6011
  • RJoco
    Eszembe jutott még valami.
    Esetleg megpróbálhatod, hogy kikapcsolod a VRR-t és bekapcsolod a játékban a V-Sync-et. Extrában korlátozhatod 60-ra is.
    Régen nem voltak ilyen sync-es cuccok a monitorokban, mégis képszétesés nélkül lehetett játszani a játékokkal. Erre van a V-Sync.
    A VRR és Freesync meg arra, hogy a monitor képfrissítését igazítsa a játékhoz.
    Általában ezt az értéket jobb monitorokon nyomon is lehet követni. A régi 27-es LG-nél nem volt gond. A 48-ason nagyon lassú ez a követés. A legtöbbször egyszerűen csak 120-at mutat. Akkor is, amikor a játék "stabilan" megy 110-zel.
    Az új Samsung meg olyan gyors, hogy nem egyezik a játékban RTSS által kiírt érték a monitor által kiírt értékkel. De legalább a közelében van.
  • RJoco
    Ez az Amur azért nem egyszerű.
    De eddig nagyjából egész jól elvagyok. Igaz, lassan haladok. Talán a következő fázisra befejezem és nekiállhatok a mostani legfrissebbnek :)

W10 alatt is is bekapcsoltam az opciót és úgy látszik, hogy megjavult. A hófutó keret nélküliben futott és nem volt gond. Átváltani másik ablakra sem, HDR mellett.
    A szájbergyerekkel is megnéztem, mert tegnap ott nagyon látszódott a dolog, de most semmi.
    Remélem ez így is marad már...
  • RJoco
    Ez a Samsung Odyssey OLED G9 monitor.
    A villanásokat sikerült felvennem.
    De most eltűntek egyelőre. Az nvidia g-sync részén van a 3. pont valami speciális beállításra. Az nem volt bepipálva. Bepipáltam. Most a monitor is kiírja, hogy VRR bekapcsolva. Eddig nem volt.
    De majd meglátjuk.
    Átmegyek W10-re, ott is megnézem majd.
    A monitoron nem találtam beállítást freesync-re. Az nvidia control panel szerint meg nem g-sync kompatibilis. Pedig az. De lehet, hogy kell neki egy firmware update is. Ami úgy 1,5 GB (itt most lenne egy falba verem a fejem gif).
  • RJoco
    Ismerem a kék fény szűrőt és utálom is. Biztos, hogy nem kapcsolom be.
    Alapból nem szeretem a túl meleg színeket.
    A fehér meg legyen fehér. Most ettől kicsit eltértem, bár a fehér így is fehér maradt, de kicsit melegebb a színvilág, mint a másik monitoron. Itt inkább valahogy a kék nem annyira kék talán. Nem annyira erősen kirívóan kék, mint hideg színbeállítás mellett.
    Ezen valahogy ez tetszik jobban.
    Amúgy pont olyan színvilágra be tudom állítani, mint a másikat. Ez tök jó. Az IPS paneles LG-vel esélyem sem volt.
  • Jóózsf István #5166
    Nálam van lóblú mód. Nagyon eltolja "sárgába" a színt. Nem jó.

Folytatnám a kanosszajárást. Ugyanis azt valóban megoldottam, hogy ne villódzon. Csakhogy: Ha a fő menüben kikapcsolom a VRR-t (FreeSync-et) akkor a játékok profiljában már hiába kapcsolom be. Nem működik. Itt csak ki lehet kapcsolni. Illetve AMD optimized-re állítani.
    És a lényeg. Ha kikapcsolom a VRR-t akkor olyan darálásba megy át a pásztázás, hogy a szemeim azonnal kapituláltak!
    És ezt az egészet nem értem. Eddig is fríszink nélkül játszottam a játékokat mégsem zavart ennyire. Most ha kikapcsolom, akkor jóval rosszabb.

