Jóózsf István#5845
Az új az ideje javarészét a levegőben töltötte! A kolobnak csak annyi volt a bűne, hogy leért az eleje és a hátulja. Direkt két steril járművet választottam, hogy nehogy a fejlesztések befolyásolják az eredményt. Így a kolobban nem volt emelt-állítható futómű. De többet volt a talajon. A másik mozgása annyira irreális, hogy már viccnek is rossz!
A kolob egy huszontonnás batár. Szinte nincs daru ami megemelné...
Vájjá, megnézem a fájlokat!
Kolob:
Alap tömeg: 28800 És nem is nagyon jön rá semmi. A korai járműveknél még nem vették külön az alvázat a fülkétől.
Első rugó: 0.05
Hátsó rugó: 0.03
PLAD:
Alap: 17000
Fülke 9000 Ez összesen 26 tonna ami nem lenne gond. (Bár mintha jóval nagyobb lenne maga a jármű a Kolob.nál)
Első rugó: 0.03
Hátsó rugó: 0.04
Már látom hol a baj...
A PLAD-nak hátul erősebb a rugója, holott annak VAN fülkéje. Ami egyértelműen a jármű elejét terheli. Szóval túl van feszítve a hátulja. A Kolobnak a súlyelosztása -1 Ami annyit tesz, hogy a közel 29 tonna egy méterrel a tömegközéppont mögött van. A PLad-é -0.35 és ez csak az alváz!!! A fülke az első tengelyeken van! Tehát valószínűleg +1.xxx De lehet +2 is.
Szumma szummárum: A Pladnak rossz a súlyelosztása. A hátulja pattog és ezt dejó is alátámasztja. A Pladnak elég lenne hátulra 0.02
Még egy értéket találtam, amivel nem értek egyet.
Van csillapítása minden tengelynek. Ha én állítom, akkor az érték 0.6 Régebben a gyári érték 0.4 volt. Minél nagyobb az érték, annál jobban csillapít. Kevésbé pattogós. Nem engedi a rugót érvényesülni.
Kolob.
E: 0.08 (Nagyon kevés!)
H: 0.2
PLad.
E: 0.15
H: 0.22
Jóval könnyebb hátsó tengely, + jóval erősebb rugó és szinte ugyanaz a csillapítás. Egyenlő: SZAR!
SZAR
SZAR
SZAR
SZAR
SZAR
SZAR
SZAR
SZAR! A végtelenségig tudnám csinálni! :-DDD Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2024.06.10. 17:32:25