Miért XBOX-ról írják át PC-re a játékszoftvereket?
-
"Csak nem vagytok hajlandóak beismerni, hogy sajnáljátok rá a pénzt, ha le is lehet tölteni."
Érdekes, hogy aki nem sajnálja a pénzt a játékokra (és van is neki miből megvenni), az egyszerűen képtelen felfogni, hogy valakinek nem érnek meg több ezer Ft -ot a játékok, és NEM AZÉRT sajnáljuk a pénzt, mert le lehet tölteni. Ha nem lehetne letölteni, akkor legtöbben gépet se fejlesztenének, vagy régi de jó játékokat vennének 1-2 -t talán, ami tényleg megéri 1-2 ezerért, de azzal se lenne kisegítve a PC-s játékipar. Nem változna a statisztika, hogy a legújabb tucatszarokból mennyivel többet adnak el konzolon mint PC-n (bár kiváncsi vagyok, akkor mire fognák ezt az arányt, mert a saját hibájukra biztos nem fognák).
A konzol vs egér vitához meg annyit, hogy végülis gamepaddal is biztos lehet egész jól akár FPS -eket is játszani, de közel sem annyira kényelmes, a legjobb az ha az ember maga választhatja meg hogy mit mivel akar játszani. Én az elmúlt hét év alatt beszereztem mindent, van egy jó gamepadom, kormányom, joystickom, bill+egerem.
Érdemes így kipróbálni pl. az Armed Assault 2-t, hogy gyalogos módban bill+egérrel, járműveket gamepaddal, repülőket joystickal irányítod (ugyanis mindegyik beállítható egyszerre is), miközben egy 3000 Ft-os webkamerával és párszáz Ft -ból összeállított 3 ledes fejlámpával irányítod a játékban a nézelődést (pl. közelítés, kihajlás, stb. -t is), és közben mikrofonon csevegsz miközben viszitek a COOP vagy egymáselleni missziókat.
Ezek után nekem ne gyertek, hogy a gamepad jobb mint az adws+egér... XD