Jóózsf István#4549
Nem. Nem gyermekeknek készült, de gyermeteg és kidolgozatlan pálya. Endy kedvéért "bizsu" nélkül!
Kár, hogy ezt a GMC-t is elnagyolták a fejlesztők. Mert, bár lehet darut és platót tenni rá és utána pótkocsit kötni, de így összeér a kettő. Viszont, ha az ember rendelkezik egy csepp sütnivalóval, és némi xml szerkesztési tapasztalattal, akkor össze tudja zömíteni a járművet, hogy hunyorogva elfogadható legyen a látvány. Plusz egy kis esztétikai hiba ellenében hátrébb lehet tenni a pót csatlakoztatási pontot. (A dejóban nem a zömített verzió van. Az ez! Előrébb van tolva a kipufogó, a daru és a plató is. Kb 40 centit nyertem vele. Nem elég, de sokkal jobb.
Hogy megéri-e? A franc tudja. Nem egy combos jármű, de ezen is lehet segíteni. Viszont pofás! Nekem mindig is tetszett, de olyan nyeszlet érzésem volt vele szemben.
Honnan tudom, hogy negyven centi? Mert a fejlesztők sem teljesen hülyék. Nem szívatják magukat feleslegesen. Az xml-ekben lévő értékek a valóságban előforduló értékek 10-el osztható - szorozható arányú értékei. A tömegeknél egy az egyben kilót használnak. Itt meg ugye a koordináták vannak, amit ugye a jármű kellős közepén lévő "0" pont köré kell képzelni. Ha egy nagyobbacska jármű első lökhárítója +5.000-ra van a hátsó lámpája meg -5.000-ra, akkor az a bicaj kb 10 méter. Ebből ki lehet következtetni, hogy az első tizedes kb 10 centi. És ha így használják (négy számjeggyel) akkor az egyben, tizedes nélkül, milliméternek vehető.
A pontos arányokon most ne vitatkozzunk. Az 5000 is csak egy fiktív szám. Jobbára 4.xxx szokott lenni.