Szóval választhattam, hogy a villódzás, vagy a recegés miatt robbanjon fel az agyam! A villódzás mellett döntöttem. Az csak egy játékot tesz játszhatatlanná. A recegés mindet!

Jocó!
    És az melyik monitor is?

És egy kis mellékes. Végre sikerült némi kitartással megszabadulnom a soundbar-tól. Nesze neked Bowers & Wilkins! :-D
    Így a monitor már csak HUSZONKETTŐ és FÉL kiló. (A talpa sincs rajta. 29.5-ről indultunk!!!)
  • Oldgamer
    Szia Jocó+többiek!
    Kicsit eltűntem, de olvaslak ám titeket! :) Mással játszom mostanság ( ralley ) de hamarosan újra SR! Kellett egy kis más vonal közel 2-év után.

Jocó: látom kínlódsz a monitorral... tudom a monitor meg a tv sok mindenben más, viszont amit én megejtettem a modern tevémen jó pár hete, emiatt jobban tetszik game módban a kép, az nem más, mint a kék fény szűrése. Ezt bekapcsoltam. Komolyan mondom, nem is tudom hogyan fogalmazzam meg, meseszerűbbek lettek a színek, enyhén sargásabb a fehér, emiatt moziszerű szintónusokat kaptam, nem durván erősek a színek, árnyalatok. Pl a TLOU 2 olyannyira szép lett, hogy ámulok-bámulok, de a hófutó is jobban tetszik így. Esetleg ha van ilyen lehetőségetek tegyetek egy próbát ti is otthon. Valószínű, az egyéni képbeállításoknál kell kicsit variálnotok pluszban a színekkel stb. Összhangba kell hozni a láttatást.
  • RJoco
    A hófutót teljes képernyős módban toltam, ott nem volt gond. A szájbergyereket keret nélküli ablakos módban toltam, alul ott volt a villódzás. Meg win-ben is. Nem sikerült megoldani.
    Most W11-ről megy. Egyelőre jónak tűnik.
    A hófutót még nem próbáltam. Először alszom egyet, aztán megnézem ablakos módban. Sokka jobb úgy váltogatni az ablakok között. Különben nálam is van fekete vára.....
    Tévedtem, megint csinálja :((((
    Lehet, hogy az új driver?
    Épp most frissítettem, de eddig nem volt gond. Úgy látszik vissza kell raknom egy régit.
  • RJoco
    Hogy miket nem tanul az ember!
    Eddig jó a monitor. Vagy mégsem. A tálca alján látok időnként némi vibrálást. De csak a tálca alján. Ezzel kell valamit kezdenem.
    A hófutó nagyon szép rajta. Asszem ezentúl ezen fogom játszani. A játék alatt semmilyen vibrálás nem volt.
    Amit ma tanultam, az az, hogy ezek a különböző védelmi vackok nagyon durván rontják az élményt.
    Először eszméletlen szép képe volt a monitornak. Egyáltalán nem olyan, mint az LG-é.
    Igaz, a monitor kijelzőjének a felülete fényes. Szóval mindent is visszatükröz. De sötét szobában ez nem lényeg.
    A lényeg, hogy babráltam a monitor beállításait és okézás nélkül bekapcsoltam a szemkímélő módot úgy, hogy már aktív volt a HDR a win-en. És lássak csodát, pont olyan ronda lett a képe, mint az LG-nek bekapcsolt HDR-rel. Először nem is értettem, hogy mi van. Egy csomó beállítás nem volt elérhető a monitoron. Aztán az egyik mondta is, hogy a beállítás eléréséhez ki kell kapcsolnom a szemkímélő módot. Utána megint szép lett a kép.
    Most már elcsomagoltam az LG-t, elő nem veszem megnézni, hogy ott milyen ez a beállítás. Bár elvileg nem volt bekapcsolva, mert alapból utálom ezeket. Viszont ennél a monitornál 2 fokozata van. Én csak épp az alapra állítottam. Lehet, hogy az LG-n ez alapból megy és nem kikapcsolható.
    A monitor képe szép, a hiba nem annyira zavaró, de meg kell oldanom nekem is. Egyebek tekintetében meg, hát, nem éri meg a pénzét. De jelenleg nincs alternatívája.
  • RJoco
    Ügyes vagy!

