mudrunnersnowrunner
expeditionsroadcraft
  • Oldgamer
    Ma voltam a boltban, kèrdeztem az eladó srácot mi okozhatja a képelmosódás nagyfokú mértékét ezen tèvénél. Megjegyezném, hogy a hd tv adások olyan szépek, hogy erre nem is számítottam. Youtube-on a 4 K hdr videók meg olyannyira elképesztően gyönyörűek, hogy aki nem látja nem hiszi el, hogy ilyen létezik! Említette, neki is ez a legidegesítőbb dolog ( motion blur ) mikor játszik. ( az fps elvileg 60, kiírja a tv, a Hz pedig 60 )
    Azt mondja, hogy a truMotion-t kell simára ( 4 beállítás lehetséges ) állítani, gyárilag ki van kapcsolva. Fura, mert egy videóban egy tesztelő emberke meg azt hangsúlyozza, ki kell kapcsolni mindenképpen, ne piszkáljuk. Délután nekiesek beállítani, de valamiért nem vagyok optimista...
    Valóban, a boltban mondták, elvileg a hdmi 2.0-às kábel nem okozhat ekkora jelcsökkenést/problémát, tehát ne vegyek 6-10.000 ft-èrt 2.1-est. Jó lenne megoldódna ez a gond, mert pont a szép egyenletes képért gondolkodtam leginkább új komolyabb készüléken. Sok gamer nem is tudja, hogy egy korábbi minőségi plazma tv milyen szép képet ad, a szín-fényereje meg alapból vetekszik a mostani tévék hdr-el. A gyorsmozgásos megjelenítése meg szinte verhetetlen. Kérdezhetitek, hogy akkor miért vettem meg. Azèrt, mert a plazmám " csak " full hd-s, meg 9-éves. Nem dobtam ki természetesen, vész esetén újra ezen játszom, tévézésre meg ott az új. De azèrt vicc ez az egész elmosódásos ügy. ( mindegyik játéknál ez tapasztalható ) Jelzek mire jutottam. Az infóitokat továbbra is köszönöm!