen megoldásoknak nem vagyok híve. Hangulatosabb, ha a realitások talaján maradunk. -
sly78 #16842 szerintetek miért van az, hogy még nincs egyetlen normális John Deere vagy Claas, vagy Fendt traktor mod? ami eddig fölkerült, az elég gyenge színvonal, azokhoz képest, amilyenek a 2013.hoz készültek a rugózó ülésekkel, tökéletes belsővel, motorhanggal stb. ezek valahogy nagyon gagyik most. nehezebb modolni a mostaniban? nem értek hozzá, csak fikázódni tudok :)
Utoljára szerkesztette: sly78, 2014.11.12. 23:24:49 -
sly78 #16841 igen, én is úgy vettem észre, hogy ha alacsonyabban van, akkor veszi be. mindegy, én borogatom szépen a pótkocsit, utána magától visszabillen, no para :)
amúgy irreálisan sok pénz van a fából, ez fail. -
sly78 #16840 ááá, piros pont! vagy húzzunk le egy feketét? :) -
#16839 Néha tényleg csak a véletlenen múlik, hogy mikor fogadja el és mikor nem. Úgy vettem észre, hogy minél alacsonyabban vannak a szállított rönkök, annál könnyebben veszi be. Itt a kisebb szállítóeszközök előnyösebbek, mert a nagy rönkszállítóban jóval magasabban vannak a rönkök. De néha a kisebb darus kocsiról sem akarja elfogadni.
Nektek is úgy működik a Ponsse Scorpio, hogy ha véletlenül "elkap" egy fát az adapter, akkor parancs nélkül is elvágja? Véletlenül nekicsapódott a vágórész egy fának középtájban és úgy leszedte azt a darabot, hogy csak na. :D Máskor meg csak "X" parancsra akarja a fát kidönteni. -
#16838 Gondolom erre hozták be újításnak a mérleget a leadóhelyeken. Ehhez persze ismerni kell a pótkocsis szerelvény üres tömegét és a különbözet lesz a szállított áru súlya. -
zolcsika080104 #16837 na ez az
ezt szedd le és azután látni fogod a rakományt kilogrammban is jobb alsó sarokban
tömeg mod -
jocking #16836 Jogos, azt tényleg nem néztem, hogy répából több jön-e be betakarításonként az egyes földekről. De ezt a liter/tonna cuccost tényleg eléggé elcseszték (legalább adták volna meg a répa sűrűségét, hogy ki lehessen számolni a tömeget a térfogatból :D). -
zolcsika080104 #16835 van erre egy mod a scriptek között amiután a pótodban ki fogja írni kilóra is.Papp Endy a profi ebben asszem nekem is ő passzolta át. -
sly78 #16834 és 500.000 liter cukorrépa szerinted egyenlő 500.000 tonna cukorrépával? nem okoskodni akarok, de szerintem először az első fuvarból ki kell számolni, hogy az az 59.000 liter cukorrépa hány tonna. nyilván abból, hogy mennyit kaptál érte. csak ez így idegesítő, hogy folyton nekem kell itt számológépen baszakodni. miért nem jelzi a játék, hogy ha ide viszem ennyi lesz, ha oda annyi, stb stb stb. -
sly78 #16833 ezt literre is kiszámoltad? mert egy tábláról literben nem ugyanannyi cukorrépa jön ám le, mint búza. mondjuk az külön röhej, hogy a statisztikában a raktár adatok literben, az árak meg tonnában vannak megadva. csak hogy tudjam miért mennyit fogok kapni. idióták... -
Hungarykum #16832 Az árakból én előre kiszámolom, hogy ha eladom, mennyit kapok érte. Ezért inkább csak nagyobb kereslet idején adok el, de akkor sokat.
2 féle módon lehet számolni.
Ha a cukorrépa ára pl: 345€/t és van 500000 l a készleten, akkor:
1.
500000 x 0,345 = 172500 €
2.
500 x 345 = 172500 €
Ha az eladási ár 1000€/t lenne, akkor kapnál ugyanannyi pénzt, amennyi árút eladsz. De ilyen csak a mesében van :D
-
jocking #16831 Hát, nekem egyelőre úgy tűnik, hogy a cukorrépa nem egy jövedelmező üzlet. Elvittem egy pótkocsira valót eladni, és jóval kevesebbet kaptam érte, mint a búzáért szoktam. -
sly78 #16830 segítség! amcsi pályán vagyok, megpakoltam ötméteres rönkökkel egy kamiont a fliegl trailert. beállok vele a fűrészmalomhoz és nem történik semmi! nem adja el a rönköket. nehogy már le is kellejen rakodni? eddig nem kellett a kisebbik darus faszállítóval. grrrr
mondjuk odamentem a liebherrel és felborítottam, így oké a dolog, csak nem túl életszerű :)
Utoljára szerkesztette: sly78, 2014.11.12. 19:12:18 -
Carl Davies #16829 Tényleg jól veszi a tálcára rakást. Letettem multkor tàlcára és ugy BF-tem XD -
#16828 köszi! -
endy papp #16827 Ahol a farmod van, a tyúkól mellet van ez a házikó(bódé),remélem egyértelműen látszik a képeken.
