mudrunnersnowrunner
expeditionsroadcraft
  • Jóózsf István #6200
    Megcsináltam.

Most itt egy 200 oldalas ömlengés jönne, hogy mekkora zseni vagyok. Ami tulajdonképp igaz. De ezt most nem úgy oldottam meg. Egy zseni ránéz valamire és csípőből mondja meg, hol van elbaszcsizva.
    Ezzel én rohadt sokat melóztam. Persze nem folyamatosan a hiba keletkezése óta, de több napon keresztül mindig szántam rá fél, egy néhány órát.
    A metódus a következő.
    Ebből a pótkocsiból van még egy. Amelyik küldetés pótkocsi és cipel valamit. Azzal nem sokra mentem, mert nagyon másképp épül fel a fájlokon belül. És nekem szükségem volt egy stabil alapra, hogy át emelgetve az elemeket rájöjjek, hogy mi nem stimmel.
    Valahogy eljutottam az ősrégi nagyon hosszú 8 férőhelyes félpótig. Ami miatt ott kötöttem ki, az nem jött be.
    Viszont észrevettem, hogy az a pót másképp van megoldva ami a felfüggesztést illeti. Az látszik a dejókban is, hogy a mumus a kerek körül van. Mintha maga a felfüggesztés indítaná el a megállíthatatlan folyamatot.

Szóval... Az, hogy másképp van megoldva, az csak egy dolog. Számtalan helyen találkoztam már eltérésekkel. AZ egyik jármű így, a másik meg úgy van...
    Az új pótnál nem volt "kötve" semmihez a felfüggesztés. Ez nem nagy ügy. Ilyenkor valószínűleg automatikusan hozzárendeli valamihez a játék. Ami annyit jelent, hogy azzal a valamivel van fizikai kapcsolatban. MÉG AKKOR IS ha látszólag semmi köze nincs egymáshoz a két elemnek. NA ez nem sikerült a tervezéskor.
    Először lemásoltam a nyolcas pót kerekeinek kapcsolódását. Akkor az történt, hogy ugyan behisztizett megint, DE MÁR CSAK AZ UTOLSÓ TENGELY!!!!
    És akkor meg is volt a megoldás. Amihez az utolsó tengelyt kötöttem, azt hagytam a picsába és az előtte levő szekcióhoz kapcsoltam. És lőn...

Ezt a dolgot még a 6900 TwinSteer-nél fedeztem fel. Ott valamilyen oknál fogva az első felfüggesztéseket a fülkéhez kötötték. Nem pedig az alvázhoz. Ami nem lett volna baj, de hiába konfiguráltam agyba-főbe, sehogy sem akarta azt csinálni, amit én szerettem volna. Aztán egyszer csak valamiért kitöröltem ezt a kapcsolatot. (Talán egy modban láttam...) Most nem kötődik "semmihez" és kiválóan működik! Tehát.: Akár ez a pótkocsi is működhetett volna, de belebújt az ördög.
    A lényeg, hogy most már befejezhetem azt a küldetést, amit még meg szerettem volna csinálni és eladhatom a pótkocsit, mert az árát KURVÁRA MEGÉRDEMELTEM!!! :-DDD