Viszont akkor ez rajtam annyira nem fog segíteni. Bár nvidia-nál megnézem ezt a VRR-t. A Dell monitorban viszont se VRR, se x-Sync nem volt.
    Az új monitorom viszont 1 órán belül megjön. Szóval már azzal fogok bíbelődni, ha jelentkezik a gond.
  • Jóózsf István #5161
    Megoldottam!

(Annyira jó, hogy "szétoffolhatjuk a témát!) :-)

Tegnap úgy jöttem haza, hogy valamit teszek az ügyben.
    Van egy játékom, ami teljesen játszatatlan volt emiatt.

Úgy kezdtem, hogy lelőttem a hágyéert. SEMMI!
    Aztán elkezdtem utána olvasni. Beírtam az internetbe, hogy: "AMD vga in game flickering philips monitor"
    Csak az amd re érkezett találat, de az egy rahedli! Nem lettem boldog, de akkor már felcsillant a reménysugár, hogy nem kell birkóznom a monitorral.
    Írtak mindent. A szokásos kötelezők: Drájver, förmver, szoftver, nagyi széklete, postás vérnyomása. KÁBEL!!!
    Találtam egy jücsüböt, ahol egy RETTENTŐ OKOS büdös gyökér: " Majd én megmondom a tutit!!!" Elkezdett előadást tartani a kábelekről.
    Nosza elő is szedtem a létező összes édzsdíemáj és duálpénisz kábelt. SEMMI!

Pánikszerű kapkodásban (Meg ne kérdezzétek miért.) Kikapcsoltam a kijelző központi beállításban a VRR nevezetű dolgot. (Meghatározás a képen) Egy gyakorlatilag a fríszink.
    Igen ám de minden játék profiljában is van egy fríszink kapcsoló. Aminek (láss csodát) a leírása is ugyanaz! (Az aemdénél megvannak a profilok, csak változtatni kell, ha akarunk a beállításokon. A Zenvídiánál létre kell hozni.) Csak míg a központiban Engedélyezés és tiltás van a profilban AMD optimalizált - ON és OFF van. Na az ominózus játékban véletlenül, (Tényleg véletlenül, mert nem vettem észre hogy abban a profilban vagyok.) És mert itt simán fríszinknek hívják ráböktem, hogy ON. És LŐN! Nem villogott. Ugyanezt eljátszottam a hófutóban is (És máris ON a hozzászólás!!! :-DDDDD ) Ez sem villogott. Innentől egyértelmű volt, Az összes játék saját profiljában van ON-ra állítva. Béke és boldogság!
  • RJoco
    Nem pulzál, csak lassítva van. Az az 1s a rendes ideje a végén.
    A Dell csak 60 Hz-es volt, lehet, hogy ezért volt ennyire látványos. És 100% fényerőnél is képes volt ilyet csinálni.
    Az LG 144 Hz-es. Szerintem pont akkorát villan, mint nálad. Az közel nem olyan zavaró. Szerencsére nekem csak ritkán csinálja.
    Lehet, hogy a zöldek driver-ével van még mindig gond?
    W10 vagy W11-ed van?
    W11 alatt nem próbáltam ki. És DP kábellel használom.
  • Jóózsf István #5159
    Nem tudom felvenni.
  • Jóózsf István #5158
    A 0:02-es pulzálásra gondolsz, vagy a 0:06-os villanásra? Mert a 06-osra hasonlít de nem ilyen erős.
    És nem is az egy-egy villanás zavar, hanem amikor másodpercenként kb 5-6-ot villan és folyamatosan csinálja. Ha tudom felveszem...
  • RJoco
    Na még ilyennel sem találkoztam, hogy a talp rajta volt. Akkor jó nagy volt a doboz. Mondjuk a monitor méreteit tekintve lehet, hogy mindegy volt már.