Nos itt tudod leadni.
Alapból ez van a játékban.
Persze ha ilyen-olyan módosításokat használsz akkor más módja is van,de ezt most hagyjuk.
Szalma leadó hely.
Még mindig szalma leadó hely ,ugyan az.
-
#16826 az összegyüjtött szalmával mi jót lehet csinálni? én eddig csak báláztam ami ment a tehenek alá + kajába illetve eladtam. -
endy papp #16825 Nos megnéztem valóban úgy kell "feltolni" az emelkedőn stb,stb.
Amit írtál teljesen helytálló.
De én alapból az összes ilyen trakit már a legelején eladtam.
A vetőgépet nem is használtam ,eleve trakiból vannak sokkal jobbak és erősebbek ,még ha picit drágábbak is,vetőgépből meg írtam mit használok az ára is barátságos,18600 és vet mindent 26 méter szélesen.
Hogy ez mennyire "realisztikus" ,persze lehetne vitatkozni,de aki nem akarja, az használja az általad leírtat.
Ekkora földekre eleve nem is való párosítás,amit írtál.
Persze nálam is volt olyan hogy a legnagyobb kultivátor után muszáj volt a legnagyobb tarkit tennem mert az egyel alatta levő nem vitte fel a dombon,de ez van szerencsére van választék ,mindenből.
Az biztos ilyen alap "nyüszögékkel" nem szenvedek ,mert akkor fényévek kellenének egy nagyobb tábla bevetéséhez... stb stb...
Pl: a szalmát is így gyűjtöm,ha már egyszer a modderek megcsinálták élek a lehetőséggel.
Összesen 100 000 liter belefér
gazdaságos szalma gyűjtés
A pótokat is összekapcsolom,azok összes kapacitása (a 2db-é)160 000 liter.
Igaz a képen egymás mellé toltam őket próba kép,de össze vannak kapcsolva.
Összekapcsolt pótok
-
#16824 Majd próbáld ki a pötyit az agrostar trakival, elvileg 100 pacit igényel a vetőgép, a traki 143 lovas ha jól emlékszem, keress egy domboldalban fekvő földet, vegyél fel melóst és lentről indulva nézd meg mit csinál oda-vissza. Felfelé nálam majd besz@rt az erőlködéstől és sokszor elcsúszott a sortól, elég foghíjasan vetett, lefelé (felfelé is néha) meg pattogott rendesen. -
#16823 Fsi Power Tech ST 65 T
Ez nagyon jó, benne van minden, manuális indítás, irányváltó, erő és sebességszabályozás. -
Sponnyabob #16822 Hali!
A fák tönkjét mivel lehet kiszedni a földből? -
endy papp #16821 Én ezt használom leginkább,de a többi vetőgépnél sem tapasztaltam pattogást és hogy hiányosan vetne.
mindent vető.
-
endy papp #16820 Ja értem ......én is arra gondoltam,hát nem tudom,én már sokféle kép vágtam fát de nálam még nem jelentkezett hasonló gond. -
#16819 Nem fakivágás közben csinálja, hanem darabolás közben. A hosszú szálfákat úgy szoktam darabolni, hogy előbb felhúzom a kocsira daruval és utána a kocsi hosszának megfelelően levágom. Na ilyenkor levágásnál fűrészelés közben megáll, a motor zúg tovább, de a kép kimerevedik. Lehet, h nem szereti ha olyan fát vágok el, amit előtte a hidraulikával rögzítettem. De rögzítetlen fánál is csinálta már. -
#16818 Az összes ugrál, nem csak az, bírom mikor a pöttinger munka közben végig pattog a földön mint egy pingpong labda.
Várunk és reménykedünk a javításban. -
#16817 Akkor szokott ugrálni, ha egyenetlen a domborzat, már a 2013-ban is ugrált, de biztos pályától is függ, én csak az amerikain próbáltam. -
endy papp #16816 Szerintem a Pc-d nél lesz a bibi.
Én 3 fűrészt váltogatva használok ,egyszerűen imádom a hangjukat és ahogy vágják a fát.
De ilyen nem tapasztaltam.
Ha játék közbe kilépek az asztalra és addig a tálcán fut a játék,akkor sincs gondom.
Pedig ezt nem minden játék tolerálja.
Nálam még soha nem fagyott ki.
Van egy próba mapom,ott próbálgatom az új módokat,de még ott is minimális az akadás, rengeteg egy helyen lévő gép mellet is.
Ja igen úgy is vágtam fát hogy a tetején voltam de akkor sem volt gond....
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2014.11.11. 22:15:06 -
zolcsika080104 #16815 helló nekem pont ilyenkor de kilövi az magát:Egy kisablak fs szimulator hibát észlelt ezért leáll. -
sly78 #16814 van ez a horsch maestro 6m széles kukorica/cukorrépa vetőgép. ugrál mint a hülye és hiányosan vet. csak nálam, vagy másnál is? -
Joybull #16813 Köszi