• Penge4
    Azért gondolom érzed a különbséget a kettő között. Mellesleg sokan a JS-t is (a tévhiteket leszámítva) azért tiltják le, mert már a tökük tele van a lebegő, görgetéssel úszó facebook dobozokkal meg a többi fossal és így egyszerűbb.

Meg persze valaki mondjuk látogat 20-30 oldalt, azokon engedélyezi, de egy-egy Google keresés alkalmával nem kap a pofájába minden bannert, csak a tartalmat, amit keres. Ha kell, akkor ott is engedélyezi ideiglenesen. Miután megszokod nem annyira kényelmetlen. Sőt. Ma már böngészni sem tudnék Flashblock és block-external nélkül.

Amúgy tudom, a HTML5-öt is lehet használni erre is, de ettől függetlenül HTML+CSS+JavaScript esetén nem ez a jellemző, addig Flash esetén leginkább csak ez a színvonal a jellemző.

Amúgy meg nézd már meg ezen az oldalon hogy teljesít az IE9 (ismétlem, IE). Akkor képzeld hozzá hogyan fog teljesíteni a többi böngésző, ha majd kész lesz mindenhol a hardveres gyorsítás.

Szóval videó megvan, játék megvan, weboldalon lévő animált menük megvannak. Na mire másra való még a Flash? Úgy értem olyasmire, ami miatt égető szükségem lenne hülye beépülőkre. Na látod. Számomra ennyi elég, hogy végre megszabaduljak ettől a szartól is, ahogy már tettem réges-régen a Real Playerrel, Quick Time-al, WMP-vel és PDF-el.

Előbbi három ha még elvétve akad is szerencsére egy klikk a placeholderre, majd cím kimásol és letölt, offline lejátszóban megnéz, utóbbit pedig szintén töltögettem, amíg nem volt hozzá a guglinak nézőkéje. Azóta már azt sem teszem.

Mielőtt még megemlítenéd, hogy a 10.1-es Flash-ben van hardveres gyorsítás, halkan megjegyzem, ha olyan high-end erőművem lenne azokkal a videokártyákkal, amiket méltóztat támogatni az Adobe, akkor szükségem se sok lenne rá... De nincs. És nem is lesz egy darabig. Az Adobe kedvéért meg főleg nem. A böngészős HW gyorsítás fog menni a mostani kártyámmal is a többiek meg kapják be akik nem támogatják...