A színek terén megnyugtatlak, hogy IPS és IPS között is nagy a különbség. A Dell-nél semmi zavaró nem volt, gyönyörű képe volt és nem volt gond, hogy fölötte van az OLED. Ide húzom, oda húzom, átlóg, semmi zavaró.
    Az LG-nél? Az is IPS. Rettenetesen ronda a képe. Az OLED-hez képest minden szín fakó, más. Már az első pillanattól úgy voltam vele, hogy ezt nem tartom meg.

Úgy rémlik, hogy a VA panelek jobban érzékenyek a betekintési szögre. Bár nagyobb fényerőt és kontrasztot is produkálnak, de igazán csak szemből adnak szép képet. VA panelesem talán még sosem volt, így tapasztalatom nincs. De amit írsz, azzal egybevág az infóm.
    Látom Alapítványozol :D Egyszer már elolvastam a teljes Alapítvány sorozatot. Baromi jó. Az első évad sem volt rossz. A második majd szerintem akkor jön, ha kijött a teljes évad. Talán 10 rész :( Csinálok egy hétvégi maratont és letolom az egészet egyben.

Nézd már meg légyszi ezt a videót!
    Nem így villog neked is?
    Ez a Dell. 1 hónapig jól ment, majd jött ez. Hol ritkán, hol gyakran. Hol egy órával a bekapcs után, hol 5 perccel. Játéknál sosem, de főleg csak a szatiszfaktorit toltam rajta. És mindig csak klikkelésnél. Egy idő után már elő tudtam idézni én is a hibát, mint a videónál is. Aztán egyszer csak elmúlt. Frissítettem pár nvidia driver-t. Most az utolsó júniusban kiadott van rajta asszam. Ekkor tűnt jónak. Aztán a Dell küldött cseremonitort. Az annyira eltolt valamit, hogy már az egér húzásánál is ilyet csinált. Hiába raktam vissza a régit, nem múlt el. Az LG is csinálja, de sokkal gyorsabban, az nem annyira zavaró. Játék alatt kérdéses, mert nem tudom, hogy a szájbergyerek eleve villódzik időnként vagy nem. De ez is csak a töltő/átvezető képernyőnél jelentkezik az elején. Játék közben soha.
    Ha az OLED-en játszom és alatta megy a másik monitor, akár a Dell, akár az LG, sosem csinálják. Csak amikor valamit azokon csinálok.
    Az LG ritkán csinálja és még nem sikerült szándékosan előidézni.
    De mindegy is. Az új monitornak van már nyomkövetési száma. Remélem éjjel leutazik München mellé, de legkésőbb szombat reggelre odaér és mindjárt ki is hozzák. Aztán ez meg megy vissza.

"Meg is kérdezhetnők, hogy "Ugyan mi a szarnak kellett nekem ekkora?" És tényleg! Miért?"
    Én biztos nem kérdezek ilyet. Ekkora kellett és kész. Nekem is azért van 48"-os a gépnél, mert az kellett.
    A nappaliban meg azért van 83"-os, mert akkora kellett. Ez mondjuk direkt a szemem miatt van. A 77-es kicsi lett volna. 55-ösön leteszteltem az oldalak nagyításával és, hogy milyen messze kell ülnöm, hogy jól olvassam. Így jött ki, hogy kanapéról kell a 83. Nem is bántuk meg :))
  • Jóózsf István #5156
    A mérethez csak annyit, hogy TERMÉSZETESEN mérőszalaggal keresztbe kasul méregettem mindent, hogy biztosan beférjen.
    De amikor betettem, akkor kiszakadt belőlem, hogy "Bakker, ez kurvanagy!" :-) Erre írtam, hogy: "Meg is kérdezhetnők, hogy "Ugyan mi a szarnak kellett nekem ekkora?" És tényleg! Miért?"
    Mert az ember ilyen. A szemem kívánta! És a szemem meg is köszönte, mert az elődjénél már egy két esetben hunyorognom kellett, hogy el tudjam olvasni... Ez most "egy darabig" jó lesz. Aztán már úgysem látok semmit hiába veszek nagyobbat, aminek már három méter az átlója! :-)
  • Jóózsf István #5155
    "Amúgy szerintem nem talppal kellett volna a falra tenni, akkor talán könnyebb lenne :D" :-DDD
    A vicc az, hogy valóban teljesen készre szerelve van a dobozban, de az első dolgom volt a talpat levenni. Minthogy azzal együtt fel sem lehet aggatni! De viccnek jó volt. :-)

