-
Talán lassan elkezdenek dolgozni azon, hogy ne fogyasszon többet egy kártya és úgy legyen erősebb. Mert, ha nem erősebb, akkor csak a fogyasztás miatt nem sokan fogják cserélni. Jelenleg engem sem érdekel, bár havi 180-at perkálok villanyra. Euróban. Hogy mennyit változott? 110-et kellett volna korábban, de a biztonság kedvéért 135-öt fizettem. Most a kedvezménnyel lett annyi, amennyi.
Előbb utóbb úgyis elérik a játékok határait is. Már most is van olyan, ami úgy néz ki, hogy az ember az agyát eldobja. Aztán meg lehet nézni egy-két nagy címet. Meg egy-két jó játékot.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az árak idekint? Rémesek! Minden drágul. Múltkor az 50 centes kígyóubi volt 1,20. A dr.ötker fagyasztott pizza akciós ára annyi, mint korábban a normál. Normál áron nem is veszem. Sose vettem. Egy liter jobb fajta tej 1,50. Ez is korábban 1,09 körül ment. A tojást most nem tudom. 1 eurós joghurtok, melyek korábban 55 cent körül mentek. 3,50 a 400g szeletelt sajt. Ezek mind-mind olcsóbbak voltak.
Szóval az alap élelmiszerek is drágultak eléggé. 2012-ben és utána még egypár évig az egyik puding 0,19 volt. Most ez 0,39.
A fizetésből még mindig ki lehet jönni éppen. De nem fényes.
Tavaly volt 3% fizuemelés 3 év után. 3 évvel előtte szintén 3% volt. Szóval ez harmatgyenge. Kemény 80€ bruttóban.
A hónaptól kaptunk 5%-ot. De a minimálbér is emelkedett. Most már valami 13€ óránként. Szóval muszáj volt emelniük. Egy takarító jobban keres, mint nálunk egy betanított munkás. 3 műszakban nagyjából ugyanannyit.
A szakszervezetek és munkások folyamatosan tüntetnek. A mi brand-ünk (a mi gyárunk nincs benne a szakszervezetben, így nem vonatkozik rá) 2024-ig kap 8,5%-os fizuemelést két részletben és kétszer egyszeri kifizetésű 1500€-t. Ezt sikerült kiharcolni. De ugye tüntettek a postások, a repülősök, meg még nem tudom kik.
Szóval fizetni itt sem akarnak. De minden csak drágul.
Más gyáraknál jobb a helyzet. Van ahol annyit keres egy betanított munkás 2 műszakban, mint én szakképzetten a mostani helyemen.
Szóval eléggé munkáltató függő is a dolog. Van aki fizet gond nélkül, van aki cseszik az emberekre, mint nálunk. Mondjuk meg is lehet nézni a munkaerőt. Csak az alja jön ide és az olyan hülyék maradnak itt, mint én is. De ennek is megvan az oka.