-
Jóózsf István #4868 Kísérletezgettem. Illetve még folyamatban van, mert csak pár autónál próbáltam ki.
Biztos volt erről már szó, de a motoroknak van egy értékük a reakcióra és egy a fékezésre. Merthogy bármennyire is furcsa "azokkal fékezünk". Minthogy nem konkrétan MOTOROKRÓL beszélünk, hanem erőhatásokról, amik a kerekekre hatnak.
Naszóval. Arra már rég rájöttem, hogy ha nem akarok agylobbot kapni, akkor a fékezési reakciót lehető legkisebbre kell vennem. Így amikor "BELEÁLLOK" a fékbe, a kerekek tudnak blokkolni. A gyári értékekkel picit előbb gondolkodnak, mérlegelnek és ESETLEG, ha még mindig úgy gondoljuk, akkor blokkolnak.
Ezzel és a másik értékkel való játszadozással a fejlesztők próbáltak egy kis reális tehetetlenséget belevinni a játékba. Sok estben működhet is. Egy nagyon laza talajon például majdnem teljesen mindegy.
Mint ahogy a másik érték is.
És ez elsősorban az ELVETEMÜLT NÓTÓRIUS gombokkal játszó egyéneknek kedvezhet. (Nem akarok ujjal mutogatni JOCÓRA!!!! :-)
Nade!
Mi a toszért él ez a funkció a vezérlő esetén? És nagyon komoly pénzt tennék rá, hogy a kormány - pedál kombináció esetén is van némi huncutság! Ezt Endy tudná megmondani. Vagy én, ha hajlandó lennék beüzemelni a kormányt. (De nem vagyok)
Szóval; Ami a kísérletet illeti. Beállítottam a gyorsításra is a maximum (Gondolom) értéket és így már tudok szép egyenletes kitartott gázzal araszolni. Persze csak akkor, ha nem görcsöl rá az ujjam a ravaszra, vagy nem lennék suta!
Ha ez az érték köztes, vagy alacsony lenne, akkor érezni lehetne a jármű elindulásán egy kis GUMISSÁGOT. Kitartott gázzal is gyorsulna. Ami oda vezet, hogy olyankor hajlamosak vagyunk felengedni picit a gázt és már meg is érkeztünk a bakkecskézéshez. Minthogy az is egy változás, amihez szintén nem azonnal alkalmazkodik a járművünk "motorja".
Mielőtt valaki eltévedne a magyarázatban. Ez az egész dolog akkor igaz, ha nem vált sebességet a jármű, hisz akkor ugyanakkora gázzal is gyorsulna. NEM ÖSSZETÉVESZTENDŐ!
Örülök, hogy megint feltarthattalak benneteket bokros teendőitek elvégzésében! :-D
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.04.03. 17:23:08