Homlok egyenest más képet mutat a két rendszer. A VA élénkebb színeket mutat. Le sem tudom venni rendesen, csak ha a már full fakó. Szóval próbálom úgy intézni, hogy egyik monitorról ne kerüljön át tartalom a másikra és akkor nem kapok agyvérzést.
    Az IPS - VA színeltérés legjobban a MAPPA SÁRGÁNÁL érhető tetten. Ha eddig IPS-t használtál, akkor ahhoz képest a VA CITROMSÁRGA!!! (Erre az Oázisban hívta fel a figyelmem egyszer egy eladó. Azt mondják, hogy a VA-nak viszont sokkal szebb a feketéje. És nem fénylik annyira amikor nincs rajta kép, mint az IPS. Ez is igaz. Ugyan nem teljesen fekete, mert egy kicsit ez is dereng, de valóban jobb az IPS-nél.

De van még egy dolog.
    A potpléjerben a feliratok nálam közel neonzöldek, hogy minden háttérből kitűnjön. Minap ledőltem az ágyra egy filmhez és látom, hogy a feliratok FAKÓ zöldek. Na mondom akkor ez is szar, De valamiért felkeltem és odaültem megint a monitorhoz és lőn mégiscsak neon. Szóval az van, hogy egy kis szögben nézve is megváltoznak a színek. Ezt egy IPS nem csinálja!
    Most ezt úgy kell érteni, hogy a neon egy kirívó eset egy teljesen átlagos színnél nincs akkor a változás, hogy zavaró legyen. De egy jól megszokott felületen az ember azonnal észreveszi! Nem pontosan ez a jelenség, de példának jó lesz!

Még egy dolog van, ami aggaszt és nem tudom, hogy kinek köszönjem (AMD - Pisi - Májkrofos): VILLÓDZIK.
    nem minden esetben. Némely játékban és valamilyen megvilágításnál, amit nem tudok belőni, hogy na ez az.
    Eleinte csak villan egyet, amire azt is gondolhatná az ember, hogy káprázott a szeme. De aztán be tud sűrűsödni. Nem azt mondom, hogy stroboszkóp, de baromi zavaró. És ha fordítom a nézetet abba tudja hagyni, hogy aztán megint elkezdje.
    Van olyan játék ahol egyáltalán nem jelentkezik. A hófutónál viszont törvényszerű! Azt nem tudom most hirtelen, hogy kikapcsolt hágyéernél is...

Az, hogy a távnyaggató nem működik kábé le is szarom. Az oLGáét sem használtam. Mit állítgassak a monitoron? Az ember egyszer belövi, azt' csá!
  • RJoco
    Rá is néztem az oldalra és épp volt egy darab raktáron (nagyon remélem és nem csak az oldal hülyült meg) és az ára is lement elfogadhatóra, úgyhogy remélhetőleg a jövő héten meg is jön az új monitor.
  • RJoco
    Hát nem apróztad el, az már biztos. Ez már TV méret. Mint az én 48"-osom.
    Azt is ketten raktuk a falra. Meg az asztalra is először. De a falra férfi erő kellett már segítségnek.

