-
"Elsősorban a kikapcsolódás. Azért játszom - játszunk, hogy a hülye gondolatok a fejünkben ne zaklassanak! Legalább átmenetileg ne."
Így van. És ahhoz, hogy ez megvalósulhasson: "Ti elfogadjátok ennek a játéknak a szabályait."
Ha nem tenném, akkor a játék pont olyan lenne, mint az élet. És jönnének a hülye gondolatok a fejembe.
Attól függetlenül, hogy sírok, mert Amur milyen egy rohadék hely, még megcsináltam és azért volt olyan része, amit élveztem. A végefelé azért megbarátkoztam vele és akkor is tudtam már ismét élvezni. Emellett a probléma megoldására tett erőfeszítés miatt el is terelte a figyelmem másról. Szóval a dolog működött.
Az, hogy sok a sírás-rívás itt, annak a következménye, hogy az ember alapvetően szeret panaszkodni. Sokkal több benne a negatív energia, aminek a kifejezésére ráadásul rengeteg szavunk is van. Míg a pozitív dolgoknak nagyon örülünk, de annyira nem kifejezhető (nem tudjuk [tudom] kifejezni) írásban. Emellett nincs is düh, amit le kellene vezetni, vagyis nem jövünk és írjuk meg azonnal.
De ez fordítva is igaz, hiszen én nem egyszer írtam, hogy itt-ott tetszett a dolog és milyen jó volt (most úgy általánosságban a játékról), egyesek e fölött mégis simán át tudnak siklani és csak a negatív dolgot megjegyezni. Vagyis olvasva is inkább a negatív dolog a keresettebb.
Ez pont ugyan az, mint rengeteg fórum, ahova a problémájával megy az ember. Aztán, ha megoldotta, akkor lehet, hogy soha vissza se néz, hogy közölje, megoldotta. Ha meg valami jól működik, akkor elkönyveljük, hogy jól működik és nem rohanunk megosztani egy fórumon, hogy a dolog az elvárt módon működik. Nem úgy, mint mikor nem az elvárt módon működik.
Így a net tele lesz sok negatív infóval egy adott dologról, de fugalmunk nem lesz arról, hogy vajon hány embernek nincs problémája. Vagyis nem látjuk, hogy az adott dolog tényleg rossz, vagy csak páran kifogták a selejtet.
Te is folyamat panaszkodni jársz ide. Először jól leosztod a játékot, aztán megmutatod, hogy csesztél ki a készítők gondolkodásával. Ahelyett, hogy annak örülnél, hogy sikerült átszerkesztened a fájlokat és olyan módon megoldanod a dolgot, ahogy senkinek. De az írásokból nem úgy tűnik, hogy még ez sem jó neked.
Ha sok értelme nincs is annak, amit írok, de legalább tesztelem a billentyűzetem :)))