Oldgamer#4864
Jocó!
Amit írtál van benne igazság, de részigazság is! Egy jó tv-vel nem kell babrálni...jelezted.
Szerintem fordítva igaz: egy jó tv rengeteg beállítási lehetőséggel rendelkezik, nem véletlenül.
Amit vettem LG tv-t közel fél millás vas, és energiatakarékosra volt gyárilag állítva, illetve a képelmosódás is aktiválva volt. Sejtheted mennyire volt optimális a képminőség. Srác a boltban mondta, 7000 ft-ért rétesznek egy kütyüt a tv-re, és optimalizálják. Ezt minden vásárlónak felajánlják, a legtöbbjük kéri is. Tehát nem a legszebb énjüket mutatják a tv-k a boltokban! Max felhúzzák a kontrasztot meg a színeket, aztán ennyi. De a gradáció, a motion blur , trumotion meg egyéb nyalánkságok sokat számítanak. Te is tudod, hogy játékoknál milyen fontos, hogy gyorsabb kameramozgásnál ne essen szét a háttérben látható tárgyak széle. Jelenleg jó beállításokkal olyan a képe a tevémnek, mintha 120 képkockával menne. Ma haver eltátotta a száját mikor nézte.
Igen, abszolút nem mindegy, hogy melyik HDMI -re csatlakoztatom a kábelt. Nekem 4 db HDMI van.
Szerinted egy laikus tudja melyikre tegye a konzolját? Egyikre rádugja, aztán ennyi..
De minden jó ha jó a vége. :)
Annyit megjegyeznék, hogy most nem a tv-m volt a ludas, hanem a konzol, azaz annak gyári beállítása.
Oda volt magyarul írva az ALLM -hez: mozgáscsökkentő üzemmód, nem én bénáztam. Ezt kellett inaktiválnom, a HDMI menüport alatt. Életemben nem léptem be eddig az ilyen menüpontokba.