Windowsban bekapcsoltad a HDR-t?
    Ha igen, akkor lehet, hogy érdemesebb ablakos, teljes képernyős módban futtatni a játékokat. Akkor asszem nem vacakol a monitor. Amúgy az LG ugyan ezt csinálta. Úgy emlékszem. Csak sokkal gyorsabban, annak azért nem kellett 3s a váltáshoz.
    De asszem, hogy most nem csinálja, ellenben SR alatt simán át tudom húzni a kurzort a másik monitorra.
    A másik monitor viszont valamit csinál HDR nélkül is. Ott szokott hosszabb fekete kép lenni, mikor indítom a szájbergyereket ablakos módban, WQHD felbontásban a DWQHD-s monitor közepén. Alt+Tab-nál is előfordul, hogy mielőtt a látható játékablakra vált, fekete lesz a teljes képernyő. Ez van. Várom, hogy lemenjen az ára az új monitoromnak. Azzal talán jobb lesz a helyzet.
    Ha ezen a másik monitoron is bekapcsolom a HDR-t, mert tudja ez is, akkor nagyon ronda lesz az asztal, így inkább nem használom ott.
    Látványban szerintem hozzáad játékoknál. Legalább is az OLED-en. Nem az IPS-en.
    De ahogy olvastam, van két féle is, az egyik parasztvakítás, a másik viszont nem. De ezt kiszűrni.....

Amúgy szerintem nem talppal kellett volna a falra tenni, akkor talán könnyebb lenne :D
    Viccet félretéve, nem OLED, valószínű, hogy több benne az anyag, meg a merevítés, ráadásul ambilight-os is, ki tudja mennyit nyom :D
    Az IPS és VA között mit kellett összelőni?

A távirányítót lehet, hogy engedélyezni kell a monitor menüjében. Vagy rossz a TV. Esetleg takarásban van a szenzor.
    Ha ennyi szálkát látsz benne, lehet, hogy jobb, ha még most visszaviszed és visszakapod a pénzed, mint, hogy megtartsd és csak idegesítsen. Már, ha még visszaadhatod, mert, ha személyesen vetted, akkor lehet, hogy csak 3 napig viheted vissza. Ha neten rendelted, akkor 14 nap akkor is, ha bementél érte a boltba. Legalább is régen így volt.
  • eta32 #5152
    Árban nagyon jó...ha csak egy samsung ilyen típushoz viszonyítom az kb dupla ár de inkább 3x.
    Kérdés ez az alacson ár, ér annyit "kompromisszumot" amik már most jelentkeznek.
    Neked kell hogy megfeleljen.
    Sokat olvasgattam én is a HDR-ről a legtöbb moncsin csak parasztvakítás ,nem tudja vagy nem úgy ahogy kellene....
    Sok sikert hozzá szép méretes darab az tuti...
  • Jóózsf István #5151
    Ilyen.
    Már akartam veled egyeztetni pár dolgot, de naponta változik a véleményem...
    Ezt a HDR témát is csak ugatja mindenki! Azt sem tudom eldönteni, hogy jó-e ez egyáltalán bárkinek. És az ezzel járó hülyeségek sem tetszenek.
    A legnagyobb fájdalmam, a teljes képernyő és ablakba váltás közötti három másodperc fekete képernyő. (Filmeknél és játékoknál. Akkor is így van, ha csak kikattintok a játékból.)
    De a fizika megtestesülésével is van bajom. Vért izzadtam, mire feltettem a fali konzolra a másik helyére! 27 kiló! Azt ugyan mi a tököm ilyen nehéz benne? KATÓDSUGÁRCSÖVES??? :-D
    A hangszóróját sem lehet leszerelni, csak ha szétszedem az egész monitort. Azt meg csak úgy lehet, ha leveszem, de én ugyan le nem veszem még egyszer!
    Meg is kérdezhetnők, hogy "Ugyan mi a szarnak kellett nekem ekkora?" És tényleg! Miért?
    Azt se nagyon kell firtatni, hogy az elődje lett a másodlagos monitorom. Ami egy IPS paneles... Ez meg ugye VA. Na ezt lője össze az akinek száztizenkét annya van! Ezzel elment egy egész napom. (De még most sem igazán jó. Egy hetes a monitor!)
    Pénteken hoztam haza. Hétfőn éreztem először, hogy TALÁN (!!!) nem az ablakon sztam ki a pénzt. Addig csak a fájdalom és a szívás.
    Azóta tudom értékelni a fríszinket, ami a legelső pont volt a vásárlásban.
    A magasabb képfrissítést, ami számomra nem hozott semmit, így le is korlátoztam 75Hz-re.

