mudrunnersnowrunner
expeditionsroadcraft
  • Jóózsf István #6663
    Nincs gond az epikkel ebből a szempontból. És még egy csomó ingyen játékot is ad. Persze a gőz is, de itt valahogy másképp érzi az ember.

De nem is ezért jöttem.
    Hanem mert ezt már vagy ötször akartam megírni, de mindig játék közben jut eszembe és amikor kilépek már sehol nincs a gondolat.

Babráltam a hetekben a váltókkal. És egyszer csak jött a heuréka érzés.
    Merthogy:
    Szerintem a játékban a motorokért felelős fejlesztő nem kommunikál (Haragban van!) a váltókért felelős fejlesztővel.
    A játékban a motoroknak nem igazán lóereje van, hanem nyomatéka, de ezt már fejtegettem és nem is annyira lényeges. Ennek az értéke egy kisebb teherautónál olyan 100'000 körül van. Hogy ez az érték hogy jött ki, azt nem tudni. A játékban jelen állás szerint a legmagasabb érték: 270'200
    És most jön az érdekesebb rész.
    A valóságban egy személyautónál az a fokozat, ahol egy az egyben (DIREKT) átmegy a motor fordulata a váltón az a négyes fokozat (Vagy legalábbis sokáig így volt. Mostanában már inkább az ötödik.) És minél kisebb a fokozat annál inkább csökken a szorzó. Így minden egyes kisebb fokozatban erősebb a jármű, mint a négyesben. Abba most ne menjünk bele, hogy milyen áttételek vannak, mert fogalmam sincs és szinte minden egyes váltóban más.
    A játékban viszont ez a módosítatlan fokozat az egyes!!! És sokszor azt veszem észre, hogy már ehhez is kevés a motorok ereje.
    Ha mondjuk azt modellezték volna le, ami valóságban van, akkor elég lenne ez a nyomaték érték. De mivel az egyes az 1/1 a kettes már 3 a hármas már 5 és így tovább 12 - 20-ig És ez mind szorzó ám!
    Ezekhez természetesen fogyasztási szorzó is társul, de abban is épphogy érintették a logikát. Van ám káosz.

Sokszor látom, hogy a kényszermegoldások sajnos szükségesek, de ebben az esetben baromira szükségtelen volt.
    Az is igaz, hogy a végeredmény közelít a valóságban megszokotthoz, de attól még butaság!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2025.12.21. 18:45:33