Miért XBOX-ról írják át PC-re a játékszoftvereket?
-
Én így két tapasztalatból indulok ki, egyrészt régebben én sokat codoztam (United Offensive -ben még klánban is voltam), és nagyon ritkán találkoztam 18 év felettiekkel. Más klánok ellen is játszottunk, ott se voltak nagyon idősebbek, 20-nál biztos nem több, és játszottunk jó pár ellen. Biztos vannak természetesen sokan, de ha az összes játékost nézzük (warezzal együtt), akkor sokkal több a 18 éven aluli.
Ellenben ha megnézel pl. egy ArmA 1/2 vagy talán Opf2, illetve kicsit kevésbé az ilyen nagyonegyszerű szép látványakcióra törekvő játékokat (pl. Ghost Reconok, SWAT, stb.) ott már azért az idősebbek vannak többségben.
A másik amiből kiindulok, hogy én is ismerek jópárszáz gamert, mert sok játékban rendeztem hamachis multizásokat, meg amivel tudtam azt kipróbáltam neten is, és eddig akivel beszéltem az eltelt idő után, szinte mindenki megunta a hasonlóan árkád játékokat (ahogy én is). Persze lehet hogy ha nem szokunk hozzá ennyire az ArmA -hoz meg taktikai fps-ekhez, meg szimulátorokhoz, engem se zavarnának az ilyen ultraegyszerű játékmenetek :D