Ja, és fűt mint az állat! Meleg, mint a rohadalom. Ez így nyáron a kánikulában kifejezetten előnyös! :-)
    A távirányítója nem működik!!!! Igen. Jól olvassátok! A vadiúj monitornak a távirányítója nem megy! Maga a távnyaggató megy, látja az infa érzékelőm ami a DVBViewer-hez van, de a monitor leszarja!
  • RJoco
    Milyen új monitor?

Mod pályához mod verdák. Nincs is ezzel semmi gond. :)
  • Jóózsf István #5149
    A nyolcadik fázisban már volt NYÚGÉMPLUSZ!!!! :-DDD
  • Jóózsf István #5148
    Na ezt nem gondoltam volna. Valami azt súgta, hogy van erre a felvétel sötétségre valami beállítás. Hát nincs. De az AMD szoftverben tudok csak simán felvételt készíteni, és tudok "Területről" felvételt készíteni és ha ezt választom, akkor a felvétel is világos lesz.
    Majd észben tartom!
  • Jóózsf István #5147
    Ja, igen. Új monitor. HÁGYÉERBEN NYOMOM!
    Gondolom emiatt lett nektek sötét. Nálam amikor felkapcsoltam a lámpát éjszaka a havas részen, akkor kivakuzta a szemem.

Jó persze. Az ikszemel....
    És ha azt mondom, hogy ezen a pályán néhol épphogy átjutottam, akkor a kérdés: Kinek-mihez készült ez a pálya?
  • RJoco
    A hosszú videód nagyon sötétre sikeredett.
    Így autót menteni is csak te tudsz. Fával megpakolva, 80 fokos lejtőn.
  • Jóózsf István #5145
    Ez már inkább jellemző arra a pályára. Kicsit talán sok is...
    (Még nem volt kész a jücsüb a feldolgozással, de nem várok tovább, mert majd' elalszom.)
  • RJoco
    Nem tudom.
    Nekem PS-en tűnt fel először. Aztán elindítottam PC-n és ott is ott volt. Meg, ha jól emlékszem, akkor a jobb alsó sarokban volt pár infó is, köztük ez is.
    Szerintem csak most jött. De ez sem biztos.
  • Jóózsf István #5143
    Szerintem az a kilencedik fázissal jött. Persze a roggyant elmémre nem mernék támaszkodni...
    Ezt kedvcsinálónak szántam, egy Remoh pályához annak minden előnyével és hátrányával, de kicsit későn indítottam a felvételt. Viszont most töltök fel egy hangulatosabbat...
    Dimbes-dombos, hegyes-völgyes, saras. És természetesen a rohangálj ide-oda huszonhatszor kötelező elemekkel!
  • RJoco
    A New Game+ részt nézted már?
    Mert belekerült egy ilyen is.
  • Jóózsf István #5141
    Igen a kamera kezelése elmarad az egeres oda nézek ahova akarok és akkor amikor akarok-tól. Ráadásul kell is állítani a kontroller érzékenységén, (a játékban) hogy "ideális legyen"
  • RJoco
    PS-en a megfelelő csomag mellett elérhető az alapjáték 3 pályával ingyen.
    Kíváncsiságból ki is próbáltam stream-elve.
    A töltési idő nem rövidebb, mint PC-n.
    A kontrolleres irányítás nagyon fura volt. Szerintem nem jobb, mint bill+egér kombóval. Sőt, a kamera fordítása borzasztó és a kormányzás sem volt olyan, mint amire számítottam.
    Bár a rezgő be volt kapcsolva, nem rezgett sehol.
    Viszont 83-as kijelzőn nagyon állatul nézett ki.
  • Jóózsf István #5139
    Az ominózus eset a nyolcadik fázisnál igencsak fájdalmas volt! :-) Remélem, hogy nem lesz többé ilyen!
  • eta32 #5138
    Pedig te szereted újra és újra lejátszani ugyan azt.....DDD.
  • Jóózsf István #5137
    Nnnna! Ezt sem kell újrajátszanom. Sikerült átmenteni a mentést.
  • RJoco
    Pontosan. Nekem egy póttartály is tökéletes. Ha eldurran a tank, akkor javítás után még mindig van üzemanyagom.
    Mivel a radart én nem használom, így a 200 lityi pont jó tartaléknak. Én ezt használom most, jobb híján.
  • Jóózsf István #5135
    A rejtett, vagy pót tank sem olyan nagy cucc. Azt én is megírom, de nem általánosságban mindenre. És azt a jármű nem használja, csak át tudsz tölteni a fő tankjába belőle.
    Amúgy a radart szoktam néha póttartálynak használni! :-) (+200 lityi nafta!)
  • RJoco
    Szeretek kipróbálni minden verdát.
    Ha mindig csak egyel mennék, akkor elég lenne a tuning Tátra és néhány OS pót.
    De azért jó több verdával járkálni.
    A Force-nak elég jó a fogyasztása és a tankja a tetején lévő kiegészítéssel. Az 5 tengelyes Azov-é már kicsit kevés, oda elkél a bővítés. Az 5600D meg rohadt sokat zabál és a tank sem túl nagy. Oda nagyon kellene, mert nagy körök nem járhatók vele. Még extra 200 literrel is necces.
    A Kobol is elég jó. Bár Amur-ban kicsit szomorú, hogy egy ekkora gép elcsúszik a jégen.
  • RJoco
    Pedig biztos nem lehet akkora cucc egy rejtett tankot hozzáadni. Persze annak, aki ért hozzá.
    Egyes mod pótokon is szokott tank és szerszámkészlet lenni.
    Meg mintha a Barts-os Tátrának is lenne rejtett tankja.
    De úgy látszik, hogy senkinek nem volt rá igénye, inkább játékfájlokat szerkesztenek.
    Így is lehet játszani, többet kell kocsikázni.
  • Kancsalborz
    Én is ezt csináltam, mielőtt nekikezdtem a játéknak,(mivel már játszotam anno előző verziókkal, és tudtam hogy mivel, vagy milyen féle gépekkel szeretek menni) átírtam azt az 5-6 járművet a szám íze szerint. Nem tartott az egész két óra hosszáig sem, pedig én b#zeráltam a felfüggesztéstől kezdve a kiegészítőkön, kerekeken át az akasztható pótokig mindent...

Magát az üzemanyagmennyiséget/fogyasztást átirni teherautónként 10-másodperc.

• Jóózsf István #5131
    Néztem és én is azt gondoltam, hogy van olyan, de nincs. Lehet, hogy az a megoldás csak on-off dolgokra működik. Tehát, hogy legyen, vagy se. Azt nem könnyű megoldani, hogy adjon hozzá X liter vagy akárhány százalék kapacitást a tankhoz. Esetleg azt lehetne, hogy minden jármű tankja legyen nyolcszázcsillió liter.
    Szerintem barátkozz meg a helyzettel.

Sok járművet használsz?
    Mert, ha nem, akkor esetleg átírogatod a kurrenseket a többit meg majd ha ráfanyalodsz. Ennél jobb ötletem nincs.